Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#resepi

Posts tagged as #resepi on Instagram

127.645 Posts

cr @idhalist75  AYAM SUWIR SAMBEL RAWIT KECAP  PENCET 💗 LOVE Dulu Sebelum Coba Resepnya, Agar Kita Makin Semangat Update Resepnya 😊⁣ Sebelum dimasak,  ayam kita bersihkan dan dikasih perasan jeruk nipis untuk mengurangi bau amis/anyir - Bahan : 1 ekor ayam kampung 1 bh jeruk nipis 1 batang daun bawang  4 sdm Minyak untuk menumis Air secukupnya - Bumbu untuk merebus ayam : 4 siung bwg putih geprek 3 cm jahe geprek potong2 3 cm lengkuas potong2 4 lembar daun jeruk 6 lembar daun salam 2 sdm garam 1 sdm gula 2 batang sereh - Bumbu sambal rawit kecap : 15 bh cabe rawit ijo / menurut selera 4 siung bwg putih dicincang Lalu goreng hingga kecoklatan, kemudian tuangkan ke cabe yg udah di haluskan selagi panas bersama minyaknya 1 sdt saus tiram Kecap manis secukupnya - ~> jangan lupa koreksi rasa Siapa yang Suka ini? Coba TAG Seseorang 😉⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣Jangan Lupa Follow yah ⁣😊⁣⁣⁣ ⁣ ⁣⏩@grupkuliner  #resep #reseprumahan #resepmasakanindonesia #resepmudah #resepi #reseproemahan #resepnusantara #reseplezat #reseppraktis #resepmasakanrumahan #resepbaking #resepmasakanfavorit #anekaresep #resepsedap #resepmommies #reseppuding #resepsayur #resepibu #resepibonda #resepminuman #resepkuekering #resepyummy #resepyummyanak #resepsarwendah #ukresep #resepsimple #resepbrownies #kuliner #kulinerjakarta #kulinernusantara
Alhamdulillah... Ini feedback positif dr salah sorang customer snowwhite yg menggunakan lotion susu unta 😘😘😘 Untuk dapatkan product ini.. Jom watssp kak zie 0129769606  #sayajualonline#snowybodylotion#putihgebu#beautyskin#bisnessonline#ctdk#comelpipimerah#shoppee#share3#love#loprabbit#meegorengmamak#resepi#sukamasak#foto#losenpemutih#beautifuldestinations#cantikberseri#trustedseller#kosmetikviral#kosmetikmampumilik#terapiinstagram#sephora#santai#healthyfood#healthyhair#losenpemutih#loseweightfast#cantiktanpasuntikkan#followforfollowback#instagram
Alhamdulillah... Ini feedback positif dr salah sorang customer snowwhite yg menggunakan lotion snowy dn instant lotion 😘😘😘 Untuk dapatkan product ini.. Jom watssp kak zie 0129769606  #sayajualonline#snowybodylotion#putihgebu#beautyskin#bisnessonline#ctdk#comelpipimerah#shoppee#share3#love#loprabbit#meegorengmamak#resepi#sukamasak#foto#losenpemutih#beautifuldestinations#cantikberseri#trustedseller#kosmetikviral#kosmetikmampumilik#terapiinstagram#sephora#santai#healthyfood#healthyhair#losenpemutih#loseweightfast#cantiktanpasuntikkan#followforfollowback#instagram
Hari ni busy sikit, jadi breakfast kat kedai.. Nak ke lumut dan manjung mencari barang jualan sikit. Ada rezeki nak beli keropok2 ikan. Jangan risau balik awal 😅 ~ Bihun sup loaded dengan daging ~ Cucur ikan bilis ~ Disebabkan semalam makan jering. For sure mulut akan berbau. So kita bagi wangi mulut sikit dengan himalayan salt candy 😂  #malaycuisine #resepi #breakfast
Alhamdulillah... Ini feedback positif dr salah sorang customer snowwhite tablet Vit C 😘😘😘 Untuk dapatkan product ini.. Jom watssp kak zie 0129769606  #sayajualonline#snowybodylotion#putihgebu#beautyskin#bisnessonline#ctdk#comelpipimerah#shoppee#share3#love#loprabbit#meegorengmamak#resepi#sukamasak#foto#losenpemutih#beautifuldestinations#cantikberseri#trustedseller#kosmetikviral#kosmetikmampumilik#terapiinstagram#sephora#santai#healthyfood#healthyhair#losenpemutih#loseweightfast#cantiktanpasuntikkan#followforfollowback#instagram
PAKEJ MURAH PULAU PERHENTIAN 2019 . @mytravelmurah @mytravelmurah @mytravelmurah .  Luangkan masa bersama orang tersayang untuk holiday release tension ke pulau antara yg tercantik di Malaysia...Xperlu ulas panjang lebar mengenai keindahan Pulau Perhentian..Boleh dikatakan 90% rakyat Malaysia dah aware...Sebut je Perhentian, terus terbayangkan view nya yg OHSEM setanding MALDIVE...😍😍😍 .  KENAPA PERLU MEMILIH PAKEJ DR KAMI? 👉Harga kami tawarkan tersangatlah murah. Xcaya? Cubalah usya 🤗 👉Harga kami harga budget p servis kami bukan budget. Bukan jugak servis VIP yer. Tapi kami akan melayan anda macam keluarga sendiri. .  Oh ya 1 lg pakej kami lokasi di KG NELAYAN PULAU KECIL...Ramai customer yg memilih untuk tinggal di kampung nelayan kerana makanan n barangan runcit di kampung nelayan jauh lg murah dr tempat2 lain...Di kampung nelayan juga terdapat masjid terapung dalam air laut yg sgt cantik...X sempurna percutian ke Perhentian kalo tidak singgah n bergambar di masjid Pulau Perhentian. 😊😊😊 . . Suka masak @masakan.malaysia Suka resipi @resipikampung  Tempah kek @mysabrinabakery  Suka travel @mytravelmurah . . . . . . #likeforlikes #bazaarpaknil #bzarpaknil #instashopmalaysia #sayajual #sayajualmurah #visitmyig #sayajualonline  #igshopmalaysia #igersmalaysia #resepi #resepimudah #resepisedap #masak #jjcm #jommakan #resepikek #keksedap #makan #neelofa #fattzura #ctdk #janganbencicintaku #dramamonalisa #malaysian #malaysia #masaksendiri #likeforfollow #folow4like #likers
PAKEJ MURAH PULAU PERHENTIAN 2019 . @mytravelmurah @mytravelmurah @mytravelmurah .  Luangkan masa bersama orang tersayang untuk holiday release tension ke pulau antara yg tercantik di Malaysia...Xperlu ulas panjang lebar mengenai keindahan Pulau Perhentian..Boleh dikatakan 90% rakyat Malaysia dah aware...Sebut je Perhentian, terus terbayangkan view nya yg OHSEM setanding MALDIVE...😍😍😍 .  KENAPA PERLU MEMILIH PAKEJ DR KAMI? 👉Harga kami tawarkan tersangatlah murah. Xcaya? Cubalah usya 🤗 👉Harga kami harga budget p servis kami bukan budget. Bukan jugak servis VIP yer. Tapi kami akan melayan anda macam keluarga sendiri. .  Oh ya 1 lg pakej kami lokasi di KG NELAYAN PULAU KECIL...Ramai customer yg memilih untuk tinggal di kampung nelayan kerana makanan n barangan runcit di kampung nelayan jauh lg murah dr tempat2 lain...Di kampung nelayan juga terdapat masjid terapung dalam air laut yg sgt cantik...X sempurna percutian ke Perhentian kalo tidak singgah n bergambar di masjid Pulau Perhentian. 😊😊😊 . . Suka masak @masakan.malaysia Suka resipi @resipikampung  Tempah kek @mysabrinabakery  Suka travel @mytravelmurah . . . . . . #likeforlikes #bazaarpaknil #bzarpaknil #instashopmalaysia #sayajual #sayajualmurah #visitmyig #sayajualonline  #igshopmalaysia #igersmalaysia #resepi #resepimudah #resepisedap #masak #jjcm #jommakan #resepikek #keksedap #makan #neelofa #fattzura #ctdk #janganbencicintaku #dramamonalisa #malaysian #malaysia #masaksendiri #likeforfollow #folow4like #likers
Alhamdulillah... Ini feedback positif dr salah sorang customer snowwhite tablet Vit C 😘😘😘 Untuk dapatkan product ini.. Jom watssp kak zie 0129769606  #sayajualonline#snowybodylotion#putihgebu#beautyskin#bisnessonline#ctdk#comelpipimerah#shoppee#share3#love#loprabbit#meegorengmamak#resepi#sukamasak#foto#losenpemutih#beautifuldestinations#cantikberseri#trustedseller#kosmetikviral#kosmetikmampumilik#terapiinstagram#sephora#santai#healthyfood#healthyhair#losenpemutih#loseweightfast#cantiktanpasuntikkan#followforfollowback#instagram
[10 PEMENANG BERTUAH yang kita cari] . Apa lagi korang tunggu? Kami nak bagi FREE FREE je hadiah ni dekat korang. . . Kenapa perlu beli Sambaleena? . 🌶️ Kami bagi hadiah FREE setiap bulan! 🌶️ 9 jenis pilihan sambal TERVIRAL di Malaysia 🌶️ 100% keluaran bumiputera muslim 🌶️ Lebih 134890 botol terjual 🌶️ Ribuan feedback dari pelanggan tetap kami 😍 . . Sambaleena dihasilkan menggunakan bahan bahan mentah premium, seperti ikan bilis jepun, cili gred AAA & lebih dari 3 tahun berpengalaman dalam pembikinan sambal. . . Apa lagi korang tunggu? .  Jangan tangguh dah, kita nak kasi hadiah FREE ni.  BERTINDAK SEKARANG!  Click link di bio okay. 📲 www.wasap.my/60167179954 . . p/s : Komen PM dekat bawah & share ke BFF korang ! . .  #sambalsedap #sambaleena #foodlover #sambal #foodie #malaysians #sedap #resepimudah #resepi #sambalijo #produkhalal #sambalsedapgiler #viral #sambalexpress #sambalganja #sambaltempe #sambaltempoyak #travel #jjcm #halalfood #makananviral #acardansambalxsambaleena #acardansambal
Tadaaaa... Hasil gabungan popia, seaweed dan serbuk keju yang telah digaul mesra dengan penuh kasih sayang.  Maka terjadilaj Popia Meletops😋  Www.wassap.my/01156669766/meletops  #krezikrip #popiacheese #biskutraya #kukisviral #bombolini #resepi #resepibu #kek #makanan #snek #leftenanzana #ajimaurabaru #chef #kualalumpur #popianestum #popiacheese #emping #cikgu #keropok #tv3
Semua orang boleh buat sendiri popia Nestum di rumah. Bukan susah pun.  Cuma itulah, kadang-kadang masa mencemburui. Kami sediakan popia Nestum tanpa minyak.  Www.wassap.my/01156669766/popianestum  #krezikrip #popiacheese #biskutraya #kukisviral #bombolini #resepi #resepibu #kek #makanan #snek #leftenanzana #ajimaurabaru #chef #kualalumpur #popianestum #popiacheese #emping #cikgu #keropok #tv3
Ada Yang mintak resepi cucur kembong Hari Tu..nah resepi.. Bahan ² 2 cwn Tepung gandum 2 cwn air panas (air panas yg baru didih ye) 2 an gula @ secukup Rasa (nak Manis tambah, tak nak Manis kurangkan) Udang jeragau(baring) @ ikan bilis @ isi ayam(cincang) hakak buh udang jeragau anak² suka😁 Bwg merah hiris mayang (ikut suka nak buh byk mana) Nak buh sayur2 pun boleh kangkung ke daun bawang ke ikut korang.. hehehe😁  Cara² Campur semua bahan kecuali air panas. Gail sebati..dah sebati baru tuang air panas..hati² ye. Pastikan air betul² panas..gaul sebati..then goreng la.. Sedap makan panas²🤤🤤😋 Tips: 1.sukat tepung & air dgn cawan yg Sama ye  2. Masa menggoreng sediakan air untuk celup sudu bagi tak melekat adunan kat sudu.  Selamat mencuba =========================== Promosi combo MagicBlue 3items RM75.00 Free Postage Hapus bau badan dengan MagicBlue. Betul² magic!  #resepi  #cucurkembong #anaksuka
[Yew, memang jahat tapi Ape ni weiii, main setan setan plak!! 😡😡] . Ni yg geram ni bile dapat feedback camni !!! Lainkali bile orang makan sambal belacan tumbuk ni pleaseeeeee lah JANGAN MENDEKAT . .  Ni lah padahnya, baik tak makan malam daaaa TERPAKSA makan malam sebab TAK TAHAN bau . .  Bau dia tu memang JAHAT GILER!!! Bole buat korang AMNESIA pasal diet korangggg 🤫🤫🥴🥴😈😈 - - #sayajualsayamakansambalema #seriussedap #takdesambaltakdeseleramakan #pelammudalimaukasturitempoyak #tempoyak #limaukasturi #pelammuda #sambalbelacantumbuk #originalkampungstyle #sambalemaviral #teamemaempire #dropshipagendiperlukan #21mac2019sambalhq #21macdg177 #foodmarket #resepi #resepimudah #resepisedap #bazar #bazarpaknil #ketukketukramadhan #sambal #sambalsedap #sambalhomemade #malaysia #foodlover #foodfestival #dietmalaysia #pujaanhatikanda #customerfeedback
Kita ini manusia Selalu sahaja buat SALAH Niat nak BERUBAH Maka mulalah BERHIJRAH Tapi tetap jua KALAH Sebab itu kena sentiasa MUHASABAH Banyakkan tanam sifat semulia RASULULLAH Dan YAKIN KITA SENTIASA ADA ALLAH. (^_^) Assalamualaikum & Selamat Pagi Semuaa💪💪💪 ©Cik Dayang Zuhaila . #easybakelab #caracikdyg #kasilovekasilove 💕 . 📸PJJ Donut .
T.kasih kerana sudi berurusan dan mmpercayai kami 😍🌹 Pemanggang Vantage ni besar ye, ~34cm. Mmg berbaloi! 👍👍 Sgt sesuai utk operasi panggang memanggang😁😁 RM170shj siap pos smjng. Ready stock. Berminat? Wassap 📲 018-6385171  #pemanggangajaib #pemanggangvantage #pemanggangmurah #pemanggang #pemanggangdoublepan #doublegrill #doublegrillpan #doublegrillvantage #vantagedoublegrillpan #periukvantageori #kualivantagrmurah #resepi #resepimudah #resepisedap #resepibukapuasa #persiapanpuasa #surirumah #masautkkeluarga #masaksedap #masakapa #masakapaharini  #masaksendiri #sayamasak #masakanibu #pemanggangvantage34cm #igshopmurahmalaysia #igsellermalaysia #igshopmalaysia #murahmurah #vantagemagicpan
Assalamualaikum Harini masak awal sikit. Sup Ikan Tenggiri. Resepi ada je di bawah nun . Senang kerja bila semua ikan dah siap disiang & cuci. Tinggal masak je. Semuanya dari @ikandepintu, delivery sampai depan pintu uollss . Kalau nak order boleh intai IG @ikandepintu. Sebarang pertanya atau tempahan boleh hubungi 018 668 4829 . Delivery sekitar KL & Selangor . Yang berhampiran boleh terus ke kedai di alamat berikut; B-G-25, Plaza Suria, Jln PJU10/4A, Damansara Damai, 47830 Petaling Jaya, Selangor  SUP IKAN TENGGIRI . 3cwn Air 1in Halia 1/2btg Carrot 1ekor Ikan Tenggiri @ikandepintu 1pek Sup Bunjut (ambil bunjut sahaja) Garam . Didihkan air dengan halia. Kemudian masukkan carrot, ikan, sup bunjut dan garam. Tutupkan kuali biar ikan masak . 1bj Bawang Merah 3ulas Bawang Putih 1/2in Halia Daun Bay, kayu manis, buah keras (dari pek sup bunjut) . Tumiskan sehingga layu semua bahan di atas. Kemudian masukkan dalam kuali berisi ikan tadi . Lada Merah/Hijau Besar Daun sup . Akhir sekali masukkan lada besar bersama daun sup. Siap . #seafooddelivery #thesistersreviews#supikantenggiri #lunch #laukpauk #resepi #recipe #food #sukamasak #sayamasak #carasaya #mystyle #foodie #foodiegram #instafoodie #instafood #instacook #homecook #asiancook #foodpron #foodpornmalaysia #foodphotography #foodblogger
Rezeki semua adik beradik berhimpun pagi ni😍⠀ ✔️Bihun Goreng⠀ ✔️Nasi Goreng⠀ ⠀ Alhamdulillah breakfast ramai2 hari ni.⠀ ⠀ Lately ni cuaca dah macam makin kritikal area utara ni. Dua hari lepas, Pendang dah catat suhu 40 celcius 😭. Panas membahang!!⠀ ⠀ Pastikan minum air masak banyak-banyak dan dapatkan nutrisi yang mencukupi untuk ketahanan badan kita sekeluarga. Cuaca macam ni, memang mudah sangat dapat demam selsema batuk.⠀ ⠀ Untuk kekal bertenaga, #vivix jadi pilihan ramaii sangat orang. Untuk kuatkan daya tahan badan, KakWa jugak amalkan #vitaminc dan #omegaguard. Boleh jenguk @najwahamalihealthbeauty untuk dapatkan special price 😊⠀ ⠀ #resepi⠀ #makananenak⠀ #makanansehat⠀ #makanan⠀ #homemade⠀ #makanandiet⠀ #makanansedap⠀ #makananhalal⠀ #lunch⠀ #makan⠀ #healthyeating ⠀ #healthylifestyle ⠀ #healthyfood⠀ #diet⠀ #food⠀ #foodie⠀ #foodstagram⠀ #foodporn⠀ #halalfood ⠀ #halal⠀ #makananhalal ⠀ #resepibonda⠀ #malaysianfood⠀ #makansiang⠀ #videomasakan⠀ #dapur⠀ #dapurku
RINDU BUAH HATI HADIR? .... Sudah banyak pasangan yang membuktikannya Ada yang 15 hari sudah ada tanda2 Ada yang 30 hari ada juga yang 3 bulan. Kami bimbing secara bertahap Tahap I Tahap II, Tahap III ... Terapi kami menggunakan Herbal Alami yg sudah terdaftar di BPOM. Amaan... tanpa efek samping. Natural... alami.. Ya... semua atas kehendak Allah. Ini salah satu ikhtiar. Follow ig kami juga di; 👇 @solusi_cepathamil_pasutri @solusi_positif_hamil_pasutri @solusi_bisahamil_pasutri 🏥info kesehatan, keluhan wanita, medis & program hamil (konsultasi gratis) privasi terjaga💯 💻BAE ENTROPY ENERGI 📱WA: 085832004380 Klik link 👇👇👇 #martabak #martabakmini #resep #resepibu #resepi #resepmommies #anekaresep #reseppuding #resepbaking #resepsimpel #reseppraktis #resepnusantara #resepmasakanindonesia #resepmasakanrumahan #reseprumahan #resepsayur #resepmasakanfavorit #resepkuelebaran #resepminuman #resepbrownies #resepkuekering #resepsedap #resepmasak #resepindonesia #resepsederhana #resepcemilan #resepmasakan #resepkue #resepdonat!
Selamat pagi semua🌹 Nak resepi lagi? Follow je @shida.resepi.jommasak . Pagi ni tak sempat masak banyak lauk. Sis sempat masak simple je. Nak cepat ada appoitment. Masak telor kicap je.. . Telor masak kicap Bahan² 🔸4 biji telor ayam digoreng mata 🔸1 buku bawang besar dihiris bulat 🔸2 biji bawang putih dicincang 🔸6 biji cili api dipatahkan 2 aje. Kalau nak 🔸pedas boleh tambah. 🔸Sedikit halia 🔸Kicap. . Cara Tumis semua bahan bawang putih, halia n cili api sehingga naik bau. Kemudian masukkan bawang besar dan kicap. Kicap tu agak² ikut selera masing². Kalau nak berkuah maks letak air lebih sikit. Biarkan mendidih sekejap dan masukkan telor goring mata tadi. Sesuaikan rasanya. Telor masak kicap siap. . Jom LIKE N FOLLOW @shida.resepi.jommasak .
Semoga lancar sampai hari H ya bund  Kapan lagi menunggu ingin hamil ?? kapan bunda menjemput buah hati impian bunda n keluarga ?? ada masalah dengan kesehatan anda atau penghambat kehamilan bunda dan ayah ?? tuntaskan segera masalah bunda seperti PCOS , kista, mioma, tuba falopi tersumbat, ovarium tinggal satu, haid tidak teratur, TORCH. Tuntaskan masalah kesehatan Ayah ejakulasi dini, impotensi, susah ereksi, sperma encer dll .  jangan khawatir hempaskan n tuntaskan dengan konsultasi gratis dengn kami. SOLUSI YG TEPAT UNTUK BUNDA . JADI KAPAN LAGI ?? KONSULTASIKAN 083805486929 #tanya_bidan_ana #faktakesehatan #sehat #beritaterkini #resepdapur #resepsarwendah #resepibu #reseprumahan #reseproemahan #resepi #suci_ofc #princesssyahrini #syahreino #pempek #pecelblora #baksoboejangan #arsya #arsy #ashanty #aurelhermansyah #azrielhermansyah #queenarsy #arsyahermansyah #anang #promilmodulasi_stemcell #promil_modulasi #programhamil_stemcell
Semoga lancar sampai hari H ya bund  Kapan lagi menunggu ingin hamil ?? kapan bunda menjemput buah hati impian bunda n keluarga ?? ada masalah dengan kesehatan anda atau penghambat kehamilan bunda dan ayah ?? tuntaskan segera masalah bunda seperti PCOS , kista, mioma, tuba falopi tersumbat, ovarium tinggal satu, haid tidak teratur, TORCH. Tuntaskan masalah kesehatan Ayah ejakulasi dini, impotensi, susah ereksi, sperma encer dll .  jangan khawatir hempaskan n tuntaskan dengan konsultasi gratis dengn kami. SOLUSI YG TEPAT UNTUK BUNDA . JADI KAPAN LAGI ?? KONSULTASIKAN 083805486929 #tanya_bidan_ana #faktakesehatan #sehat #beritaterkini #resepdapur #resepsarwendah #resepibu #reseprumahan #reseproemahan #resepi #suci_ofc #princesssyahrini #syahreino #pempek #pecelblora #baksoboejangan #arsya #arsy #ashanty #aurelhermansyah #azrielhermansyah #queenarsy #arsyahermansyah #anang #promilmodulasi_stemcell #promil_modulasi #programhamil_stemcell
..hear me 📢📢 SUP IKAN TENGGIRI . 3cwn Air 1in Halia 1/2btg Carrot 1ekor Ikan Tenggiri @ikandepintu 1pek Sup Bunjut (ambil bunjut sahaja) Garam . Didihkan air dengan halia. Kemudian masukkan carrot, ikan, sup bunjut dan garam. Tutupkan kuali biar ikan masak . 1bj Bawang Merah 3ulas Bawang Putih 1/2in Halia Daun Bay, kayu manis, buah keras (dari pek sup bunjut) . Tumiskan sehingga layu semua bahan di atas. Kemudian masukkan dalam kuali berisi ikan tadi . Lada Merah/Hijau Besar Daun sup . Akhir sekali masukkan lada besar bersama daun sup. Siap . #seafooddelivery #thesistersreviews . #supikantenggiri #lunch #laukpauk #tutorialvideo #videomasak #cookingvideo #instavideo #videogram #foodvideo #resepi #recipe #food #sukamasak #sayamasak #carasaya #mystyle #foodie #foodiegram #instafoodie #instafood #instacook #homecook #asiancook #foodpron #foodpornmalaysia #foodphotography #foodblogger
tidak hanya daging yg bisa dirica2 ,, tempe pun bisa . . tag temannya yg suka masak ya' follow @rachmatkurnyadi . Rica rica tempe Credit @idhalist75  Bahan : 1 kotak tempe ukuran 10 x 10 cm ( potong dadu) 1 genggam daun kemangi 1 bh cabe merah besar iris serong tipis  Bumbu halus : 8 bh cabe merah besar 6 bh cabe rawit merah 4 siung bwg merah 2 siung bwg putih 3 cm jahe 2 cm lengkuas 1 lembar daun salam 1,5 sdt Garam atau secukupnya 1/2 sdt gula pasir . . #resep #resepibu #resepi #resepmommies #anekaresep #reseppuding #resepbaking #resepsimpel #reseppraktis #resepmasakannusantara #resepmasakanindonesia #resepmasakanrumahan #reseprumahan #resepsayur #resepmasakanfavorit #resepkuelebaran #resepminuman #resepbrownies #resepkuekering #resepsedap #resepmasak #resepmudah #reseplezat #reseproti #resepindonesia #resepsederhana #resepcemilan #resepmasakan #resepkue #resepdonat
RESEPI KEK SPAN BELANG . BAHAN-BAHAN: . 3/4 cawan tepung serbaguna/gandum 1 sudu besar tepung jagung 1 sudu teh baking powder ¼ sudu teh garam (abaikan kalau guna marjerin atau salted butter) 2 sudu besar mentega, dicairkan 3 sudu besar susu segar suam 1 sudu teh esen vanilla 3 biji telur, asingkan kuning dan putih 2 biji telur, untuk dicampurkan dengan kuning telur 6 sudu besar gula (diguna bersama kuning telur) 6 sudu besar gula (diguna bersama putih telur) 1 sudu besar serbuk koko . CARA-CARANYA: . 1. Ayak bersama tepung, tepung jagung, baking powder dan garam. Ketepikan.  2. Dalam mangkuk lain, campur dan kacau mentega, susu dan esen vanilla. Ketepikan.  3. Asingkan 3 biji telur kepada kuning dan putih. Tambah 2 biji telur ke dalam telur kuning, pukul hingga kembang, gebu dan licin. Ketepikan.  4. Pukul putih telur hingga berbuih. Masukkan gula sedikit demi sedikit dan pukul lagi hingga kembang dan bertanduk.  5. Tuangkan adunan kuning telur tadi ke dalam adunan putih telur dan gaul perlahan. Campurkan campuran tepung dan gaul lagi hingga sebati. Kemudian, masukkan campuran mentega, dan gaul lagi hingga sebati.  6. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian. Salah satu bahagian dicampurkan dengan serbuk koko yang telah diayak. Gaul hingga sebati.  7. Sediakan acuan. Guna sudip atau alat yang bersesuaian, tuangkan adunan kuning di tengah acuan, diikuti dengan menuang adunan coklat di bahagian tengah. Ulang hingga berselang seli hingga adunan habis. Dengan menggunakan batang sate (atau apa-apa yang tajam), buat garian lurus dari tengah adunan ke tepi acuan. Ulang lagi pada arah yang lain. Bila selesai, hentakkan sedikit acuan untuk meratakan adunan.  8. Bakar pada suhu 180c selama 30 minit. Siap untuk dihidang! . Suka masak @masakan.malaysia Suka resipi @resipikampung  Tempah kek @mysabrinabakery  Suka travel @mytravelmurah . . . . . . #likeforlikes #bazaarpaknil #bzarpaknil #instashopmalaysia #sayajual #sayajualmurah #visitmyig #sayajualonline  #igshopmalaysia
Assalamualaikum n selamat pagi semua..sis open order keropok lekor mcm biasa..ada frozen ada fresh ☺️👍 boleh dm or ws no di link bio profil ye ☺️ Moga kite sentiasa positif..jauh dri sifat negetif...apa2 pn mulakan hari2 kite dengan BISMILLAH 😊😊 #profmuhaya #nasihatyangbaik #keropoklekor #keropoksedap #viral #fatehakeropoklekor #ctdk #resepi #masakan #hidanganmelayu
7kg tempahan dendeng kali ini sedia untuk penghantaran. . 45 hari lagi menjelang Ramadhan. Semoga kita semakin bersedia. Ada yang berpuasa ke hari ini? Alhamdulillah. . Dah mula ganti puasa? Tempahlah dendeng d'Raja untuk bekalan sahur yang cepat dan pastinya membuka selera. Tempah lebih pun tak apa, Dendeng d'Raja boleh tahan berbulan-bulan di dalam peti sejuk. 😋 . Boleh order melalui  Facebook/WhatsApp/Messenger ...................................................... #rendang #dendeng d'Raja #pahang .. #resepi asal dari tukang masak dapur istana raja disesuaikan menjadi santapan semua tetapi masih mengekalkan keasliannya.  Hirisan daging yang tebal tetapi lembut, sambal yang tidak terlalu berminyak, kering atau pedas. Lada ditumbuk kasar. Sesuai dimakan bersama seisi keluarga.  Terdapat dalam bekas kedap udara 250g & 500g. Tak senang bocor/leleh dan kedap udara.  Mesra #travel #microwave & sesuai untuk agihan.  Kini dalam trial/travel pack 250g. #sealed.  #rendangdendeng #instafood #foodporn #malaysia #halal #chef #homecooked #rendangdendengdraja #malaysianfood #homemade #ramadhan #puasa  Anda boleh tempah/beli terus dari facebook,  Klik shop dan pilih produk pilihan  https://www.facebook.com/RendangDendengdRaja/  Jangan lupa like/follow kami di Facebook @ RendangDendengdRaja Instagram @ rendangdendeng_draja Twitter @ dendeng_draja  WhatsApp/Messenger  0111 018 9 810
NAK TENGOK SIKIT SIAPA YG SERIOUS? 🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️🙋‍♀️ . Apa yg anda terima? . ✔One to one coaching ✔Group Coaching ✔Support dari rakan coach dan peserta ✔30 hari meal plan dan resepi mudah ✔Senarai Groceries ✔Workout guide from home ✔Review lunch plate every day ✔Program nutrition ✔Berpeluang menang hadiah bernilai RM1000 ✔Meal reminder setiap hari ✔Topik pemakanan setiap hari . Tag rakan2 anda yg ingin turun beratbadan. Coach akan bantu. Or click shj link di BIO. . Kurus Online Coaching Intake APRIL . 🔊 PENDAFTARAN SUDAH DI BUKA 🚫 SLOT TERHAD .  Coach AinNazam +60137731660
Sarapan dengan menu seperti ini pasti mantap . Para bunda bisa banget buat suami senang dengan menyajikan sarapan ini untuk suami tercintanya. . Jangan lupa Follow @seleraku_seleramu & Aktifkan Notifikasi Kiriman @seleraku_seleramu  untuk dapatkan informasi terupdate. . Tag juga temanmu yang cari ide masak dan suka dengan video ini. . Sumber: chefclubitalia . . #bakingtips #bakingcake #resepmudah #resepsarwendah #resepsimpel #resepbaking #resepi #resepibu #puding #bakingcooking #reseplezat #bakingpassion #slimebaking #hobbybaking #belajarbaking #resepmommies #reseppraktis #bakingcookingpemula #ukresep #doyanbakingcemilan #bakingcakes #reseppuding #bakingvideo #resepyummyanak #repost @kuliner_nesia
Manfaat buah nanas untuk pencernaan Mengandung enzim baik untuk pencernaan. Menurut Medical Center di Maryland Universiy, buah nanas juga memiliki enzim pencernaan baik, yang disebut bromelain. ... Melancarkan sistem pencernaan. Buah nanas secara alami memiliki kandungan yag kaya serat. ... Buah nanas menangkal sakit akibat perut kembung. ... Mencegah kanker usus.  Follow @sukono.sp ======================= #bakingcake #hobbybaking #belajarbaking #doyanbakingcemilan #bakingcookingpemula #resepbaking #bakingvideo #resepmasakanindonesia #resepsayur #resepibu #resepyummyanak #resep #resepibonda #resepbrownies #anekaresep #resepi #reseprumahan #ukresep #resepsimpel #resepsarwendah #resepmudah #reseppuding#
JOM KURUS BEFORE RAYA!!! RAYA NI PASTI BODY LETOPSSSSS 💃 . . . ⚡️KESAN POWER TRUFITZ⚡️ 🔥Membakar lemak degil 3x ganda lebih cepat 🔥Membantu menurunkan berat badan 🔥Mengawal selera makan 🔥Melawaskan sistem pencernaan 🔥Meningkatkan kadar metabolism . . . PRICE: 1 Box  RM59 / RM65  2 Boxs  RM110 / RM118 (JIMAT) . POSTAGE RM8/RM10📮 FREE GIFT🎁 . . . 📮POSTAGE SETIAP HARI! ARINI POS BESOK DAH DAPAT!! . . .  FAST COD: KL ° Shah Alam° Subang °Usj° Sunway°Putraheight° Alam Impian° Puchong° Damansara°Petaling Jaya° Bangsar°Klang°Setia Alam°Kepong°Manjalara°Sg Buloh°Rawang° . . 📲WHATSAPP +60126281756 📲WHATSAPP +60126281756 📲WHATSAPP +60126281756 . . . ‼️WE WANT U 👉 AGENT ‼️ . . #suresuccessteam #vdolly #trudolly #trudollybyfazura #trudollyhq #trudollyselangor #trudollyshahalam #trudollykl #trudollysubang #trudollyusj #fazura #fattzura #sayajual #bazaarpaknil  #produkkecantikan #kulitputih #kurus #kuruscepat #jamu #trufitzkualalumpur #trufitzbyfazura #trufitz #trufitzshahalam #trufitzkualalumpur #bosskur #syintagila #zahirah #zahirahmacwilson #sufiansuhaimi #resepi
KAT OFC PUN BLEH EXERCISE YE 🔥 BEFORE START KEJE TU JOM BUAT EXERCISE BGI BURN LELEMAAAK TEPU 😅 . . . JGAN LUPA AMIK 1 SACHET TRUFITZ BEFORE EXERCISE YE 🤸‍♂️ . . . TRUFITZ MEMBAKAR LEMAK DEGIL 3X GANDA 🔥! POWER TRUFITZ!! CONFIRM RAYA NI UOLLLS PKAI BAJU KEBAYA!! 💃#roadtokurus #raya2019 . . . JOM BERTINDAK SEKARANG UNTUK KURUS!! . . . Insyallah.. Sis Halida Akan Guide Awak KURUS DGN TRUFITZ!!! 💪🏻 . . . 📮POSTAGE SETIAP HARI! ARINI POS BESOK DAH DAPAT!! . . .  FAST COD: KL ° Shah Alam° Subang °Usj° Sunway°Putraheight° Alam Impian° Puchong° Damansara°Petaling Jaya° Bangsar°Klang°Setia Alam°Kepong°Manjalara°Sg Buloh°Rawang° . . 📲WHATSAPP +60126281756 📲WHATSAPP +60126281756 📲WHATSAPP +60126281756 . . . ‼️WE WANT U 👉 AGENT ‼️ . . #suresuccessteam #vdolly #trudolly #trudollybyfazura #trudollyhq #trudollyselangor #trudollyshahalam #trudollykl #trudollysubang #trudollyusj #fazura #fattzura #sayajual #bazaarpaknil  #produkkecantikan #kulitputih #kurus #kuruscepat #jamu #trufitzkualalumpur #trufitzbyfazura #trufitz #trufitzshahalam #trufitzkualalumpur  #syintagila #zahirah #zahirahmacwilson  #resepi  #letscantik
SEMUA ORANG ADA PELUANG YANG SAMA . #sentap tapi memang benar. Jika kita serius apa pon boleh. Nak atau tak je 💪🏻 . TAG RAKAN2 ANDA! . #kurus #tipskurus #tipskuruscepat #tipskurusmudah #tipskecilkanpeha #kecilkanpeha #surirumah #jjcmtv3 #tv3 #ketukketukramadhan #masak #resepi #resepibu #motivasihidup #motivasikurus #motivasidiet #diet #dietsihat #ibu
ROADSHOW KAMI KINI DI TERENGGANU 🎉 . Jommm enakkan hari anda bersama kami di SABASUN HYPErRUNCIT BUKIT KECIL bermula jam 10 pagi ini! 💃🏻 . Pelbagai aktiviti menarik menanti anda. Hebahkan juga kepada rakan dan saudara mara ❤️ . #enaq #produkmuslim #enaq #enaqtersedapbukantermahal #kicapenaq  #100halal #nongmo #nongmokicap #nongmosoysauce #muslimproduct #kicapsedap #kicap #resepi #resepienaq #halal #kicapmalaysia #sambalenaq #produkbumiputera #produkmuslimbumiputera #produkbumiputeraislam
Cheesy Spinach Lasagna Rolls… cobain yuuk... ⁣. . klik tombol biru "FOLLOW" di @doyanjajan.me ,biar kalian langsung dapetin up date video terbaru yaa gaess... . . Jangan lupa tag temen kamu juga ya.. . . #doyanjajan.me #makanapa #makan #makanan #sukamakan #sedapsangat #makanmakanmakan #makanfree ##masaksendiri #sukamasak #masak #ketukketukramadhan #resepibonda #kongsiresepi #resepimemikatsuami #makanmakan #masakan #resepi #sedap #bayam . . Credit: @deliciousvegetarianvideos
👉 INI DIA RESEP CARA MEMBUAT KUE BLUBEERY CURD LEMON TERLEZATTT • 😍 Hayo, Siapa yang MAU ? Yuk, di TONTON Videonya sampai habis yakk Tsayy. • Lalu bisa KOMENTAR tentang Resep Cara Membuat nya yakk apa kendala nya Tsay ? 😍 • 😘 Oiya, Setelah Nonton Video nya sampai selesai langsung PRAKTEKKIN dirumah ya Tsayyy. • Like & Share ya jika Video nya Bermanfaat ! 😘 • Thankyou • YUK DI FOLLOW @resepmasakan.tv YUK DI FOLLOW @resepmasakan.tv YUK DI FOLLOW @resepmasakan.tv • #resep #resepibu #resepi #resepbaking #resepmommies #dagelan #resepyummyanak #reseppuding #anekaresep #reseppraktis #resepnusantara #resepibonda #reseproemahan #resepmasakanindonesia #resepmasakanrumahan #reseprumahan #resepsayur #resepmasakanfavorit #ukresep #resepminuman #resepkuekering #resepsedap #resepmasak #resepmudah #reseproti #resepcemilan #reseplezat #resepsederhana #resep_roemah #resepindonesia @idntimes @indozone.id @yummy.idn @indozonetech @indozonefood @farahquinnofficial @kulinersby @video.masak @kulinermedan @buzzfeedfood @jktfoodbang @kulinrbandung @qraved @buzzfeedtasty @popbela_com @dagelan @mamalyfe.id
JOM KURUS BEFORE RAYA!!! RAYA NI PASTI BODY LETOPSSSSS 💃 . . . ⚡️KESAN POWER TRUFITZ⚡️ 🔥Membakar lemak degil 3x ganda lebih cepat 🔥Membantu menurunkan berat badan 🔥Mengawal selera makan 🔥Melawaskan sistem pencernaan 🔥Meningkatkan kadar metabolism . . . PRICE: 1 Box  RM59 / RM65  2 Boxs  RM110 / RM118 (JIMAT) . POSTAGE RM8/RM10📮 FREE GIFT🎁 . . . 📮POSTAGE SETIAP HARI! ARINI POS BESOK DAH DAPAT!! . . .  FAST COD: KL ° Shah Alam° Subang °Usj° Sunway°Putraheight° Alam Impian° Puchong° Damansara°Petaling Jaya° Bangsar°Klang°Setia Alam°Kepong°Manjalara°Sg Buloh°Rawang° . . 📲WHATSAPP +60126281756 📲WHATSAPP +60126281756 📲WHATSAPP +60126281756 . . . ‼️WE WANT U 👉 AGENT ‼️ . . #suresuccessteam #vdolly #trudolly #trudollybyfazura #trudollyhq #trudollyselangor #trudollyshahalam #trudollykl #trudollysubang #trudollyusj #fazura #fattzura #sayajual #bazaarpaknil  #produkkecantikan #kulitputih #kurus #kuruscepat #jamu #trufitzkualalumpur #trufitzbyfazura #trufitz #trufitzshahalam #trufitzkualalumpur #bosskur #syintagila #zahirah #zahirahmacwilson #sufiansuhaimi #resepi
Lebihan cokodok semalam jgn dibuang.Nah! pagi ni boleh bersarapan  dgn menu baru. Nama menu kami tak taw tapi rasa memang WOW! *cokodok hiris nipis2 goreng dgn rencah nasi goreng.Kacau2 siap!! #resepi legend keluarga mertuaku sayang #rozel homemade cookin' #inovasi masakan
Bismillah, . 1. Numis bumbu dengan minyak bekas menggoreng ikan teri medan (disini ikan teri disebutnya ikan bilis, untuk ikan teri medan/ikan teri nasi disebutnya ikan bilis jepun). 2. Setelah selesai masak, untuk anak-anak saya pisahkan dulu, baru saya tambahkan potongan cabe rawit/cili api yang banyak.  3. Bagusnya sih dikasih potongan sawi. Tapi saya lagi ga ada stock banget pagi ituu, cuma ada daun bawang aja.  4. Nasinya yang pera yaa jenis berasnya, jangan yang pulen, jangan lupa masukin kulkas dulu, kalau untuk nasgor paling enak itu nasi dingin dr kulkas tipe beras pera. . Source video @andrianda .  #videomasak #videomasakan #nasigoreng #nasigorengkampung #nasigorengayam #reseplezat #resepmudah #anekaresep #resepnusantara #resepmasakanfavorit #reseproemahan #resepmommies #resep #reseppraktis #resepsedap #resepbaking #reseprumahan #resepmasakanindonesia #resepmasakanrumahan #resepi #gagaldiet
SEDEKAH TANPA GUNA DUIT TAPI SANGAT IMPAK FULL . Terima kasih atas pesanan berharga ni dari @mahadibz. Selama ni kita ingatkan nak sedekah perlu ada duit tapi kita tak perasan sedekah tak guna duit pun ada caranya . Semoga bermanfaat ❤️ . TAG RAKAN2 ANDA! . #kurus #tipskurus #tipskuruscepat #tipskurusmudah #tipskecilkanpeha #kecilkanpeha #surirumah #jjcmtv3 #tv3 #ketukketukramadhan #masak #resepi #resepibu #motivasihidup #motivasikurus #motivasidiet #diet #dietsihat #ibu
WAJIB TENGOK VIDEO NI SEBELUM YOU ALL START AKTIVITI HARINI . Inilah kunci pertama ramai orang tak sedar sebab sibuk dengan dunia luaran. Tengok video sampai habis pesanan ikhlas @neelofa . TAG RAKAN2 ANDA! . #kurus #tipskurus #tipskuruscepat #tipskurusmudah #tipskecilkanpeha #kecilkanpeha #surirumah #jjcmtv3 #tv3 #ketukketukramadhan #masak #resepi #resepibu #motivasihidup #motivasikurus #motivasidiet #diet #dietsihat #ibu
nak lagi resepi? follow je @masakan.malaysia . . Kita nak share resepi BUBUR AYAM MCD 🍲🍲🍗 🍲RESEPI BUBUR AYAM MCD🍲  Beras 1 cwn ( cuci / toskan ) Air ( 5 cawan ) Halia ( hiris ) Bawang merah ( hiris ) Bawang putih ( hiris ) Kiub ayam 1 Minyak masak ( 3 sudu ) Garam / perasa  Caranya : * masakkan beras macam biasa atas api . kacau sampai lembikk . klu kuranv tambah kan air smp jadi bubur . * panaskan kuali masukkan minyak , masukkan bawang merah , bawang putih & halia . Masakkan sampai betul2 garing . * kemudian tuang kan bahan yg goreng tadi dlm periuk bubur , masukkan ayam & kiub pati ayam Dan kacau sampai masak serta masukkan perasa . * Tutup api , letak bubur lam mangkuk , hiaskan dgn daun bwg , daun sup & bwg goreng .  Kalau nk pedas ltak lada sulah & cili merah potong2 😁 selamat mencuba ! #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @masakan.malaysia
nak lagi resepi? follow je @masakan.malaysia . . Assalammualaikum Layan Air soda laici herb...sedap sgt😋SeMangkok besar buat...ank2 asyik ulang alik buka peti ais 😂  Bahan bahan yang diperlukan: *1 botol besar air aiskrim soda. *1 tin laici /guna longan pun boleh. *2 batang serai ~ dititik. daun pudina ~ terpulang berapa helai. *1 biji lemon ~ dihiris nipis. * asam boi putih. ais batu secukupnya.  Cara caranya: -Cuci semua bahan hingga bersih. -Hiriskan lemon nipis nipis. -Letakkan daun pudina. -Masukkan lemon yang telah dihiris. -Diikuti asam boi putih. -Masukkan 1 tin buah laici / longan.( tmsk airnya) -Tuangkan air aiskrim soda secukupnya. -mskkan ais batu -perah ckit lemon agak dlm stgh bj msk dlm -Akhir sekali masukkan serai yg telah diketuk  credit : Sue Fiysya‎ #mahn #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @masakan.malaysia
nak lagi resepi? follow je @masakan.malaysia . . Ayam Korea Krispy🤗 Terima kasih Rebecca Melessa yang sharing resepi ni memang sedap. Akk copy paste jea yea resepinya untuk yang nk cuba.  bahan: -ayam yang dah d potong -1 biji telur - lada hitam - bawang putih - lemon - halia - serbuk cili (kalau suka pedas) - sos cili - sos tomato - madu 2 sudu -secubit garam - 1 sudu brown sugar - setengah mangkuk tepung gandum - setengah mangkuk tepung jagung - 1 mangkuk kecil bijan  cara masak: - tumbuk dulu bawang putih, halia dan hitam. kemudian masukkan dalam ayam yang dah d potong. -masukkan 1 biji telur. tepung gandum dan tepung jagung. kemudian di gaul rata. seterusnya panaskan minyak. goreng secara deep fry - seterusnya panaskan minyak di kuali asing, masukkan bawang putih di dadu. seterusnya masukkan serbuk cili, sos tomato, sos cili, brown sugar, madu dan garam. terakhir masukkan bijan dan gaul sebati. - lepas dah kuah dah masak, masukkan ayam di goreng tadi. SIAP!  credit : Puan Yaty‎ #mahn #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @masakan.malaysia
nak lagi resepi? follow je @masakan.malaysia . . Nie bkn sambal getok nie sambal belacan versi indonesia..sy belajar dr bibik sambal org sna..pedas berapi mmg sedop..nk lg sedop blh jek tmbah limau nipis..smp bahang tgn rsa berapi dia😂korang blh try mmg sedop!! RESEPI :- cili padi tomato bawang merah belacan bakar gula dan garam sbg perasa  Gorengkn dlu smua bahan kecuali belacan sebab sy pakai belacan bakar..bila dh mula nmpk.kecut n masak baru blend bersama belacan bakar gula.n garam..xperlu tmbah air..then blh panaskn lagi skli bg masak garing ckit..siap utk di hidang blh tahan lama simpan dlm peti ais..kalau nk tambah limau nipis pn blh lg sedop☺️ credit : Eyna Mohammad‎ #resepisedap  #resepi . ./ Jangan lupa follow @masakan.malaysia
nak lagi resepi? folow je @masakan.malaysia . . Kulit lemon gaul dgn gula. Resepi lalu kat timeline, tak sure resepi sapa. So hari ni try buat n serius sedap. Kulit lemon yg dah perah tu hiris nipis then tabur gula. Bole terus makan or simpan dlm peti ais mkn time sejuk maybe lagi sedap.  Credit : Cik Rinie #mahn #resepisedap  #resepi . . jangan lupa follow @masakan.malaysia
nak lagi resepi? follow je @masakan.malaysia . . CHOC CHIP COOKIES.. confirm tak boleh stop bila dah makan😄😄 BAHAN A 1cwn butter 1cwn gula perang 1cwn minyak masak 1/2 cwn gula halus 1sdb susu cair/susu segar (sy guna susu full cream 2sdb) 1 biji telur 1sdk esen vanilla Secubit garam  BAHAN B 4cwn tepung gandum 1sdk cream of tartar 1sdk baking powder 1sdk berkarbonat soda 2cwn choc chip (sy guna 1cwn choc chip+1cwn choc rice) 1cwn kekacang xkira jenis apa pun  Cara Pukul bahan A hingga sebati..jangan pukul lama.. Dlm 1minit je.. Masukkan bahan B gaul sebati guna senduk sahaja.. Akhir sekali masukkan choc chip dan kacang.. Adunan agak lembik..dan jarakkan sedikit semasa susun adunan..bakar suhu 170c 20minit  credit : Shahila Hanim #mahn #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @masakan.malaysia
nak lagi resepi? follow je @masakan.malaysia . . Jom layan tekak menantu2 akak sat..nak makan gulai daging campur lemak.. Resepi.. Daging campur lemak.. Rempah daging.. Kerisik.. 4sekawan.. Daun kari.. Ubi kentang.. Santan.. Asam keping.. Garam n sebok perisa.. BahanBlend.. Bawang besar.. Bawang putih.. Halia.. BahanHiasan.. Cabai muda.. Tomato.. Caranya.. Rebus daging lemak dlm periuk atau kuali kemudian dah boleh tuang bahan blend td.. boh rempah kerisik 4skawan daun kari..bila daging lemak dah hampir empuk dah boleh boh ubi asam keping santan garam n sebok perisa..bila ubi dah masak dah boleh boh bahan hiasan..tutup api siap dihidang..akak nak gtau ya..klu sapa nak tambah minyak skit dlm daging tu pon boleh na..klu x mau pon x pa..sbb nant lemak daging santan kerisik tu pon akan keluar minyak dah..jd tepulang masing2 na.. Credit : Masni Bahari #mahn #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @masakan.malaysia
nak lagi resepi? follow je @masakan.malaysia . . Kerabu belimbing buluh + selom.. resepi: Bahan A(di hiris) belimbing buluh  daun selom bwg besar bunga kantan  Bahan B(campur semua n tumbuk) kelapa parut belacan cili padi cili merah  Bahan C isi ikan sardin/kembung..ikan d rebus dlu  cara2: campur semua bahan A,B dan C...perasakan dgn garam..belimbing buluh tu bila dh jd kerabu dh x rasa masam.. sedap meratah.. Selamat mncuba..😋😋😋 credit : Roslina Omar #mahn #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @masakan.malaysia
BAHAYA PENYAKIT JANTUNG, BAGAIKAN NYAWA DI HUJUNG TANDUK! . . Pernah tak korang, rasa lemah je bila buat sesuatu perkara atau aktiviti harian seperti naik turun tangga? Mungkin gejala ni nampak normal tapi kalau korang tak 'alert' untuk kenalpasti punca sebenar, korang mungkin TERLEWAT untuk merawatnya! . . Pakar Runding Kardiologi, Jabatan Kardiologi, Institut Jantung Negara (IJN), Datuk Dr. Azmee Mohd Ghazi berkata, masalah kegagalan jantung biasanya disebabkan keadaan jantung yang lemah & tidak dapat mengepam darah yang cukup untuk dialirkan ke seluruh badan . . Jadi, hari ni admin nak share antara punca utama yang boleh kita elakkan dari berlakunya kegagalan atau kerosakan jantung. Antaranya ialah: •	Pemakanan tidak sihat •	Merokok •	Tekanan darah tinggi •	Berat badan berlebihan •	Kurang bersenam . . Untuk membantu memelihara kesihatan jantung, admin sarankan korang untuk amalkan Wildan Susu Kambing sebagai minuman WAJIB seisi keluarga kerana kandungan magnesium & mineral di dalam Wildan Susu Kambing sangat penting untuk kesihatan jantung tau . . Dapatkan Wildan Susu Kambing sekarang dengan klik sahaja link whatsapp: 📲http://wasap.my/601151680762 📲http://wasap.my/601151680762 📲http://wasap.my/601151680762 . . Atau boleh terus beli secara online di website berikut: 🌐 http://wildanniaga.com/ 🌐 http://wildanniaga.com/ 🌐 http://wildanniaga.com/ . . P/s: Dapatkan 50g+bekas makanan secara PERCUMA hari ini dengan pembelian 1 kotak Wildan Susu Kambing perisa Original dan Chocolate pek 500g . #wildanlab #wildan2019 #wildanmamapremium  #promosiwildansusukambing #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #foodporn #healthy #2019 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #dapurlonely #lapar #makan #drink #igers #instafood #instagood
nak lagi resepi? follow je @masakan.malaysia . . Bubur gunting..ni pun salah satu bubur org banjar ..dulu masa kecik mak sy selalu buat.. Kat bawah ni sy sertakan resepi..ni cara mak sy ajar..klu ada yg buat cara lain..itu hak masing2..😊😊 Resepi bubur gunting  Bhn utk tepung 1 1/2 cawan tepung gandum Secubit garam 1/2 cawan air  Bhn utk kuah 3/4 cawan gula merah 1/2 cawan air 2 mangkuk santan 1/2 cawan gula pasir *boleh kurangkan klu tak suka manis 2 helai daun pandan 1/2 sudu teh garam  Cara2 Buat utk tepung dulu ye 1) satukan garam dengan air..kacau sebati 2) masukkan tepung dlm bekas..tuangkan air + garam td sikit2..uli sampai jadi doh..klu doh dah ok..tak perlu abiskan air.. 3) bahagi doh tadi kepada 5 ketul kecil..supaya senang nak gelek.. 4) gelek tepung td hingga nipis..lepas tu boleh la gunting kecil2..boleh rujuk pd gambar tu.. Cara2 utk kuah.. 1) masakkan gula merah bersama air dlm kuali..tggu hingga gula cair..& tapiskan..sbb gula merah kdg2 dlm dia ada pasir @ sampah..tu kena masak & tapis dulu,baru boleh guna.. 2) masukkan santan dlm kuali,air gula merah,gula pasir,garam & daun pandan yg disimpul..buka api..kacau sebati 3) kacau sentiasa ye..sbb xnak bagi santan tu pecah minyak..bila dah mendidih,masukkan tepung gunting tu..kacau lagi..tunggu hingga tepung kecil2 tu timbul..tu tanda tepung tu dah masak..biarkan dulu selama 5-10 minit camtu..baru tutup api.. Credit : Siti Hajar Hashim #mahn #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @masakan.malaysia
Alhamdulillah 😊😊 Daraayu dan selenium dah sampai kepada pemiliknya 🤗🤗 . 👩Daraayu untuk isteri 👨Selenium untuk suami . Semoga beliau cepat2 berjaya hamil🤰 Aamiin ya rabbal alamin . . Whatsapp : wasap.my/60142914693/daraayu wasap.my/60142914693/daraayu wasap.my/60142914693/daraayu . COD : 👉 Bayan Lepas - Syakira wasap.my/0139821091/daraayu 👉 Balik Pulau - Syakira wasap.my/0139821091/daraayu 👉 Kuala Lipis (Felda Chegar Perah) - Safra wasap.my/60142914693/daraayu . . Instagram :  @senanghamil @senanghamil @senanghamil . . . #senanghamil #daraayu #aafiyah #ctdk #resepi . .
CONTOH PEANUT BUTTER & JEM YANG SESUAI UNTUK KURUS . Biasa kalau pergi pasaraya mesti selalu confius nak cari peanut butter/jem yang sesuai untuk diet . Ini antara contoh peanut butter / jem yang dibolehkan dalam program. Kriteria yang perlu kita pilih tinggi protein, tiada gula tambahan, low kalori dan tiada lemak . TAG KAWAN2 GENG DIET! . #kurus #tipskurus #tipskuruscepat #tipskurusmudah #tipskecilkanpeha #kecilkanpeha #surirumah #jjcmtv3 #tv3 #ketukketukramadhan #masak #resepi #resepibu #motivasihidup #motivasikurus #motivasidiet #diet #dietsihat #ibu
nak lagi resepi? follow je @resepimantap . . Kita nak share resepi BUBUR AYAM MCD 🍲🍲🍗 🍲RESEPI BUBUR AYAM MCD🍲  Beras 1 cwn ( cuci / toskan ) Air ( 5 cawan ) Halia ( hiris ) Bawang merah ( hiris ) Bawang putih ( hiris ) Kiub ayam 1 Minyak masak ( 3 sudu ) Garam / perasa  Caranya : * masakkan beras macam biasa atas api . kacau sampai lembikk . klu kuranv tambah kan air smp jadi bubur . * panaskan kuali masukkan minyak , masukkan bawang merah , bawang putih & halia . Masakkan sampai betul2 garing . * kemudian tuang kan bahan yg goreng tadi dlm periuk bubur , masukkan ayam & kiub pati ayam Dan kacau sampai masak serta masukkan perasa . * Tutup api , letak bubur lam mangkuk , hiaskan dgn daun bwg , daun sup & bwg goreng .  Kalau nk pedas ltak lada sulah & cili merah potong2 😁 selamat mencuba ! #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @resepisedap
nak lagi resepi? follow je @resepiorangkita . . Assalammualaikum Layan Air soda laici herb...sedap sgt😋SeMangkok besar buat...ank2 asyik ulang alik buka peti ais 😂  Bahan bahan yang diperlukan: *1 botol besar air aiskrim soda. *1 tin laici /guna longan pun boleh. *2 batang serai ~ dititik. daun pudina ~ terpulang berapa helai. *1 biji lemon ~ dihiris nipis. * asam boi putih. ais batu secukupnya.  Cara caranya: -Cuci semua bahan hingga bersih. -Hiriskan lemon nipis nipis. -Letakkan daun pudina. -Masukkan lemon yang telah dihiris. -Diikuti asam boi putih. -Masukkan 1 tin buah laici / longan.( tmsk airnya) -Tuangkan air aiskrim soda secukupnya. -mskkan ais batu -perah ckit lemon agak dlm stgh bj msk dlm -Akhir sekali masukkan serai yg telah diketuk  credit : Sue Fiysya‎ #mahn #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @resepisedap
Kat Semenanjung, kepak ayam. Kat Sabah, sayap😁. . Waze/Google : Kong Fah (Tawau) . . Suka masak @masakan.malaysia Suka resipi @resipikampung  Tempah kek @mysabrinabakery  Suka travel @mytravelmurah Kredit @teroqa . . . . . . #likeforlikes #bazaarpaknil #bzarpaknil #instashopmalaysia #sayajual #sayajualmurah #visitmyig #sayajualonline  #igshopmalaysia #igersmalaysia #resepi #resepimudah #resepisedap #masak #jjcm #jommakan #resepikek #keksedap #makan #neelofa #fattzura #ctdk #janganbencicintaku #dramamonalisa #malaysian #malaysia #masaksendiri #likeforfollow #folow4like #likers
nak lagi resepi? follow je @resepikaklimah . . Ayam Korea Krispy🤗 Terima kasih Rebecca Melessa yang sharing resepi ni memang sedap. Akk copy paste jea yea resepinya untuk yang nk cuba.  bahan: -ayam yang dah d potong -1 biji telur - lada hitam - bawang putih - lemon - halia - serbuk cili (kalau suka pedas) - sos cili - sos tomato - madu 2 sudu -secubit garam - 1 sudu brown sugar - setengah mangkuk tepung gandum - setengah mangkuk tepung jagung - 1 mangkuk kecil bijan  cara masak: - tumbuk dulu bawang putih, halia dan hitam. kemudian masukkan dalam ayam yang dah d potong. -masukkan 1 biji telur. tepung gandum dan tepung jagung. kemudian di gaul rata. seterusnya panaskan minyak. goreng secara deep fry - seterusnya panaskan minyak di kuali asing, masukkan bawang putih di dadu. seterusnya masukkan serbuk cili, sos tomato, sos cili, brown sugar, madu dan garam. terakhir masukkan bijan dan gaul sebati. - lepas dah kuah dah masak, masukkan ayam di goreng tadi. SIAP!  credit : Puan Yaty‎ #mahn #resepisedap  #resepi . . Jangan lupa follow @resepisedap
Pisang Goreng MakNgah, Jitra Kedah . . Suka masak @masakan.malaysia Suka resipi @resipikampung  Tempah kek @mysabrinabakery  Suka travel @mytravelmurah Kredit @teroqa . . . . . . #likeforlikes #bazaarpaknil #bzarpaknil #instashopmalaysia #sayajual #sayajualmurah #visitmyig #sayajualonline  #igshopmalaysia #igersmalaysia #resepi #resepimudah #resepisedap #masak #jjcm #jommakan #resepikek #keksedap #makan #neelofa #fattzura #ctdk #janganbencicintaku #dramamonalisa #malaysian #malaysia #masaksendiri #likeforfollow #folow4like #likers
nak lagi resepi? follow je @resepibersama . . Nie bkn sambal getok nie sambal belacan versi indonesia..sy belajar dr bibik sambal org sna..pedas berapi mmg sedop..nk lg sedop blh jek tmbah limau nipis..smp bahang tgn rsa berapi dia😂korang blh try mmg sedop!! RESEPI :- cili padi tomato bawang merah belacan bakar gula dan garam sbg perasa  Gorengkn dlu smua bahan kecuali belacan sebab sy pakai belacan bakar..bila dh mula nmpk.kecut n masak baru blend bersama belacan bakar gula.n garam..xperlu tmbah air..then blh panaskn lagi skli bg masak garing ckit..siap utk di hidang blh tahan lama simpan dlm peti ais..kalau nk tambah limau nipis pn blh lg sedop☺️ credit : Eyna Mohammad‎ #resepisedap  #resepi . ./ Jangan lupa follow @resepisedap
Orang kata, sini port makan wajib singgah bila datang Singapore. . Kuah dia ni, kena jaga2, jangan sampai kena baju, pakai clorox baru boleh hilang(ada orang cakap). . Harga tu start dari 5dolar, kitorang ambik set yg besar, sebab makan ramai2😂 Siapa yg ada darah tinggi tu, eloklah jauhkan tempat ni ye😂 . Waze/Google : MA Deen Biasa (Singapore) . . Suka masak @masakan.malaysia Suka resipi @resipikampung  Tempah kek @mysabrinabakery  Suka travel @mytravelmurah Kredit @teroqa . . . . . . #likeforlikes #bazaarpaknil #bzarpaknil #instashopmalaysia #sayajual #sayajualmurah #visitmyig #sayajualonline  #igshopmalaysia #igersmalaysia #resepi #resepimudah #resepisedap #masak #jjcm #jommakan #resepikek #keksedap #makan #neelofa #fattzura #ctdk #janganbencicintaku #dramamonalisa #malaysian #malaysia #masaksendiri #likeforfollow #folow4like #likers
Haaa dengar ni apa yang @fendybakry nak bagitahu kt korang semua😱Jom guys kita pre order Buku Sentuhan Rasa @sheilarusly_jspictures  Yg ekslusive ni uolls harga RM69 per book ,, postage semenanjung rm10, Mesti Happy Giler kan.  Jom cepat2  Pre-order  Sentuhan Rasa sekarang  Click Link kat Bio admin dan bio @fakrizal94 or whatsup 0145098189  Ok!!cepat2 nanti gaji habis hehhe Limited ok!!!! Korang boleh ke ig @sheilaggofans whatsup  ye! 0145098189  #kkr #allhamdulilah #sentiasabersyukur #cookbook #sentuhanrasasr #sentuhanrasa #resepimalaysia #resepi #foodporn #foodism
Assalamualaikum selamat pg.dah breakfast ke semua,ni sis share resepi breakfast yg paling cpt utk di sediakn.nasi goreng adabi  NASI GORENG ADABI Bahan2 -bawang merah,bwg putih & cili padi(tumbuk) -lauk terpulang nk letak apa (sis letak ayam & sotong) -sayur campur -sayur pak choi -perencah nasi goreng dr @adabi_consumer -garam & sedikit perasa  Cara2 boleh tgk video ya🤗🤗 #foodie #foodgasm #foodgram #foodlover #instafood #dapurcikwani #cooking #cookwithlove #malaysianfood #resepiringkas #foodheaven #foodhunter #resepi #foodblogger #ilike #belajarmasak #masakanmelayu #laukkampung #lovecooking #sedapsangat #fresh #makanan #cuisine  pastikan on notification utk terima update terbaru dr @resepi_dapur_cikwani
Sambal ready Stock @dapur_kaknis_hq 🌶️Sambal bunian 🌶️Sambal hantu 🌶️Sambal mengilai petai 🌶️Sambal mengilai bilis 🌶️sambal puaka 🌶️Daging salai masak omak den  #penang #seberangjaya #kepalabatas #kulim #lunas #sambalkaknis #sambalpuaka #sambalpetai #sambalmengilai #sambalmalaysia #travel #kakimakan #bazarpaknil #sambalove #sambaldapur #resepi #mak2 #sambal #malaysia #lunas #bukit mertajam #perda #kubangsemang #pos
Pagi2 biasanya kita serba nak cepat, Terutama suri rumah, mana nak uruskan, suami, anak2 & diri sendiri(terutama bagi mereka yang bekerja) . Macam mana pun, sarapan pagi tetap perlu diambil & jangan diabaikan. Cuma perlu buat pilihan bijak... jangan lah ambil makanan segera atau 3 in 1 yang banyak terdapat di pasaran sekarang ni. Sebab produk yang macam ni biasanya tinggi kandungan gula yang nampak & tersembunyi . Paling teruk lagi kalau memilih sarapan drive through dari restoren makanan segera... bab segera memang lah segera... cuma biasanya walaupun sarapan yang disediakan nampak sihat tapi masih tinggi kalori & dicampur dengan makanan yang telah diprose atau processed food yang kurang bernutrisi . Bagaimanapun pilihan ditangan anda😀.. buat lah pilihan BIJAK . FOLLOW @kaktun_comel utk tips diet dan info2 best2 selepas ini 🤗 . Pendaftaran #kurusonlinecoaching sudah dibuka. Sila klik Link di bio IG Kak Tun untuk mendaftar, atau 👇🏻 . . 📲 Kak Tun + 6019 971 0696 (whatsApp only) #kurusonlinecoaching #teamcoachyatie #teamkaktuncomel #💯online .  #kaktuncomel #sarapan #sihat #kurus #bernutrisi #pilihanbijak #resepi #sihat #bahagia #keluarga
👉 INI DIA RESEP CARA MEMBUAT CHINESE FOOD TERLEZATTT • 😍 Hayo, Siapa yang MAU ? Yuk, di TONTON Videonya sampai habis yakk Tsayy. • Lalu bisa KOMENTAR tentang Resep Cara Membuat nya yakk apa kendala nya Tsay ? 😍 • 😘 Oiya, Setelah Nonton Video nya sampai selesai langsung PRAKTEKKIN dirumah ya Tsayyy. • Like & Share ya jika Video nya Bermanfaat ! 😘 • Thankyou • YUK DI FOLLOW @resepmasakan.tv YUK DI FOLLOW @resepmasakan.tv YUK DI FOLLOW @resepmasakan.tv • #resep #resepibu #resepi #resepbaking #resepmommies #dagelan #resepyummyanak #reseppuding #anekaresep #reseppraktis #resepnusantara #resepibonda #reseproemahan #resepmasakanindonesia #resepmasakanrumahan #reseprumahan #resepsayur #resepmasakanfavorit #ukresep #resepminuman #resepkuekering #resepsedap #resepmasak #resepmudah #reseproti #resepcemilan #reseplezat #resepsederhana #resep_roemah #resepindonesia @idntimes @indozone.id @yummy.idn @indozonetech @indozonefood @farahquinnofficial @kulinersby @video.masak @kulinermedan @buzzfeedfood @jktfoodbang @kulinrbandung @qraved @buzzfeedtasty @popbela_com @dagelan @mamalyfe.id
9 HARI LAGI ‼️ - - Jangan lupa saksikan LIVE Cabutan Bertuah pada 30 Mac ni tau! Untuk uols yang dah membeli 4 botol ke atas, nama korang memang dah automatically on list! 😎 - - Antara Hadiah yang bakal dimenangi  1 x RM300 3 x RM100 3 x RM50 3 x 3 BOTOL SAMBALEENA - - Masih belum terlambat untuk korang join! Jom membeli dengan minima 4 botol & korang layak join Cabutan Bertuah. Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu? 😎 #sambal #sambalijo #sambalsedap #sambaleena #sambalado #sarapan #luncheon #makanbest #warungkita #resepibonda #kakimakan #gengmakan #makanapatu #makankatmana #makan #foodie #kakimakan #wongsolo #resepisimple #sambalbelacan #bentobox #bento #seminitresepi #resepi #sambalexpert #pakarsambal #food #sambalitam #sambalbilis #sambalikanbilis
Jom sertai kami sesi April 2019 untuk musim yang ke 44 ni. Insyallah 3 ke 10kg turun berat sebulan. By the time raya... dah jadi owang lain... balik kampung dengan gembira tahun ni. . Nak tau tak cara coach buat camana boleh turun berat secara online je. Dah terbukti. Beribu dah turun dan sustained berat masing2. Banyak pun dah ideal weight. . Dalam program ni coach akan ✔ coaching drp coaches yg berpengalaman dan yg pernah turun berat drp 10 ke 40kg . ✔Beri tunjuk ajar apa dan cara senaman . ✔Nutrisi untuk makanan pagi dan malam. So x yah susuh2 nak pikir mkn apa pagi dan malam . ✔Meal plan untuk sebulan . ✔24 hours whatapps group support . ✔Coaching cara pengambilan makanan semasa di luar dan semasa majlis2 kenduri. . ✔Support yg owesome drp coaches yg berpengalaman. . ✔Dan yg best sekali diet secara berjemaah dan semuanya secara online sahaja. Pas tu turun lak 3 ke 10kg sebulan. . Best ke Best program ni.... Ikut rapat or follow coach untuk testimonial peserta yg lepas2. . Ramai dah berjaya. Anda bila lagi. Cepat2 register untuk intake APRIL NI. Tempat terhad. WHATSAPP KAMI DI NOMBOR KAT BAWAH..Harap berjumpa anda yg seriuos nak turun berat badan ni bulan depan... . . . Jom kurus sebelum raya 2019 ! Klik link di Bio ig atau whatapps kami:- Coach Amir 0125181005 Coach Mala 0125061718 . #fitcouple_amirmala #syukur #foodpornmalaysia #fitcamp #jjcmtv3 #penmerahdotcom #malaysiatrending #brunei #snacking #salam #tipskurus #tipsdiet #weightlosstips #jommuhasabahdiri #jjcm #diet #eatclean #dietkalori #kuruscepat #sayamasak #vitdaily #quotejentikhati #kekhantaran #ketolifestyle #masakanmelayu #resepi #mahn #resepibonda #instamalaysia #zumbafamily
Asalamualaikum dan selamat pagi semua. Semoga hari ni lebih baik kepada kita berbanding hari2 sebelum ni. . . Whatapps 0125061718 Whatapps 0125181005 . Jom sertai kami sesi Mac 2019 untuk musim yang ke 43 ni. Insyallah akan terkecik. 😁 By the time raya... dah jadi owang lain... balik kampung dengan gembira tahun ni. Whatapps cepat. Slot terhad. . . Jom kurus sebelum raya 2019 ! Klik link di Bio ig atau whatapps kami:- Coach Amir 0125181005 Coach Mala 0125061718 . #fitcouple_amirmala #syukur #kurussebelumkahwin #perutkempis #jomkurus #buanglemak #brunei #snacking #buncit #salam #tipskurus #tipsdiet  #snacking #diet #eatclean #dietkalori #kuruscepat #sayamasak #vitdaily #quotejentikhati #kekhantaran #ketolifestyle #masakanmelayu #resepi #mahn #resepibonda
Wahhhhhhh.... cute baby  aduhhhhh yg sudah rindu ingin memiliki momongan mau tunggu apalagi ?? atau ada sesuatu yg menghalamgi keinginan ingin memiliki buah hati  tenang bunda dan ayah mari kitq tuntankas masalah bunda dan ayah dengan program hamil kami  BIO NUTRISI STEMCELL  sudah tau??atau baru tau ?? yukk bunda cusss cari tau  bisa DM atau chat pribadi 083805486929 #tanya_bidan_ana #faktakesehatan #sehat #beritaterkini #resepdapur #resepsarwendah #resepibu #reseprumahan #reseproemahan #resepi #suci_ofc #princesssyahrini #syahreino #pempek #pecelblora #baksoboejangan #arsya #arsy #ashanty #aurelhermansyah #azrielhermansyah #queenarsy #arsyahermansyah #anang #promilmodulasi_stemcell #promil_modulasi #programhamil_stemcell
Infertilitas itu apa ya ?? Klik dua kali lalu geser ya bunda 😂😂😂 semoga bermanfaat 😇😇 mau tau lebih jepas penyebabnya apa ?? Dan ingin tau cara mencegah atau mengatasinya ?? Hubungi langsung 083805486929 atau DM langsung ya 😊 #tanya_bidan_ana #faktakesehatan #sehat #beritaterkini #resepdapur #resepsarwendah #resepibu #reseprumahan #reseproemahan #resepi #suci_ofc #princesssyahrini #syahreino #pempek #pecelblora #baksoboejangan #arsya #arsy #ashanty #aurelhermansyah #azrielhermansyah #queenarsy #arsyahermansyah #anang #promilmodulasi_stemcell #promil_modulasi #programhamil_stemcell
PISTACHIO BISCOTTI BAHAN-BAHAN:  3 biji telur 200gm tepung gandum 140gm gula 3gm tepung penaik 150gm kacang pistachio | panggang CARA MEMASAK: 1. Masukkan tepung dan gula dan pukul sehingga rata. 2. Masukkan tepung dan pistachio, kacau hingga sebati. Masukkan ke dalam acuan. 3. Panaskan oven dalam suhu 160 darjah celcius dan bakar selama 30 minit 4. Biarkan sejuk seketika dan kemudian masukkan dalam peti sejuk selama 3 jam atau lebih. 5. Kemudian keluarkan, dan potong adunan nipis nipis 6. Panaskan oven dan bakar sekali lagi selama 15 minit pada suhu 150 darjah celcius, sehingga menjadi rangup. 7. Sejukkan seketika dan sedia untuk dihidangkan Kredit: Hotel Armada #majalahrasa #rasashare #masak #resepi #foodporn
LEMON MERINGUE TART  BAHAN-BAHAN :  Bahan untuk kulit (sugar dough) :  125gm mentega 125gm gula 50gm telur 250gm tepung gandum 3gm garam 1gm esen vanila Bahan untuk inti lemon :  220gm gula 200gm telur 1 biji lemon | diambil jusnya 260gm mentega Bahan ‘topping’ meringue:  50gm telur putih 100gm gula halus CARA MEMASAK : Cara buat inti lemon : 1. Didihkan gula dan jus lemon, api perlahan dan kacau 2. Tuangkan larutan jus lemon yang mendidih tadi ke dalam telur. Biarkan sehingga menjadi pekat. Cara buat meringue (topping): 3. Masukkan putih telur dengan gula ke dalam mangkuk, pukul sehingga adunan seakan-akan berkilat dan pastikan pukul telur putih dengan kecepatan sederhana dalam ‘mixing bowl’ Cara masak lemon meringue tart: 4. Campurkan tepung, gula mentega dan garam, gaulkan hingga sebati 5. Kemudian masukkan esen vanila dan telur dan adunkan sehingga menjadi doh. 6 .Masukkan ke dalam acuan tart, tekan dan ratakan doh dan di sekeliling acuan. 7. Panaskan oven dalam suhu 180 darjah celcius dan bakar dalam 15 minit. 8. Tuangkan inti lemon ke atas pai lalu hiaskan dengan meringue. 9. Siap untuk dihidangkan. Kredit: hotel Armada #majalahrasa #rasashare #masak #resepi #foodporn
Si gemashh yang super manjyaah 😘 _ Makeup by @tanti_makeup  Info PL WA 087801712755 _ #makeup#makeupku#makeupwedding#januarymakeup#makeuppengantin#pengantinmuslimah#wedding#resepi#makeupresepsi#mua#muajakarta#muakerawang#riaskebumen#kebumen#riaspengantinmuslim#makeupwedding#muslimahcantik#makeuphijab#hijabdo#brown#coklat#emas#gold#cantik#tanti#tantimakeup#makeuptanti
Sambil nunggu manten dirias, kitanyah foto dulu...😁😁😁 #resepsipernikahan  #resepi #pernikahan
🌹TELEKUNG NUR MARYAM 🌹 .  Ada 3 saiz untuk kanak-kanak dan dewasa* • 1-3y (80-93cm) • 4-8y (94-117cm) • 9-12y (118-140cm) • Dewasa (148cm-170cm free saiz) *171cm ke atas kena tempah . . • Material Jersey • Separuh tebal • Ringan • Tidak panas • Renda Cotton putih • Saiz dewasa ada inner sampai dada • Boleh basuh mesin • Tidak melekat kat badan • Dekat belakang kepala guna Tali. Hujung tali ada renda putih • Dekat dahi ada getah • Pinggang semu guna getah • Tidak perlu pakai anak Telekung . . For order ☎ www.wasap.my/601132220384 @ Click Link di Bio . . #telekungmaryam#telekungkids#telekungdhuha#belajarinstagram#telekungnurmaryam#telekungsekolah#produkhalal#telekungkanakkanak#sale#halal#sayajual#telekungmurah#telekungbudak#resepi#ajimaura#usahawan#telekungdewasa#telekunghantaran#telekungeksklusif#telekung#telekungbajet
“DH P CONFIRM DH...BR 5 MINGGU... STLH 9 THN MNANTI...” . . “Alhamdulilah sis... Dh p confirm dh...br 5 minggu... Stlh 9 thn mnanti... 👶🏻👶🏻 . 👩Daraayu untuk isteri 👨Selenium untuk suami . . Whatsapp : wasap.my/60142914693/daraayuselenium wasap.my/60142914693/daraayuselenium  wasap.my/60142914693/daraayuselenium . COD : 👉 Bayan Lepas - Syakira wasap.my/60139821091/daraayuselenium 👉 Balik Pulau - Syakira wasap.my/60139821091/daraayuselenium 👉 Kuala Lipis (Felda Chegar Perah) - Safra wasap.my/60142914693/daraayuselenium . . Instagram :  @senanghamil @senanghamil @senanghamil . .
Resepi : ROTI CANAI (tanpa telur) Sumber : Rohani Ibrahim *1 sb gula *1 sb susu pekat *1 sb planta ( cairkn dlm kuali ) *1 sudu kecil kfc garam *1 cawan air sejuk dr peti 4 cwn gandum  sebatikan smua bahan bertanda utk bg gula larut, pastu masuk kan gandum sdikit2 sambil tu uli.... Uli sampai sampai doh jd licin... Lps tu bulatkn ikut besar mana kita nak... Agak2 la... sy buat dpt 10 biji... nk besar lg blh buat 8 biji je... Lps tu sapu minyak, sebenarnya minyak tu skit je, tp bila dh tengelam roti tu nampak mcm banyak...dlm 3-4 jam dh blh goreng... Ms tebar ngn goreng minyak xperlu guna byk sgt dh...cara tebar boleh google... sy pun blajar dr google tp xdela tebar tgi2 tu, sy just tarik2 je sb xpndai sgt....😁... sy pun xbrapa pndai jgk... Tp suka mencuba... So selamat mencuba la smua yea...😊 #resepi #resepiroticanai
“DH P CONFIRM DH...BR 5 MINGGU... STLH 9 THN MNANTI...” . . “Alhamdulilah sis... Dh p confirm dh...br 5 minggu... Stlh 9 thn mnanti... 👶🏻👶🏻 . 👩Daraayu untuk isteri 👨Selenium untuk suami . . Whatsapp : wasap.my/60142914693/daraayuselenium wasap.my/60142914693/daraayuselenium  wasap.my/60142914693/daraayuselenium . COD : 👉 Bayan Lepas - Syakira wasap.my/60139821091/daraayuselenium 👉 Balik Pulau - Syakira wasap.my/60139821091/daraayuselenium 👉 Kuala Lipis (Felda Chegar Perah) - Safra wasap.my/60142914693/daraayuselenium . . Instagram :  @senanghamil @senanghamil @senanghamil . .
“DH P CONFIRM DH...BR 5 MINGGU... STLH 9 THN MNANTI...” . . “Alhamdulilah sis... Dh p confirm dh...br 5 minggu... Stlh 9 thn mnanti... 👶🏻👶🏻 . 👩Daraayu untuk isteri 👨Selenium untuk suami . . Whatsapp : wasap.my/60142914693/daraayuselenium wasap.my/60142914693/daraayuselenium  wasap.my/60142914693/daraayuselenium . COD : 👉 Bayan Lepas - Syakira wasap.my/60139821091/daraayuselenium 👉 Balik Pulau - Syakira wasap.my/60139821091/daraayuselenium 👉 Kuala Lipis (Felda Chegar Perah) - Safra wasap.my/60142914693/daraayuselenium . . Instagram :  @senanghamil @senanghamil @senanghamil . .
Nah bideo nasi goreng ikan masin hakak..sayur kailan xde,perot lapar nak keluar malas so letak jea ape ade,asal ada ikan tenggiri masin/jeruk tu cukupla kan.Nanti sihat masak la betol2 cukup serba serbi..kalauu rajin😆😂 ————————————————————— RESEPI NASI GORENG IKAN MASIN HAKAK: ◎Nasi putih ◎Ikan tenggiri masin/jeruk ◎Bawang merah ◎Bawang putih ◎Kacang panjang ◎Sayur kailan ◎Cili/lada ◎Sos tiram ◎Sos ikan thai ◎Serbuk lada sulah ◎Telur ————————————————————— Cara masak: Rujuk video..untuk nak sedap lagi,masuk sikit minyak ikan tenggiri masin/jeruk tu ok. ————————————————————— #resepisedap #mahn #masakapahariini #kongsiresepi #thaicuisine #homemademeals #yukmasak #kakimasak #sukamakan #jjcm #laukpauk #resepimudah #makanapahariini #shareresepi #resepi #makananviral #videomasakan #jommasak #cookingvideo #masakanmelayu #sayamasak #homecooking #masakanrumah #surirumah #doyancooking #makanmakanmakan #thaicooking #marimasak #dapurbujang #sayamasak #belajarmasak
Bahan: 250 gr beef fillet / daging sapi 1 buah paprika hijau 1 buah bawang bombai 1 buah wortel 1 buah brokoli Jamur kuping Lada Garam Kecap manis Saus tiram Mentega  Bumbu Halus: 4 siung bawang putih 5 siung bawang merah 3 Buah cabai hijau besar 1 buah tomat  Cara Membuat: 1. Haluskan bawang merah, bawang putih, tomat, dan cabai hijau besar. 2. Taburkan garam dan lada diatas daging yang sudah dipotong-potong, lalu celupkan ke bumbu halus, berikan kecap manis dan saus tiram. Aduk hingga merata. 3. diamkan daging yang sudah berbalut bumbu halus, kecap, dan saus tiram selama 15 menit atau lebih. 4. Didihkan air lalu rebus wortel yang sudah dipotong kotak-kotak, paprika hijau yang sudah dipotong-potong, dan brokoli. 5. Grill daging yang sudah di marinasi oleh bumbu halus. Tidak perlu terlalu matang. 6. Masukkan jamur kuping kedalam bumbu halus. 7. Panaskan mentega lalu tumis bawang bombai, paprika hijau, dan tambahkan jamur kuping yang sudah dibalurkan bumbu halus kedalam tumisan. 8. Masukan daging yang sudah digrill kedalam tumisan serta tambahkan sedikit air kedalam tumisan agar tumisan tidak gosong. 9. Tumis daging hingga matang dan angkat. 10. Panaskan minyak kembali, lalu masukan potongan cabai hijau besar serta sisa bumbu halus ditambah lada dan garam lalu tumis. 11. Sajikan daging yang sudah ditumis bersama dengan saus bumbu halus lombok hijau.  #resepyummy #resepi #resepsimpel #resepyummyanak #anekaresep #resepbrownies #resepibu #reseppraktis #ukresep #resepmasakanfavorit #reseproemahan #resepsambal #resep #resepbaking #resepmudah #anekaresepmasakan #resepnusantara #resepsedap #resepmommies #resepmasakanrumahan #reseprumahan #resepibonda #resepkuekering #reseppuding #resepiburestu #resepminuman #resepbakso #resepsarwendah #resepsayur #resepmasakanindonesia

Loading