Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#nasilemak

Posts tagged as #nasilemak on Instagram

448.268 Posts

Get our authentic #nasilemakdaunpisang #nasilemakoldskool during our BREAKFAST SLOT at our both outlets until 11am.  Our outlets: ๐Ÿ“The H, Desa Sri Hartamas KL ๐Ÿ“Giant Shah Alam, Sek 13 (Foodcourt)  Dine-in or Delivery at www.sedapmalam.my Also availabe at @foodpanda  @grabfood [[Link at Bio]] Whatsapp us for info 019-3886510 #sedapmalamstation #sedapmalam #nasilemak  #nasilemakviral  #nasilemakoldskool  #nasilemakdaunpisang #basmatirice #berasbasmati #nasilemaksambalpower #kacangpool  #otakotakjb #pepes  #satar  #fryerzonefriedchicken #theh  #hartamas  #johorean  #foodies  #makanmakan  #foodlovers #foodblogger  #makansedapkl #klfoodie #foodiekl #jjcm #ieatnasilemak
๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด Open catering buat acara sekolah, kampus, gereja, kantor, kumpul", komsel, cg, catering makan siang  Ayok segera diorder catering mama sayang, mama sayang tak pernah mengecewakan, resep dari mama sayang ๐Ÿ‘๐Ÿ’• For order WA: 085760937986  #nasilemakmedan#nasilemak#nasiaceh#nasigurih#jualnasilemak#sarapanmedan#makanansehat#makananmurahmeriah#sarapan#makansiang#makanmalam#nomnommedan#yummymedan#oleholehmedan#cateringmedan#catering#kulinermedan#medanfood#nasiuduk#makanapa#medankuliner#nasikotakmedan#sarapanpagi#sarapanmedan#makananmedan#cateringanakmedan#hidupuntukmakan#makanmedan#sarapanpagimedan#dietmayo
๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด Open catering buat acara sekolah, kampus, gereja, kantor, kumpul", komsel, cg, catering makan siang  Ayok segera diorder catering mama sayang, mama sayang tak pernah mengecewakan, resep dari mama sayang ๐Ÿ‘๐Ÿ’• For order WA: 085760937986  #nasilemakmedan#nasilemak#nasiaceh#nasigurih#jualnasilemak#sarapanmedan#makanansehat#makananmurahmeriah#sarapan#makansiang#makanmalam#nomnommedan#yummymedan#oleholehmedan#cateringmedan#catering#kulinermedan#medanfood#nasiuduk#makanapa#medankuliner#nasikotakmedan#sarapanpagi#sarapanmedan#makananmedan#cateringanakmedan#hidupuntukmakan#makanmedan#sarapanpagimedan#dietmayo
๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด๐Ÿ›๐Ÿด Open catering buat acara sekolah, kampus, gereja, kantor, kumpul", komsel, cg, catering makan siang  Ayok segera diorder catering mama sayang, mama sayang tak pernah mengecewakan, resep dari mama sayang ๐Ÿ‘๐Ÿ’• For order WA: 085760937986  #nasilemakmedan#nasilemak#nasiaceh#nasigurih#jualnasilemak#sarapanmedan#makanansehat#makananmurahmeriah#sarapan#makansiang#makanmalam#nomnommedan#yummymedan#oleholehmedan#cateringmedan#catering#kulinermedan#medanfood#nasiuduk#makanapa#medankuliner#nasikotakmedan#sarapanpagi#sarapanmedan#makananmedan#cateringanakmedan#hidupuntukmakan#makanmedan#sarapanpagimedan#dietmayo
Let's start with 1 nasi lemak + Americano as the day gonna be bombastic #breakfastisamust #worklife #americanocoffee #happymorning #nasilemak #busyday
NASI LEMAK the most popular food among Malaysian.... Come and try our aromatic nasi lemak only at Shell Sg.Dua NB  #jompishell #shellsgduanb #shellnorthmy  #shellmalaysia #nasilemak #penangfoodie
Assalamualaikum... Open order untuk pulut kuning dan nasi lemak Miss Diva @ifa_raziah  Pada anda yg berminat nak order :  Pulut kuning lauk rendang ayam rm10  Pulut kuning sambal petai rm6  Pulut kuning sambal petai dlm bekas Rm7  Nasi Lemak Sambal Petai Rm2  Nasi Lemak Biasa RM 1  Pada anda yg berminat nak bersedekah atau nak order untuk makan2 bolehla wasup kak zue di talian 0123436988. Tempahan hendaklah diberi sekurang2nya 2 atau sehari sebelum pengambilan... semua tempahan akan diterima setelah pembayaran diterima.  Untuk sedekah ke masjid2 pula kami akan bantu anda hantarkan ke masjid2 berdekatan.  Nak mudah klik link bio wasup โค  Berminat untuk tempahan boleh wasup kak zue terus di talian 0123436988  #ifaraziah #pukpukpukk #solidmolid #solidmolidbydivassecret #divassecret #ifaraziahentertainment #kuruscantiklentik #malaysiaonlineshop #onlineshopping #viral #jomsinggah #serifaxclusive #preloved #lv #shoppe #prelovedmissdiva #missdiva #ifaraziahdivas #akuygsyantikkoygpanas #2019 #london #paris #singapore #malaysia #pulutkuning #nasilemak
kami memanjangkan HAJAT SEDEKAH biskita di MASJID SENGKURONG pada waktu SOLAT JUMAAT hari ani . TEMPAH HAJAT SEDEKAH BISKITA SEKARANG!!! nasi katok malatoppp B$1 (jemaah seramai 200 orang) . ORDER NOW!!! whatsapp +6738953648 . #masakan #sajian #kampong #malatoppp #fooddelivery #freedelivery #lontong #sambalsotong #masakanmelayu #nasilemak #bandarseribegawan #brunei
Ari ni ummi masak #nasilemakpandan tau!! ๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—
Yayyy!! Thanks for your feedback ♥๏ธ Our outlets: ๐Ÿ“The H, Desa Sri Hartamas KL ๐Ÿ“Giant Shah Alam, Sek 13 (Foodcourt)  Dine-in or Delivery at www.sedapmalam.my Also availabe at @foodpanda  @grabfood [[Link at Bio]] Whatsapp us for info 019-3886510 #sedapmalamstation #sedapmalam #nasilemak  #nasilemakviral  #nasilemakoldskool  #nasilemakdaunpisang #basmatirice #berasbasmati #nasilemaksambalpower #kacangpool  #otakotakjb #pepes  #satar  #fryerzonefriedchicken #theh  #hartamas  #johorean  #foodies  #makanmakan  #foodlovers #foodblogger  #makansedapkl #klfoodie #foodiekl #jjcm #ieatnasilemak
Roti daging prosperity bujet. Sedap jugak buat sarapan ni. Hai, assalamualaikum. Selamat pagi๐Ÿ˜Š . . BAHAN-BAHAN Daging burger ramly 1 peket 50g Roti hotdog (10 bji) Bwg holand hiris nipis 2 bji asingkan sebji Sos black paper 1/2 cwn Garam serbuk perasa skit Mayonis tuk hiasan . CARA-CARA: Masuk semua dlm kuali x yah tumis apa2 sbb minyak dgg tu nnt akan kluar Masak guna 2 sudip hancurkan Smpai bwg n dgg masak Last masukkn bwg holand yg baki tadi Layukan skit ....siapppp Masukkan inti dlm roti paipkan mayonis pastu bungkus Prosperity cam mcd x de sayur klu nak letak boleh je...๐Ÿ˜Š . Resepi asal sis Dalila Bidin. TQ. . P/s :- Inti tu boleh dpt 1 bungkus setengah roti maknanya dpt 15 biji . . . . . Follow @shawl.cahayayati buat pencinta shawl instant dan bawal labuh terlajak cantik.
we all eat it, love it & be proud of it. our national dish, the nasi lemak has been listed as one of the World’s Top 100 Heritage Meal by tasteatlas.com. full listings can be found here: www.tasteatlas.com/tag/top100. #breakfast #lunch #dinner #supper #nationaldish #asianfood #asiancuisine #malaysianfood #malaysiancuisine #nasilemak #top100 #heritagemeals #tasteatlas #facebook #instagram #layout #weekday #friday #22032019 #22mar2019 #22march2019
- Bahagia mengandung itu adalah segalanya dalam hidup... jadi perjuangkanlah bun.. ๐Ÿ’™๐Ÿ’™๐Ÿ’™๐Ÿ’™ . .  Dan bagi wanita akan sangat ingin memiliki bayi atau keturunan, maka dari itu penting menjaga kesehatannya. Pada bagi ibu hamil harus menjaga kesehatannya, karena hal itu akan berpegaruh pada janin yang ada di dalam kandungan.  Terlebih dalam bulan-bulan menunggu kelahiran sang bayi ke dunia ini, rentan terhadap penyakit-penyakit yang dapat membahayakan.  Munculnya tanda-tanda atau gejala yang sederhana bisa menjadi tanda munculnya penyakit yang bisa menghambat kehamilan, untuk itu perlu mengetahui berbagai tandanya atau gejalanya, untuk mengantisipasi.  Setelah menikah, tidak lama untuk para pasangan suami istri dapat langsung mendapatkan rezeki anak. Akan tetapi juga ada yang sudah bertahun-tahun bahkan puluhan tahun belum juga dikaruniai rezeki anak.  Faktor kesuburan ataupun penyakit tertentu bisa menjadi penyebab masalah seorang wanita sulit hamil. Demikian juga dalam masa kehamilan juga tidak terlepas dari yang namanya masalah penyakit.  PROGRAM HAMIL .
waduh Bun Bikin Kalap nih Kalo pagi2 udah di sediain Nasi Uduk Pake daun Sama Jengkol Gituuu.. Hemmm ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ ... Yuk cobain resep dari @enengsari ใƒปใƒปใƒป Bahan: 1L Beras 1/2butir Kelapa Parut 1-1/2L Air Putih  Bumbu Haluskan: 1sdm Munjung Ketumbar 1/3sdt Lada Putih Garam Secukupnya  Bumbu Geprek: 2cm Kencur 3cm Jahe 5cm Lengkoas 4bh Sereh 10lbr Daun Salam (jika kecil boleh jadi 15lbr)  Additional bikin sedep 1sdm minyak goreng ex goreng bawang goreng  How to: 1. Masak Didalam Panci Campuran Bumbu Halus, Bumbu Geprek & Air Putih sampai mendidih tetap masak hingga tambahan waktu kira-kira 5 menit, Angkat dinginkan. 2. Setelah Dingin Saring Bumbu (Untuk Bumbu Geprek tidak perlu dipisahkan-yang disisihkan hanya Bumbu Halus). 3. Masukan Kelapa Parut Kedalam Air Hasil Saringan untuk dijadikan santan (banyaknya air santan untuk ngaronin beras (nasi uduk) sama dengan banyaknya air ketika masak nasi biasa) 4. Masak Santan Hingga Mendidih. 5. Masukan Beras Aduk Terus Agar Tidak Hangus, Masak Hingga Ada sisa air santan sekitar 5ml (dipermukaan) matikan kompor campurkan 1sdm minyak sisa goreng bawang (tapi tetap diaduk guna pemerataan penyerapan santan agar aronan beras hasilnya bagus tidak benyek). 5. Siapkan Panci Kukusan Masukan Aronan Beras Masak hingga 1-1/4jam. -end๐Ÿ˜˜  #nasiudukbetawi #nasiuduk #nasilemak #khasbetawi #betawi #masakanindonesia #masakannusantara #sharingresep #berbagiresep #idemasak #resepnasiuduk #resepnasiudukbetawi  #krm_nasi#resepnasiuduk#kumpulanresepmasak #nasiudukjengkol
Today๐Ÿก๐ŸŒž #nasilemak #talamtokyo  dapatkan di ๐Ÿ‘‡ restorantakbirmajusaujana restoran takbirmajumutiara restoranks restoran jurutera Gerai court Gerai Tasik Prima  kami juga menerima tempahan majlis/catering sila hubungi ๐Ÿ‘‡ โ˜Žwww.wasap.my/0122624134
Wow! Why so evil? ๐Ÿ˜‚ #nasilemak #malaysianfood #coconutrice #penang #malaysia #marchholiday
โค๏ธMy very first breakfast at changi airport singapore “CRAVE” (the original adam rd Nasi Lemak by Selera Rasa #breakfastatsingapore #crave #nasilemak #singapore #alvinriveraatsingapore2019 #sabriverasasingapore #sabriverasasingapore2019 #awrasasingapore #travel #singaporetripnialvinrivera
#kakimoto #kakimakan #kakipancing yg suke #jjcm jumpa esok ye kt baruk escape.. cafe dibuka 5petang sehingga 1pagi.. #jasin #melaka #westernteam #goreng2 #nasilemak #meekari #otak2 #cendol dan lain
Salmon Nasi Lemak—seared salmon, nonya achar, fried egg with our house-made sambal chili. ๐ŸดServed during lunch from 11am - 3pm.
Seasons Express Pop Up today is at Outdoor Cafeteria Pacific Dental from 11-1pm at 17000 Gillette St, Irvine. Free parking . @gofooda #nasilemak #porkbelly
๐Ÿ™Œ๐ŸปSalam hi cik akak,cik abang,cik adik .. Jemput datang ke gerai makan kami bertempat di๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ“MZ STATION SHAMELIN๐Ÿ“ . . ๐ŸŒŸ Hidangan Istimewa Kami ๐ŸŒŸ ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ ShellOut ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐Ÿฆ€๐Ÿฆž๐Ÿ™๐Ÿฆ‘๐Ÿฆ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ . . ๐Ÿ”ฅJuga hidangan lain ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐ŸŒŸAsam Pedas Melaka ๐Ÿ’ฏ โ˜‘๏ธ ๐ŸŒŸNasi Lemak โ˜‘๏ธ ๐ŸŒŸChar Kue Tiawโ˜‘๏ธ . . โ—๏ธGerai dibuka dari โฐ 05:pm-02:amโ—๏ธ โ—๏ธSebarang Pertanyaan Boleh hubungi kami๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ“ฑ 012-6959525๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป ๐Ÿ“ฑ 010-2266577๐Ÿ‘ฆ๐Ÿป . . ๐Ÿ™Œ๐ŸปKami mengalu2kan kedatangan anda๐Ÿ™Œ๐Ÿป ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ . . #eat #shellout #charkuetiaw #nasilemak #asampedasmelaka #kl #stationshellout #food #huntingfood #viral
๐Ÿ™Œ๐ŸปSalam hi cik akak,cik abang,cik adik .. Jemput datang ke gerai makan kami bertempat di๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ“MZ STATION SHAMELIN๐Ÿ“ . . ๐ŸŒŸ Hidangan Istimewa Kami ๐ŸŒŸ ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ ShellOut ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐Ÿฆ€๐Ÿฆž๐Ÿ™๐Ÿฆ‘๐Ÿฆ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ . . ๐Ÿ”ฅJuga hidangan lain ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐ŸŒŸAsam Pedas Melaka ๐Ÿ’ฏ โ˜‘๏ธ ๐ŸŒŸNasi Lemak โ˜‘๏ธ ๐ŸŒŸChar Kue Tiawโ˜‘๏ธ . . โ—๏ธGerai dibuka dari โฐ 05:pm-02:amโ—๏ธ โ—๏ธSebarang Pertanyaan Boleh hubungi kami๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ“ฑ 012-6959525๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป ๐Ÿ“ฑ 010-2266577๐Ÿ‘ฆ๐Ÿป . . ๐Ÿ™Œ๐ŸปKami mengalu2kan kedatangan anda๐Ÿ™Œ๐Ÿป ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ . . #eat #shellout #charkuetiaw #nasilemak #asampedasmelaka #kl #stationshellout #food #huntingfood #viral
๐Ÿ™Œ๐ŸปSalam hi cik akak,cik abang,cik adik .. Jemput datang ke gerai makan kami bertempat di๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ“MZ STATION SHAMELIN๐Ÿ“ . . ๐ŸŒŸ Hidangan Istimewa Kami ๐ŸŒŸ ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ ShellOut ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐Ÿฆ€๐Ÿฆž๐Ÿ™๐Ÿฆ‘๐Ÿฆ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ . . ๐Ÿ”ฅJuga hidangan lain ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐ŸŒŸAsam Pedas Melaka ๐Ÿ’ฏ โ˜‘๏ธ ๐ŸŒŸNasi Lemak โ˜‘๏ธ ๐ŸŒŸChar Kue Tiawโ˜‘๏ธ . . โ—๏ธGerai dibuka dari โฐ 05:pm-02:amโ—๏ธ โ—๏ธSebarang Pertanyaan Boleh hubungi kami๐Ÿ‘‡๐Ÿป ๐Ÿ“ฑ 012-6959525๐Ÿ‘ฉ๐Ÿป ๐Ÿ“ฑ 010-2266577๐Ÿ‘ฆ๐Ÿป . . ๐Ÿ™Œ๐ŸปKami mengalu2kan kedatangan anda๐Ÿ™Œ๐Ÿป ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ๐Ÿฅฐ . . #eat #shellout #charkuetiaw #nasilemak #asampedasmelaka #kl #stationshellout #food #huntingfood #viral
Second round next two shop is another famous nasi lemak. This time take away to go home try again.  The taste here is better than the antaranbangsa nasi lemak I can say. A lot dishes finish like the fried chicken, rendang chicken, ayam merah, daging rendang and other. Left only sotong and kerang. So tapau back to eat later. #nasilemak #nasilemakwanjo #nasilemakwanjokgbaru #nasilemaksotong #nasilemakkerang #kampungbaharukl
We said dinner was too much and we were too full. Then we headed over to the dessert stall nearby and continued eating, as if we did not have our dinner ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ * * * * * * #dessert #dessertporn #sweetsoup #kuih #็ณ–ๆฐด #่Œถๆžœ #nasilemak #food #foodie #foodporn #malaysianstreetfood
Second time enter kampung baharu to try the nasi lemak. This time we try the nasi lemak antarabangsa. Order a nasi lemak sotong and nasi lemak kerang. The sotong here cheaper than 223 nasilemak but the taste is soso. The nasi lemak kerang not bad can have a try. The nasi lemak got the santan fragrant. If come for 1st time can have a try. #nasilemak #nasilemakantarabangsa #nasilemaksotong #nasilemakkerang #kampungbaharukl
KAK KINAH TOK JALAI . ๐ŸšNASI LEMAK AYAM ๐ŸšNASI LEMAK BILIS TELUR ๐ŸšNASI LAUK + ANEKA JENIS LAUK . Sedia menerima tempahan . ๐Ÿ“ฒ013-5229364 ๐Ÿ“ฒ011-11238293 . #kedahdarulaman #nasilemak
Ngiler banget! Coba cek di luar masih ada abang tek tek lewat ga? ๐Ÿคช #antilapertengahmalemโ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ € -------------- ๐Ÿง‘: @hendri_turboo โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ €โ € ๐Ÿ“ธ: @nasigorenggilagondrongobama2
๐Ÿ’™๐Ÿ’™๐Ÿ’™ Thank you for the support to KampungKia!!! Big thanks to our lovely customer who specially order our Kampungkia Signature Nasi Lemak for their lovely student as their today lunch.  #่ฌ่ฌ้กงๅฎขๅธถ่ตฐไบ†120ๅŒ…kampungkiaโค  Blue pea flower nasi lemak with crispy chicken wing set- value deal at $4 per set only. We are available for #deliveryorder above 30 packets. Kindly WhatsApp 91875705/81018192 for more informationโ˜บ  Welcome for your visit!!! See you there! ๐Ÿ“Our address: 31 Kelantan Lane, Singapore 200031. ๐Ÿ•Business hour: 10am till 8pm daily  #็”˜ๆฆœไป”่—่Šฑๆคฐๆผฟ้ฃฏ #kampungkia #nasilemak #bluepeaflower #malay #nyonya #singapore
• ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ R O T I K I N G ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ • When you have to fulfil those cravings... Malaysian food seems to be my thing at the moment and there’s nowhere better than a tiny room being served legit Malay food. Even the experience reminds me of Malaysia; cramped table sharing, busy environment yet everyone is respectful and just here for a good time.  The food... what would you choose to start, the classic roti canai or one of the special murtabaks?  Perhaps an even more important choice, what would you choose for your mains? We went for the Nasi Lemak, a fragrant coconutty rice matched with samba, ikan bilis, peanuts, a boiled egg and fried chicken, a twist on the traditional dish of Malaysia. Alongside this we opted for the kari laksa: noodles in a coconut curry broth with seafood and chicken.  If you’re ever curious with Malaysian food and want to try it out, in couldn’t get more authentic at @rotikinguk. Situated outside London Euston station and well worth queueing up for ๐Ÿ“: Roti King, 40 Doric Way, London NW1 1LH ๐Ÿ’ท: £ ๐Ÿ™‚: 8.5/10
.... 21 March 2019/Thursday .... . NASI LEMAK . Syukur Alhamdullillah for ure continuous support Lovelies. Everyones Tummy feels HAPPY today! Hehehe... . Showing their appreciation by sharing their reviews #swipeleft with my humble mini cooking, means so much to me to improve & give the Best for my services & cooking. . Wanna enquiry or order ure "idaman" menu whatsapp chocNroll @96530305. . Thankiue Lovelies๐Ÿ˜˜ . -chocNroll-๐Ÿ’‹ . . . #chocnroll #lunchmeal #nasilemak #homemade #sambaltumisikanbilis #tastethegoodness #cookwithsoul #alhamdulillah
. Alhamdullilah . . #nasilemak #nasilemaktelurbungkus  #chickenchop fish n chips #makankatwarungtepijalanje
Dinner ๐Ÿฅ˜ its done โœ… ...request anak2...ternak lemak memalam... #nasilemak #sambalayam #norazlinakitchen
Wei apa ni hangus ke!!? Sorry bukan hangus ye malahan inilah Burger paling sedap n best in cyberjaya skrg!!kata customers2 laa๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ #cyberjaya #foodporn #cyberjayafood #nasilemak #putrajayafooddelivery #ayampedas #ayampenyet #laukkampung #burger #cyberjaya #cyberjayafood #putrajayafooddelivery #delicious #foodporn #nasikerabu #nasigoreng #nasilemak
Not many people think of vegetarian food when they go to #malaysia but a trip to @simplelifemy will certainly change that.  Fantastic #vegetarian #nasilemak in KL! A must try.  #kualalumpur #malaysia #foodporn #foodstagram #malaysianfood #fusion #makan #asien #asia #melayu #malay #nasiuduk #nasi
Hi guys! Its been a while. Work load mehn ๐Ÿคฆ‍โ™€๏ธ #throwback #lunch #72/365 #130319 #nasilemak
 Votre source de motivation est l’ingrédient qui peut faire toute la différence  Your source of motivation is an ingredient which can make all the difference • ๐Ÿฑ: Salted Egg Chicken Nasi Lemak - S$10.90 ๐Ÿ“: @hideoutcafesg Singapore
Nothing satisfies like a huge plate of Nasi Lemak with the works. ๐Ÿคค Cop that and other #indonesian eats (all priced at PHP 180 and below ๐Ÿ’ธ) at Indonyaki, full deets on #pepperph ๐Ÿ™Œ #indonyaki #nasilemak
Fuhhhhh.. bau sambal, ๐Ÿ‘Œ๐Ÿ–’ OGHANG KEK BUANG,MEGHECIK HAWAU.. #makanmelaka #lovethisfamiliaโค๏ธ #pakaboocrew #nasilemak #makanmalamberdua
#sarapanpagi_bymiesopbrayan#order#enak#maknyosss#delicious#yummyyy#nasisayur#nasilemak#hociak
Alamak! So big burger how to eat lah! ๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Sambal, spice and everything nice in this ๐ŸŒฑ ‘Alamak’ nasi lemak ๐ŸŒถ burger from @nomvnom_sg! Definitely one deliciously saucy and messy affair! ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ‘๐Ÿผ . . . #vegthiscity #vegetarian #vegan #visitsingapore #foodtours #plantbased #green #nasilemak #localflavours #authentic #signaturedish #alamak #singlish #sambal #spicy #southeastasia #asianfood #asia #veganfood #happycow #deliciousfood #sg #foodphotography #sgeats #foodie #instafoodie #foodgram #burger #sgfoodtrend #globalfood
@satuplaster At Holland Village thinking of you, the gang, and the good old days . . #comfortfood #memories #memorylane #nasilemak
#jennlirecommends House + Co Restaurant. This is probably my first time having such a flavourful coconut rice (nasi lemak) in GREEN ๐Ÿ˜ต Every spoonful of it brings out the wonderfully fragrant rice in pandan flavour and it goes so perfectly well with their rendang chicken. The spices from the curry was so well balanced. You just can't stop after each mouthful. Completely intoxicating! Food presentation was terrific too, I'm giving 5/5 for them! Creative for using banana bud leaves instead of the usual banana leaves alone. I'm definitely bringing my friends for this! ๐Ÿ’ฏโค๏ธ๐Ÿ”ฅ Highly recommended!!!๐Ÿ˜๐Ÿ‘ • • • #food #malaysia #foodie #instafood #malaysiafoodie #delicious #foodphotography #foodlover #kualalumpur #foodstagram #foodgasm #yummy #travel #pjfood #dinner #sgfoodie #eat #klfoodies #foodpics #foodblogger #klfood #foodpic #instalike #sgeats #sgfoodblogger #eats #malaysiafood #bangsar #nasilemak
great foid enovation . . . #syukmakanmakan #breakfirst #nasilemak
Nasi lemak RM 1 in the only state that serves kangkung in their nasi uduk  #nasilemak

Loading