Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#makan2

Posts tagged as #makan2 on Instagram

205.591 Posts

KASIH LOVE ?? dulu sebelum nonton ya, biar kita makin semangat update resep nya setiap hari ?? .===========================. Suka masak? follow aja ?? @dapuribuindonesia @dapuribuindonesia  @dapuribuindonesia  biar tidak ketinggalan update resep setiap harinya ???? . ===========================. . .  Tumis Jamur Sosis By :@yoanitasavit . Bahan : 250 gr jamur tiram, suwir kasar, cuci dan tiriskan 3 buah sosis, potong dan belah tidak putus 1 buah paprika hijau, iris Minyak untuk menumis  Bumbu iris : 4 siung bawang merah 2 sdm baceman bawang putih (bisa di ganti dengan 4 siung bawang putih) 2 buah cabai merah  Bahan saus : 1 1/2 sdm saus tiram 1 sdt saus sambal Garam, gula, merica, kaldu bubuk secukupnya 100 ml air matang  Cara buat : 1. Panaskan sedikit minyak, tumis bumbu iris hingga harum lalu masukkan sosis aduk rata 2. Masukan jamur tiram masak hingga layu, tambahkan semua bahan saus. Koreksi rasa 3. Sesaat sebelum di angkat masukan paprika masak sebentar saja. Angkat dan sajikan  #makanenak #makanmakanmakan #masakankampung #makan2 #sedapsangat #lapar #masakanmelayu #sedap #ayomakan #makanapa #yukmakan #makanterusss #selerakampung #resepibonda #resepibu #menusimple #oporayam #makananmelayu #masakanhariini #laukpauk #makanpagi #jommakan #nasiayam
KASIH LOVE ?? dulu sebelum nonton ya, biar kita makin semangat update resep nya setiap hari ?? .===========================. Suka masak? follow aja ?? @dapuribuindonesia @dapuribuindonesia  @dapuribuindonesia  biar tidak ketinggalan update resep setiap harinya ???? . ===========================. . . ASEM ASEM DAGING . by @endahsari_83  Bahan: - 500 gr daging sapi (bagian sengkel), rebus sampai matang saring kaldu rebusan yg kedua. Potong daging sesuai selera. - 2 batang besar daun bawang, iris besar2 - 5 buah tomat ijo kecil-sedang, belah 2 atau 4 - 1 batang besar sereh, potong 2 geprek - Sejempol lengkuas, geprek - 3 lbr daun jeruk - 2 lbr daun salam - 2 sdm kecap manis - 1/4 sdt merica bubuk - Air secukupnya - Minyak untuk menumis - Garam dan kaldu bubuk secukupnya - 2-3 buah Belimbing wuluh iris2 (*sy skip biar gak terlalu asem, cukup asem dr tomat ijo aja)  Bumbu iris: - 3 siung bawang putih - 6 siung bawang merah - 6 cabe merah keriting - 15 cabe rawit ( bisa utuh atau iris2)  Cara: 1. Tumis bumbu iris, lengkuas, sereh, daun jeruk dan salam sampai harum layu. Tambahkan air secukupnya. 2. Didihkan kembali daging beserta kaldunya bisa tambah air jika kuahnya kurang banyak. Masukkan bumbu yg sdh ditumis tadi. 3. Tambahkan garam, merica bubuk, kaldu bubuk dan kecap manis. Aduk rata masak sampai bumbu meresap. 4. Menjelang diangkat masukkan irisan daun bawang, tomat ijo, dan belimbing wuluh. Biarkan agak sedikit layu. Cicipi, angkat sajikan.  #makan #makanpagi #kuliner #makanmakanmakan #makan2 #sarapan #yummyidn #lapar #makanan #enak #nasigoreng #resepibu #awasgendut #indonesianculinary #marimakan #masakanrumahan #fotomasakan #capcay #sukamasak #bisabikin #masakenak #resepbaking #resepayam #yukbelajarmasak #resepsederhana #masakansederhana #reseplezat #anekaresep
Enaaaakkk πŸ‘πŸ‘πŸ‘ ________ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’  ____ . πŸŽπŸπŸ“πŸˆπŸŒ½πŸ πŸŒ°πŸ–πŸ—πŸ€πŸ³ . Mau video kamu kami repost??? 😊😊😊 . Jangan lupa FOLLOW & TAG kami yaa.... . πŸ‘‰ @areajajan πŸ‘‰ @areajajan  ________ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’  ____  #areajajan #lapar #makan #makanmakanmakan #goreng #maknyus #makanpagi #sarapan #jangkrikkuliner #telor #makan2 #nasigoreng #makanan #makanmakan #jajanan #kuliner #kulinernusantara #hobimakan #laperbaper #makananindonesia #kulinerindonesia #kulinerhalal #ayomakan #martabak #reseprumahan #kulineran #nasiuduk #gedeinperut #seleranusantara #infokuliner
Enaaaakkk πŸ‘πŸ‘πŸ‘ ________ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’  ____ . πŸŽπŸπŸ“πŸˆπŸŒ½πŸ πŸŒ°πŸ–πŸ—πŸ€πŸ³ . Mau video kamu kami repost??? 😊😊😊 . Jangan lupa FOLLOW & TAG kami yaa.... . πŸ‘‰ @areajajan πŸ‘‰ @areajajan  ________ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’  ____  #areajajan #makan #lapar #maknyus #makanan #makanmakan #makanpagi #sarapan #jangkrikkuliner #jajanan #makanmakanmakan #kuliner #goreng #telor #makan2 #nasigoreng #indonesianculinary #citarasaindonesia #nasicampur #nasiayam #bihun #pecellele #makananhits #pangsit #kerupuk #spicyfoodid #pecel #seleranusantara #awasgendut #yummyidn
Korang Tolong Follow Jap @simpleresepi  Pulut Berinti Kelapa Manis Guna sukatan cawan β–ΆUtk inti kelapa 1 cwn air 1 cwn kelapa parut 1/2 cwn gula merah + 2 sudu besar gula putih Garam sikit Masak air dgn gula smpai berbuih,masukkan kelapa dgn garam ,kacau sehingga kering Api sederhana β–ΆUtk pulut 2 cwn beras pulut Basuh dan toskan Masukkan kedalam periuk nasi elektrik,masukkan air kurangkan sikit ja air dr sukatan nasi Masukkan minyak masak 1 sudu besar Garam sikit Daun pandan 1 helai Tekan cook,lepas dh masak Curahkan 1/2 cawan santan kotak Gaul dan tekan cook semula Dah masak,angkat letak dlm bekas lain β–ΆDaun pisang dilayur /diseterika  Masukkan pulut dlm acuan lompang @apa2 acuan pun boleh ikut kreativiti sendiri. Tekap atas daun pisang Letak inti kelapa td Dan lipat mcm lipat nasi lemak tu  Kredit : nada ishak  LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin πŸ™‚#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
On this long weekend, we are GRATE-ful for ramen...and this lovely shot from @gratefoodie!  Have a fantastic long weekend and come stop by for some delicious noodles ❀
Gandorio πŸ˜€ Jgn ngiler ya buat yg ngidam πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ™ #1001kuliner #food #makanankekinian #makanmakan #makan2 #foodindonesia #makananpedas #makan #makanterusss #gandorio #makanansehat #makanan #foods #makanmalam
QNQ ORIGINAL SERIES UNISEX  SPESIFIKASI : KUALITAS ORIGINAL DIAMETER 4.0 BATERAI ANALOG RESIN CASE TALI RANTAI TANGGAL AKTIF WATER RESISTENT BOX  HARGA RP 350.000 BELUM TERMASUK ONGKIR  INFO PEMESANAN :  INBOX YA  ATAU WA : 08113412660 BBM : D74FEC5C  #gowesmania #pecintagowes #gowes #anakgunung #pecintaalam #sepeda #sepedamania #sepakbola #basket #bulutangkis #bri #mandiri #bca #bni #hobimakan #traveling #jalanjalan #sukakulineran #makan2 #hadiahultah #hadiahpacar #kadopacar #anakmuda #sukajamtangan #hobijam
QNQ ORIGINAL SERIES UNISEX  SPESIFIKASI : KUALITAS ORIGINAL DIAMETER 4.0 BATERAI ANALOG RESIN CASE TALI RANTAI TANGGAL AKTIF WATER RESISTENT BOX  HARGA RP 350.000 BELUM TERMASUK ONGKIR  INFO PEMESANAN :  INBOX YA  ATAU WA : 08113412660 BBM : D74FEC5C  #gowesmania #pecintagowes #gowes #anakgunung #pecintaalam #sepeda #sepedamania #sepakbola #basket #bulutangkis #bri #mandiri #bca #bni #hobimakan #traveling #jalanjalan #sukakulineran #makan2 #hadiahultah #hadiahpacar #kadopacar #anakmuda #sukajamtangan #hobijam
QNQ ORIGINAL SERIES CEWEK  SPESIFIKASI : KUALITAS ORIGINAL DIAMETER 4.0 BATERAI ANALOG RESIN CASE TALI RUBBER WATER RESISTENT BOX  HARGA RP 350.000 BELUM TERMASUK ONGKIR  INFO PEMESANAN :  INBOX YA  ATAU WA : 08113412660 BBM : D74FEC5C  #gowesmania #pecintagowes #gowes #anakgunung #pecintaalam #sepeda #sepedamania #sepakbola #basket #bulutangkis #bri #mandiri #bca #bni #hobimakan #traveling #jalanjalan #sukakulineran #makan2 #hadiahultah #hadiahpacar #kadopacar #anakmuda #sukajamtangan #hobijam
QNQ ORIGINAL SERIES CEWEK  SPESIFIKASI : KUALITAS ORIGINAL DIAMETER 4.0 BATERAI ANALOG RESIN CASE TALI RUBBER WATER RESISTENT BOX  HARGA RP 350.000 BELUM TERMASUK ONGKIR  INFO PEMESANAN :  INBOX YA  ATAU WA : 08113412660 BBM : D74FEC5C  #gowesmania #pecintagowes #gowes #anakgunung #pecintaalam #sepeda #sepedamania #sepakbola #basket #bulutangkis #bri #mandiri #bca #bni #hobimakan #traveling #jalanjalan #sukakulineran #makan2 #hadiahultah #hadiahpacar #kadopacar #anakmuda #sukajamtangan #hobijam
QNQ ORIGINAL SERIES CEWEK  SPESIFIKASI : KUALITAS ORIGINAL DIAMETER 4.0 BATERAI ANALOG RESIN CASE TALI RUBBER WATER RESISTENT BOX  HARGA RP 350.000 BELUM TERMASUK ONGKIR  INFO PEMESANAN :  INBOX YA  ATAU WA : 08113412660 BBM : D74FEC5C  #gowesmania #pecintagowes #gowes #anakgunung #pecintaalam #sepeda #sepedamania #sepakbola #basket #bulutangkis #bri #mandiri #bca #bni #hobimakan #traveling #jalanjalan #sukakulineran #makan2 #hadiahultah #hadiahpacar #kadopacar #anakmuda #sukajamtangan #hobijam
QNQ ORIGINAL SERIES CEWEK  SPESIFIKASI : KUALITAS ORIGINAL DIAMETER 4.0 BATERAI ANALOG RESIN CASE TALI RUBBER WATER RESISTENT BOX  HARGA RP 350.000 BELUM TERMASUK ONGKIR  INFO PEMESANAN :  INBOX YA  ATAU WA : 08113412660 BBM : D74FEC5C  #gowesmania #pecintagowes #gowes #anakgunung #pecintaalam #sepeda #sepedamania #sepakbola #basket #bulutangkis #bri #mandiri #bca #bni #hobimakan #traveling #jalanjalan #sukakulineran #makan2 #hadiahultah #hadiahpacar #kadopacar #anakmuda #sukajamtangan #hobijam
The whole day spent time with birthday boy....last wish from your Cik Bunga "HAPPY BIRTHDAY"  #makan2 #funnygaming #bowling #movie #alitabattleangel
Oo begini ya caranya.. Pantes.. 😍😍 . . πŸ‘‡ Double tap dan klik tanda FOLLOW di @chef.ardi untuk konten hariannya πŸ˜ƒ . . Credit : @succulentbite . . #crispy #makan2 #lapar #satisfy #telur #makanmakanmakan #hobbymakan #masakanpedas #kerupuk #indonesianfoods #laukpauk #videomasak #masakan #masak #hobimasak #sukamakan #resepyummy #menurumahan #masakanrumahan #laper #makanterus #resep #enak #sarapan #gagaldiet #lezat #makanapahariini #makananindonesia #laperbaper #jajan
Hmm makan malam dulu yuk.. πŸ˜‹πŸ˜‹ . . πŸ‘‡ Double tap dan klik tanda FOLLOW di @chef.ardi untuk konten hariannya πŸ˜ƒ . . Credit : @siralikebap #daging #makan2 #lapar #satisfy #telur #makanmakanmakan #hobbymakan #masakanpedas #baksopanggang #indonesianfoods #laukpauk #videomasak #masakan #masak #hobimasak #sukamakan #resepyummy #menurumahan #masakanrumahan #laper #makanterus #resep #enak #sarapan #gagaldiet #lezat #makanapahariini #makananindonesia #laperbaper #jajan
Nak lagi resepi? Meh follow @_resepi.masakan  Kek coklat moist lgi harini....guna sukatan mug dpt la lebih sikit...utk anak ramai..πŸ˜„ Moist sukatan mug... Bahan blender: 1 mug minyak masak 1 mug susu cair 1 mug susu pekat 1 mug serbuk koko 1/2 mug gula pasir d blend halus dulu 4 biji telor gred A @ B  1 1/2 sudu kcik baking powder 1 1/2 sudu kcik soda bicar bonate 1 sudu kcik esen vanila 1 1/2 mug tpung gandum...ayak dulu  Campur semua bahan ke dlm blender kecuali tepung yer...blend guna blender jer.sya guna blender jus,ngam2 muat jer...blender dlm 5 minit jer..nk guna mixer pon boleh..tpi mix bgi sebati jer dlm 3,4 minit camtu. Kemudian tuang dlm besen atau ape2 mangkuk la...pastu bubuh la tpung sedikit demi sdikit smpai habis...kcau sebati.sapu acuan atau loyang dgn butter atau minyak.jgn lupa tutup loyang dgn plastik wrapping utk elakkan air msuk ke dlm kek..pnaskan air dlm priuk kukus dan kukus selama 1 jam atau smpai btul2 msak...cucuk ngn lidi..klau lidi bersih msak la tu.  P/s: masa tngah blender tu dh boleh pnaskn air kukusan yer...sb proses buat kek ni skejap jer... Topping... 4 sudu besar serbuk koko 5 sudu besar susu pekat 3 sudu besar minyak msak 2 sudu besar susu cair...lau pekat tmbh sikit lgi.  Campur semua dlm periuk kcau ngn api prlahan...kcau smpai sebati...pastu tuang trus atas kek yer... Kredit Resepi : rashidah kamarudin . .  Jangan lupa follow @simpleresepi  #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
nak lagi resepi? follow je @simpleresepi . kek karamel pelangi  A) KARAMEL - 2 1/2sb gula halus ** Ratakan & cairkan gula dalam loyang size 8 hingga sedikit perang. Kemudian biarkan. 😎 PUDING - 3/4 cwn ssu pekat - 1 cwn susu cair - 3 biji telur kuning - 2 biji telur ( putih + kuning ) - 1 penutup esen vanila ** pukul telur sebati, masukkan susu cair, susu pekat dan esen.. kacau rata (lembut2 je eh nnti puding x cantik.. lepas tu tapis ats karamel td.. C) MERINGUE - 6 biji telur putih - 1sk cream of tartar - 1/2 cwn gula galus ** makesure bekas kering(x lembap @ ad air).. mix high speed hingga bertanduk.. kalau terbalikkan bekas adunan x jatuh tu maknanya jadi laa tuπŸ˜†  D) KEK - 3 biji kuning telur - 1/2 cwn gula halus - 1/2 cwn air - 1/4 cwn minyak jagung/masak - 1 penutup esen vanila - 2sb susu pekat **mix hingga adunan berbuih.. masukkan πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» - 1 1/2 cwn tepung gandum - 1sk baking powder ** ayak dlu.. pastu mix sebati.. KEK + MERINGUE πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» - masukkan sesenduk meringue, kaup balik je.. pastu masukkan lagi, kaup balik jgk smpai habis.. kaup balik tu lembut2 je bg sebati.. - Asingkan dlm bekas dan letak pewarna kegemaran uolss.. - Lapis ats puding tadi.. dont worry kek akn terapung. Lapis sampai siap.. - Ira kukus 40 minit api sederhana.. P/s : makesure bekas2, sudu2 smua tu kering.. jgn basah ea.. kalau x jgn menyesal tgk kek nantiπŸ˜‚πŸ˜‚ kredit: nurul syafina . Jangan lupa follow @simpleresepi  #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
Team work πŸ‘πŸ‘ #satnight #makan2 #msi #saoenkkitodm1
#makan2 #tambun #tomyambatuenam
Malamnya#pink#makan2 di kompleks perumahan aja w/ ibu2 dawis Anggrek 2#
Menikmati indahnya hidup yg Tuhan berikan😍 #burgerking #makan2mks #makan2 #likefoto #foto #fotolike #likeforlikes #likeforfollow #like4likes
#repost @_resepi.masakan • • • • • nak lagi resepi? follow je @simpleresepi . Lepas ni korang dah tak perlu nak beli Hokkaido kt kedai sbb admin dh share resepi Hokkaido yg lgi gebu gebas untuk korang try... Kalau buat sendiri ni dapat lah makan bnyk sikit.. ramai yg boleh rasa kann... Jom tengok resepi... STEP 1 1. Pecahkan 4 biji putih telur (Kuning telur letak dalam bekas  lain) 2. 4 sudu besar gula halus (mixer kan sampai meringue  letak tepi dlu yg meringue.. Mohon yg meringue tu jgn ada  bercampur dgn sedikit air @ kuning telur yaa... nanti takut  xjadi plk.. STEP 2 1. 4 biji Kuning telur (yg dah ada dlm bekas tadi) 2. 3 sudu besar gula * kacau2 je guna whisk (godek2 mcm tu) 3. Masukkan susu cair setengah cawan( boleh guna dutch lady) 4. Minyak masak 5 sudu besar * smbung kacau guna whisk sampai sebati  STEP 3 ( ayak dulu) 1. 1/2 cawan gandum 2. 2 sudu besar tpung jagung/kastard 3. Stgh sudu kecil baking poder 🍎 masukkan step 3 ni ke dalam step 2..kacau2 guna whisk 🍎 lepas tu campurkan dgn step 1 tdi..kacau2 sampai sebati  JOM KITA BAKOR GUNA API ATAS BAWAH YER SUHU 160..DALAM MASA 20 MINIT..TGK LA KALO DAH MASAK..X LEKAT LERR KAT LIDI BILA KITA CUCUK2 JGN LUPA PANASKAN OVEN DULU DLM 10 MINIT SUHU 170 FILLING TU:  1. marjerin 1 sudu 2. Susu cair 200 ml * panaskan dlu utk cairkan marjerin Masukkan 3. 1 sudu besar tpung gandum 4. 1 sudu besar kastard 5. 1 biji telur 6. 4 sudu besar gula  Masak jer semua..sentiasa kacau guna api kecil Note🍬jangan masak lama2..nti keras la gamaknya...menangis x berlagu...sekadar pekat2... Kek tu..amk chopstick utk buat lubang di tgh..bru pipe filling kastard tdi. =Guna telur gred A utk dpt byk biji =Tabur gula ising utk hiasan Done!! Selamat mencuba!  Kredit : Sarihah Ismail‎ via Ketuk-ketuk ramadan  #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa
🀀🀀🀀🀀 Bikinngiler nih guys hulala mantap ini  Yuk di follow @centongbolong25 Yuk di follow @centongbolong25 Yuk di follow @centongbolong25  Video By: @bab_table  #makanpedas #makanankekinian #makanan #miepedas #kulinerpedas #makananjepang  #makananarab #makanbesar #steak #makanansteak #makananenak #superenak #dalangpelo  #jessnolimit #gamukinbadan  #makanpedas #makanan #makanansehat  #makanmakan #marimakan #jemputmakan #makanansemarang #demenmakan #makanenak #ceritamakan #makanansedap #makanankorea  #makan2 #makananindonesia #makanyuk #viral #sayuran
"Forever Diamond Perfume & Cityscape Perfume". .  Sangat sesuai bagi wanita moden dan elegant yang mahukan aroma minyak wangi yang menenangkan jiwa si pemakainya. Wangi πŸ‘πŸ‘πŸ’•πŸ’• .  Dapatkan kedua2nya di dalam kotak yang cantik dan FREE diamond Pen yg exclusive 🎁 . #marykaypuchong #sayasuka #marykaykualalumpur #perfume #forher #marykaykl #marykaykelantan #marykayklang #marykaypuchongkinrara #marykaycheras #marykayputrajaya #marykaycyberjaya #marykaygombak #marykayselayang #skinvibrush #marykaysetiawangsa #freegift #likers #makan2 #fattahamin #tv3 #marykaypahang #marykayshahalam #marykaypuchong #marykayformen  #hadiahbirthday #hantaranpernikahan #marykaypenang #marykayterengganu #marykayperak #marykaycyberjayaputrajaya
Grilled BBQ Chicken dengan Mie Samyang ini menarik banget 😍 .⁣⁣ πŸ‘€ Tap Dua Kali Dan Klik tombol biru "FOLLOW" di πŸ‘‰ @laperhunter, biar kalian langsung dapetin up date video terbaru. Jangan lupa TAG temenmu juga yaa❀ .⁣⁣ Credit by @cookat__  via @laperhunter #makanankekinian #reseproemahku #makanantradisional #tomyamseafood  #makanmalam #samyang #seafood #hobimakan  #kepiting #makananviral #makanenak #makanbesar #makanmakan #makananrumahan #makananunik #makanmakanmakan #makanterusss #makananindonesia #sukamakan #makan2  #resepibonda #makanyuk #udang #masakanharian  #miesamyang #resepseafood
Oklah jom kita tengok resipi kuih lapis yang sangat sedap ini...JOM cuba tau jangan tak cuba, rugi nanti!  Tak payah lagi nak cari-cari resipi kuih lapis lain, yang ini dah cukup sempurna In Syaa Allah.  RESIPI KUIH LAPIS YANG SANGAT SEDAP  Bahan-bahan 2 cawan tepung beras 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan tepung jagung 1 cawan gula pasir 4 cawan santan (1 cawan santan pekat campurkan dengan 3 cawan air) 1/4 sudu teh garam Sedikit pewarna merah dan perisa ros  Cara membuatnya  Panaskan pengukus dan sediakan loyang berukuran 8 inci. Masukkan santan ke dalam periok.  Panaskan sebentar biar suam-suam kuku.  Tutup api. Masukkan tepung beras, tepung gandum, tepung jagung, gula dan garam ke dalam mangkuk. Masukkan santan.  Gaul rata hingga tidak berbintil. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian (adunan ini menghasilkan lebih kurang 1200ml batter). Bahagikan kepada 600 ml setiap satu.  Warnakan satu bahagian dengan warna merah dan letakkan perisa ros (saya guna jer ros syrup) Masukkan loyang yang telah disapu sedikit minyak ke dalam kukusan.  Tuang 200 ml adunan tanpa warna ke dalam loyang tadi dan kukus selama 5 minit dengan api yang kuat. Setelah lapisan pertama masak, tuang 200 ml adunan merah pulak.  Kuskus lagi selama 5 minit juga. Ulang proses hingga habis 6 lapisan dengan diakhiri lapisan merah (lapisan akhir ini tambahkan sedikit lagi pewarna merah agar warnanya lebih menyerlah dan garang sikit). Setelah siap, sejukkan kuih lapis sebelum dipotong dengan pisau plastik yang disapu dengan sedikit minyak. Kuih lapis yang elok dan boleh dimakan selapis demi selapis. Cuba try.  LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin πŸ™‚#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood
RESEPI VIRAL : PIZZA ROTI GARDENIA UMMI ❀  Bahan-bahan : *Roti Gardenia *Keju *Sosej dicelur *Cendawan - potong kecil dan celur *Sos spagetti (jika tiada, sos cili biasa) *Bawang Merah potong halus *Cili besar - potong halus *Daun parsley  Cara-cara membuat : 1.Sapu roti dengan sos spagetti atau sos cili. 2.Kemudian letak semua bahan-bahan yang telah dipotong tadi. 3.Setelah sesuai disusun semuanya, barulah letakkan keju diatas dan bakar dalam oven atau kuali dengan api sederhana. Memilih menu masakan sarapan tidak mudah, lebih-lebih lagi untuk sentiasa memasak masakan yang tidak membosankan, tetapi cepat dan ringkas. Resepi Pizza Roti Gardenia Bakar sesuai dimakan seisi keluarga serta mengenyangkan.  Selamat Mencuba!. LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin πŸ™‚#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
Tag temanmu yang suka makan gorengan 😊  Padahal, sudah menjadi rahasia umum jika gorengan adalah salah satu makanan yang memiliki kandungan lemak jahat paling tinggi.  Jika kita sering mengonsumsi gorengan, termasuk gorengan yang dipanaskan kembali, dikhawatirkan kita akan menjadi lebih rentan terkena penyakit kardiovaskular. (Doktersehat.com)  #repost @info_kesehatan.id  #makanan #makan #kulinernusantara #laperbaper #sarapan #makananindonesia #kulineraddict #makanantradisional #laper #jajanan #makan2 #lapar #makanmakan #makanmalam #makanterusss #minum
Assalamualaikum harini kami nak kongsi resepi Apam Johol dengan anda semua😊  Jangan kata kami kedekut resepi yaπŸ˜‰  Bahan bahan : βœ”οΈDaun rambai βœ”οΈ300 g tepung gandum βœ”οΈ2 sudu marjerin βœ”οΈ100 gula merah ( larutkan dengan 1 1/2 cawan air) βœ”οΈ2 sudu besar gula pasir βœ”οΈ1/2 bungkus ibu roti mauripan  Cara Penyediaan :  1. Satukan marjerin dengan tepung sehingga sebati. 2. Kemudian masukkan ibu roti dan gula pasir ke dalam tepung. 3. Tuangkan larutan gula melaka yang telah ditapiskan kedalam adunan sedikit demi sedikit. 4. Bancuhan adunan jangan terlalu cair. 5.Perap adunan sehingga naik 2 kali ganda / perap sehingga 3 jam 6. Pastikan sebelum dibungkus dengan daun rambai, daunnya mestilah dipotong dan telah dibersihkan. 7. Sebelum dibungkus dengan daun rambai, permukaan daun hendaklah disapukan minyak masak sedikit kemudian baru diletakkan bancuhan adunan. 8. Letakkan 3/4 penuh adunan pada daun. Ini kerana adunan akan mengembang apabila dikukus. 9. Kukus kuih selama 15 minit atau sehingga masak.  SELAMAT MENCUBA SEMUAπŸ€™πŸ½ *Gambar dibawah adalah bancuhan untuk 400pcs  LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM  Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin πŸ™‚#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
Kuih Seri Muka 😍😍😍 Bahagian bawah.. 1. 3 cawan pulut 2. 2 cawan santan 3. Secubit garam (Cuci pulut toskan masukkn santan & garam kukus dlm talam selama 25minit) then angkat penyek2 bg padat  Bahagian atas.. 1. 1 cawan tepung gandum 2. 2 cawan santan 3. 1 1/2 cawan gula pasir 4. Setgh cawan air pandan (kisar daun pandan) 5. 1 sudu besar tepung jagung 6. 1 biji telur 7. Secubit garam  Masukkn semua bahan2 blend bg adunan halus..kemudian masukkn kedlm pulut yg tlh dpadatkan..kukus 30 minit..siap, sis bleh guba cawan pape asalkn sukatan guna cawan yg sama..biasa sy buat agak2 je  Kredit: SuiSan Aliezsha . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
Corndogs Credit @tastyjapan . LIKE❀️, SHARE DAN TAG TEMANMU⁣ follow πŸ‘‰ @kulinerluck⁣ follow πŸ‘‰ @kulinerluck⁣ follow πŸ‘‰ @kulinerluck⁣ =============== . . #makanmalam#makan2 #makansiang #makanantradisional #makanbareng #makanterusss #tongseng #sarapan #satekerang #makananindonesia #bihungoreng #makanmakanmakan #marimakan #lapar #ketukketukramadhan #sukamakan #makanmakan #makanterus #pesonakuliners #yukmakan #ayomakan #laperbanget #keluarmakan #pecandumakanan
Alhamdulillah siap tempahan puding caramel..Sya sertakn skali resepi..πŸ‘πŸ‘ Resepi Puding Caramel  Bahan2 caramel: 5 sb gula 3 sb air -masak api slow sehingga gula cair dan warna emas. Kacau perlahan sehingga sebati. Tuang dlm loyang dan biar caramel keras.  Bahan2 Puding: 6 bj telur A 1 st esen vanilla 1 tin susu cair/sejat 1/3 tin susu pekat 2 keping roti sandwich *optional -masukkn semua bahan dan blend sekejap shja dan tuang kedalam loyang caramel. -kukus 20-30 mnt *P/s:makesure kne tggu betul2 sejuk sblm nk keluarkn drpd loyang klu xnk pecah. . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
Ada yang suka kentang goreng?πŸ‘πŸΌπŸ˜πŸ‘πŸΌ Follow @duniamakanan.id untuk mengetahui cerita makanan lezat....ummm yummy. πŸ“½: @nojoomy_kitchen Double tap ❀ jika kau suka video ini!!! TAG Teman kamu, buat dia jadi ngiler?πŸ˜πŸ€£πŸ˜‚ Follow πŸ‘‰ @duniamakanan.id #makanan #foodie #80jt #vanessaangel #makananenak #makanankekinian #mukbang #makanansehat #yummy #jajanan #kuliner #instafood #videomasak #raisa #like4likes #likeforlikes #dagelanvideo #indomusikgram #lfl #bali #makan2 #indovidgram #viral #jakarta #makassar #bandung #surabaya #mantap #greget
Mermaid cake yang suwit muwit hehehe. Suka sangat tengok cake ni. Sayang nak makan. Apa lagi, meh wasap sis.  #keksedap #foodphotography #foodporn #foodie #dessert #cake #cakedelivery #birthdaycake #jemputmakan #malaysianfood #makan2 #jemputmakan
#makan2
Potong ayam besar2, slalu sy potong 4, . resepi utk setengah ekor aym, . Bahan kisar; Bawang besar 1bj, Bawang putih 3 ulas, Halia,lengkuas 2 inci, Cili kering/serbuk cili, Serai 3 batang, Ketumbar 1 sudu, Jintan manis setengah sudu, Buah keras 3bj,tak letak pun boleh, #kuantiti cili kering/serbuk cili tu ikut selera masing2 ye,klu xnak letak pun blh.. . Blend semua bahan tu dgn 2biji telur dan air asam jawa pekat,klu blh jgn masuk air langsung sbb kita taknak ayam tu berair sgt,klu letak air pun stakat utk bg blender tu pusing je.. . Perap ayam dgn bahan yg dikisar tadi dan juga bahan2 niπŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ . Serbuk kari 1sudu penuh, Garam, Daun kari sikit,  secubit gula, 1sudu tepung beras dan 1sudu tepung jagung, sedikit bahan perasa contohnya hilal/aji/cukup rasa/pasti sdp etc.. . Perap 30minit, satu malam lg umphh.. Goreng dgn api sederhana,tutup dgn penutup periuk sewaktu menggoreng.. 2-3 minit sblm angkat kena buka tutup periuk.. Kaedah ni untuk dapatkan ayam yg rangup tp berjus didalam.. . Untuk dapatkan serat yg garing tu, bila dah siap goreng smua ayam.. Amik serdak2 yg tinggal dan goreng dgn api sederhana, masa tgh goreng tu.. Kacau2 serdak tu supaya dia x bergumpal atau berketul.. Bila dah garing..angkat..tus..dan tabur pada ayam goreng tadi.. . Nota# lepas goreng ayam, rehatkan ayam tu lebih kurang 5-10minit sblm dipotong,sbb kita xnak ada darah yg keluar lepas ayam dipotong.  Selamat mencubaπŸ˜„  Murni Rahmat  #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan  Jangan lupa follow @resipinusantara
Duhh bikin ngilerrrrr mango pancake nya πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ . . Suka video kuliner ??? πŸ€”πŸ€” Klik tombol biru "Follow" yaa πŸ‘πŸ‘ πŸ‘‰ @viral.foods πŸ‘‰ @viral.foods Biar kalian langsung dapetin update video makanan viral terbaru yaaa gaisss 😜😜😜 By @cookingbypat . . #bakingcookingpemula #cakedankue #reseprumahan #breakfast #makan2 #kuliner #culinary #sarapan #doyancooking #doyanbaking #resepmomies #resepindonesia #resepdapurku #mango #kumpulanresepmasak #doyanmakan #makanenak #laper #lapar #bikingendut #sukamakan #makanterus #laperbaper #jajanan #cemilan #nomnom #pancake
Bersama mereka yang ada hanyalah bahagia. Selalu seru dan selalu bikin rindu. Btw, kalau tentara Indonesianya kek gini gimana kira2? ***** ******* #redhammocksquad #armylook #yogafriends #yogaclass #makan2 #tertawa
Semakin kencang suara 'cessss' itu artinya sosis yang kamu goreng berkualitas kurang bagus atau bahkan rendah karena minim daging. . Sebaliknya, ketika suara desisan itu sangat sedikit terdengar maka sosis kamu benar-benar terbuat dari daging dan bukan hanya lemak. . Repost @req.kesehatan  #makanan #makan #kulinernusantara #laperbaper #sarapan #makananindonesia #kulineraddict #makanantradisional #laper #jajanan #makan2 #lapar #makanmakan #makanmalam #makanterusss #minum
Wajib Tambah VOLUME untuk menambah sensasi Kelezatannya, KRIUUUKKK KRIIUKK KRIUKK . #tag sahabat kamu . Love & Share πŸ˜„ . Follow @mykuking_ for more. Follow @mykuking_ for more. . Visit www.mykuking.com  #makan #makanan #sarapan #lapar #makanmakan #makan2 #makanmalam #laperbaper #makanterusss #minum #kulinernusantara #makananindonesia #kulineraddict #makanantradisional #laper #jajanan #lapar #bihun #kwetiau #maknyus #makanmakanmakan #sukamakan #goreng #yukmakan #tahu #ayampenyet #daging #telurdadar #makanannusantara  Cr : @jane.asmr
🍲 Video masakan kali ini..\ntag teman kamu 😁kue balok . . . •\n#resep #makanan #videomasak #vidiomasak #resepmasak #masakanindonesia #belajarmasak #tutorialmasak #makan2 #masakmudah #makansimple #foodvideo #makan #food #breakfast #makanan #makanseru #masakanrumah #makanandiet #masakan #sarapansehat #masakanrumahan #masakanunik #sarapan #instafood #masak #foodies #makananunik #makananenak #masakansimple . . . . .folow=@aromadapur.id πŸ“© .folow=@rumahidamanq.id πŸ“© .folow=@petunjukmu6 πŸ“©
Hmm makan sore dulu yuk.. πŸ˜‹πŸ˜‹ . . πŸ‘‡ Double tap dan klik tanda FOLLOW di @chef.ibra untuk konten hariannya πŸ˜ƒ . . Credit : @siralikebap #daging #makan2 #lapar #satisfy #telur #makanmakanmakan #hobbymakan #masakanpedas #baksopanggang #indonesianfoods #laukpauk #videomasak #masakan #masak #hobimasak #sukamakan #resepyummy #menurumahan #masakanrumahan #laper #makanterus #resep #enak #sarapan #gagaldiet #lezat #makanapahariini #makananindonesia #laperbaper #jajan
#repost from @laperhunter with @regram.app ... Siapa nih yang belum pernah makan cumi? .⁣⁣ πŸ‘€ Tap Dua Kali Dan Klik tombol biru "FOLLOW" di πŸ‘‰ @laperhunter, biar kalian langsung dapetin up date video terbaru. Jangan lupa TAG temenmu juga yaa❀ .⁣⁣ Cr : @mehmet_cheff via . #masakanharian #makananrumahan #makananunik #resepseafood #tradisionalfood #yukmakan #resepsedap #makanankhas #reseproemahku #makanmakan #sukamakan #makan2 #makanantradisional  #makananindonesia #makanmakanmakan #makanterusss #makanmalam #weekendproduktif3
—Roti Telur Berkeju— Just a simple idea for breakfast... goreng guna api slow je tau, baru tak hangus n cheese tu cair leleh πŸ˜‹ . Cheezy French Toast  Bahan-bahan: 2 biji telur Secubit garam 4 keping roti sandwic 2 keping keju cheddar Sedikit mentega .  #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #sedapsangat #malaysiafood #makanmakanmakan #resepibonda #resepimudah #resepisedap #kongsiresepi #mahn #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makanapa #masakapahariini #masaksendiri  #malaysiafood #makanmakanmakan
Just a simple idea for breakfast... goreng guna api slow je tau, baru tak hangus n cheese tu cair kt center πŸ˜‹ . Cheezy Egg Toast  Bahan-bahan: 2 biji telur Secubit garam 4 keping roti sandwic 2 keping keju cheddar Sedikit mentega .  #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
Ni dinner ke tea time?? #rotijalakariayam #teringin #bilanakkurusni #makan2 #sedapwei #airtangansaya
[Assorted Homemade Halal Pies by @ piesoe_id πŸ₯§] Udara panas kaya skg, paling cocok nyemilin snack and desserts yg enak tanpa bikin merasa bersalah, right ladies? 😝 berhubung pie dari @ piesoe_id ini punya size mini bites yg super cutie, jd makan 1 atau 2 biji aja ga akan merasa bersalah dong yaaa 😜 apalagi terbayarkan sama rasanya yg super nikmat and worth every bite πŸ‘ŒπŸ‘Œ . . Di @piesoe_id tersedia beragam varian rasa mulai dari SWEET sampai SAVORY, ada Meat Pie πŸ–, Chicken Pie πŸ—, Strawberry πŸ“, Matcha 🍡, Original Milk Pie 🍼, dan Chocolate 🍫 Yummms! Semua enak2 πŸ‘… apalagi yg sweetny cocok dimakan dingin2 πŸ‘Œ Kalo yg savory aku biasa angetin dl sbntr d microwave supaya lebih crunchy dan isian keju ditengahnya melted πŸ§€πŸ§€ . . Fyi, semua produk di @piesoe_id ini sudah tersertifikasi HALAL MUI dan ada PIRT nya juga yahh :) jd uda pasti TRUSTED SELLER dongg πŸ˜‰ homemade, halal, NO preservatives πŸ‘ŒπŸ‘Œ cocok buat jd suguhan seluruh anggota keluarga di rumah (anak2 jg pasti doyan) Yukkk cobain kenikmatannya dalam sekali gigitan πŸ‘… enjoy! IG: @piesoe_id  Klik link di bio 😊☝️ πŸ“Jakarta - Bekasi . . . . . . . . #makan#makanmakan #makanterusss #makan2 #makanan #makananhits #weekendgoals#familygoals  #weekend *Reviewnya :  kak christabellenanetta πŸ’œ
Bikin apa ya? . . klik tombol biru "FOLLOW" di @doyanjajan.me ,biar kalian langsung dapetin up date video terbaru yaa gaess... . . Jangan lupa tag temen kamu juga ya.. . . #doyanjajan.me #laper #makanan #lezat #makan #makanapa #lapar #pangsit #makansiang #makanankekinian #ngiler #makan2 #jajanan #cemilanenak #jajan #camilan #cemilan #jajanansd #ngemilenak #cemilanjamannow ⁣⁣⁣. . Cr: @foodie.doe
Soto Dengkul, kuliner khas Kendal satu ini diracik dengan dengkul atau lutut sapi, Millens. Tapi bukan berarti sotonya disajikan dengan lutut sapi utuh lengkap dengan tulangnnya, ya. Soto ini hanya memanfaatkan sum-sum yang ada di kaki sapi.  Sayur yang melengkapi soto ini juga nggak menggunakan gajih atau lemak. Jadi soto ini lebih segar dibanding soto-soto lain, Millens. Kalau masih penasaran dengan kelezatannya cek aja di inibaru.id!  #inibaru #kulinerkendal #sotodengkul #kuliner #makan #makan2 #makanamakan #infomakanan #infokuliner
Mari makannn 😍 Yang kayak begini ini demenan emak2 πŸ˜‚  Tumis Ikan Asin By @makanandeso  Bahan :  Ikan asin benggol/atau apa aja sesuai selera (Cuci kemudian digoreng sebentar) 5 buah Bawang merah, iris 2 buah Bawang putih, iris 10 buah cabe rawit setan, iris 5 buah cabe rawit, iris 2 buah cabe merah, iris Petai Kecombrang, iris Saus tiram Kecap manis Gula  Garam Minyak goreng Air secukupnya  Cara membuat : Panaskan minyak bekas goreng ikan, tumis bawang serta cabai iris hingga harum, masukkan ikan dan kecombrang aduk aduk. Tambahkan air, saus tiram, kecap, gula dan garam sesuai selera. Tunggu hingga agak sat, koreksi rasa. Jika sudah pas matikan api. Selamat mencoba 😍 . . Jangan lupa Follow , like, komentar , share dan tag temanmu! .  #ikanasin #makansiang #makananindonesia #gedeinperut #kulinermalam #makansiangku  #makanbareng #makan2 #makanantradisional #makanterusss  #marimakan #lapar  #sukamakan #makanmakan #makanterus #resep #reseprumahan #resepmudah #resepenak #resepindonesia #anekaresep #yukbelajarmasak #masakan #resepyummy #masakmudah  #masakanrumah #doyanmasak #resepmasakan
Waduh, liat nya aja udah bikin kenyang?πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚β € Follow @kuliner.mamahβ € Follow @kuliner.mamahβ € Follow @kuliner.mamahβ € β € BAKSO URAT RAKSASAβ € πŸ“Œ Bakso Mukidi Pulogebang, Bekasi dan Jakarta Timurβ € β €  Credit πŸ“Ή : IG @gedeinperut // instagram.com/gedeinperut/β € β € #bakso #makan  #makanan #sarapan #lapar #makanmakan #makan2 #makanmalam #laperbaper #makanterusss #minum #kulinernusantara #makanantradisional #laperbaper #kulineraddict #foodhits #makanan #berbagiresep #makananindonesia #kulinertradisional #hobimakan #makanterusss
Penggemar greentea siapa aja nih? Resep ini buat kamu πŸ˜€ . . .  Jangan lupa pencet tombol πŸ’“ supaya @kulinermania.id makin semangat update tiap harinya πŸ˜‰ . . .  Follow @kulinermania.id Follow @kulinermania.id . . .  Smooth Greentea Holic | Yummy by @yummy.idn - Bahan: 1 liter susu cair 250 ml whipping cream 200 gr bubuk greentea 100 gr tepung maizena 100 gr coklat putih - Cara pembuatan: 1. Campurkan susu cair, whipping cream, bubuk greentea dan maizena dalam satu wadah lalu aduk hingga tercampur rata. 2. Setelah tercampur rata, saring dengan menggunakan saringan sehingga tidak ada gumpalan dalam adonan.  3. Masak campuran tersebut hingga mendidih dan mengental, setelah itu tambahkan coklat putih ke dalam adonan dan aduk hingga tercampur rata.  4. Setelah mendidih angkat lalu masukkan ke dalam loyang kue, masukkan ke dalam kulkas dan tunggu hingga padat. 5. Setelah padat, taburkan bubuk greentea di atasnya dan sajikan dalam keadaan dingin. - . . .  #kulinermania #smoothie #masaksendiri #gagaldiet #makanterus #jktfooddestination #makananjakarta #pesonakuliners #wowkuliner #laperbener #makankekinian #laperbaper #makanterusss #makananindonesia #indonesiafood #makananenak #makanbanyak #makanannusantara #lezatnikmat #marimakan #yukmakan #ayomakan #laperbanget #keluarmakan #pecandumakanan #makanmakanmakan #makanapa #makanfree #makan2 #bihun
Oo begini ya caranya.. Pantes.. 😍😍 . . πŸ‘‡ Double tap dan klik tanda FOLLOW di @chef.ibra  untuk konten hariannya πŸ˜ƒ . . Credit : @succulentbite . . #crispy #makan2 #lapar #satisfy #telur #makanmakanmakan #hobbymakan #masakanpedas #kerupuk #indonesianfoods #laukpauk #videomasak #masakan #masak #hobimasak #sukamakan #resepyummy #menurumahan #masakanrumahan #laper #makanterus #resep #enak #sarapan #gagaldiet #lezat #makanapahariini #makananindonesia #laperbaper #jajan
Gelasnya cantik banget, kalau gini jadi bingung mau minum apa ngak. . Jangan lupa Follow @kuliner_nesia & Aktifkan Notifikasi Kiriman @kuliner_nesia  untuk dapatkan informasi terupdate. . Tag juga temanmu yang kemungkinan suka dengan video ini. . Sumber: kuliner_kane #makanmakan #lapar #makanbareng #makanterusss #makan2 #makanbesar #makanmakanmakan #makanmurah #makan #makanmalam #makananindonesia #bihun #kwetiau #maknyus #sukamakan #goreng #yukmakan #tahu #ayampenyet #daging #kulinernesia #telurdadar #makanannusantara #telor #telur #kentang #miegoreng #bakwan #gulai #lezat
Nasi Uduk Bu Jum PIK! ❀️πŸ”₯ Cuminya tuh Gede” banget legit ❀️Credit by @jkt_foodhunter Nice Shot πŸ˜πŸ‘πŸ» TAG 3 TEMAN KAMU BIKIN PADA NGILER πŸ˜‚πŸ˜œ ................................................................................ Tap 2x ❀ dan TAG Teman kamu yang hobi makan πŸ˜‚ JANGAN LUPA COMMENT YAA πŸ‘‡ . πŸ‘†klik tombol biru "FOLLOW" di πŸ‘‰@enak.pake.banget ,biar kalian langsung dapetin up date video terbaru yaa gaess... πŸ€— . Tag Sahabat-Sahabat kalian yang baik hati yaaa..☝️ . Makanan yg lagi viral, Mau tau??? 🀩 FOLLOW πŸ‘ : πŸ‘‰ : @enak.pake.banget πŸ‘‰ : @enak.pake.banget πŸ‘‰ : @enak.pake.banget . #makan #kuliner #makan2 #sarapan #lapar #kulinernusantara #laperbaper #makananindonesia #kulineraddict #bihun #makanmakan #kulinerindonesia #awasgendut #masakannusantara #rotibakar #jangkrikkuliner #maknyus #jktfoodbang #makananindo #makananpedas #kulinerenak #baksourat #bakmie #marimakan #doyanjajan #infokuliner #kulinerjakata #jajananhits #jktfood #kulinermania
Ada yang suka kue beraroma green tea? πŸ‘πŸΌπŸ˜πŸ‘πŸΌ Follow @duniamakanan.id untuk mengetahui cerita makanan lezat....ummm yummy. πŸ“½: @cookat__ Double tap ❀ jika kau suka video ini!!! TAG Teman kamu, buat dia jadi ngiler?πŸ˜πŸ€£πŸ˜‚ Follow πŸ‘‰ @duniamakanan.id #makanan #indomusikgram #food #raisa #makananenak #makanankekinian #mukbang #makanansehat #yummy #jajanan #kuliner #instafood #videomasak #greget #like4likes #likeforlikes #dagelanvideo #viral #lfl #bali #makan2 #indovidgram #vanessaangel #80jt #makassar #bandung #surabaya #mantap #yogyakarta
Roti Hits Panjang 40Cm! @kedairotibule Credit by @hendijajan Nice Shot πŸ˜πŸ‘πŸ» TAG 3 TEMAN KAMU BIKIN PADA NGILER πŸ˜‚πŸ˜œ ................................................................................ Tap 2x ❀ dan TAG Teman kamu yang hobi makan πŸ˜‚ JANGAN LUPA COMMENT YAA πŸ‘‡ . πŸ‘†klik tombol biru "FOLLOW" di πŸ‘‰@enakpakebanget ,biar kalian langsung dapetin up date video terbaru yaa gaess... πŸ€— . Tag Sahabat-Sahabat kalian yang baik hati yaaa..☝️ . Makanan yg lagi viral, Mau tau??? 🀩 FOLLOW πŸ‘ : πŸ‘‰ : @enakpakebanget πŸ‘‰ : @enakpakebanget πŸ‘‰ : @enakpakebanget . #kulineranyuk #makanmakanmakan #indonesianculinary #sambalikan #seafoodjogja #wiskul #baksolover #satepadang #videomakan #makanenakbandung #wowkuliner #makan2 #marimakan #lapar #laperbener #vitdaily #yukmakan #makanterusss #bihun #resepkoki #sukamakan #ikangoreng #sarapan #laukpauk #sedapsangat #makanterus #makanbareng #makanan #menuhariini #masakmasak
Suka jajan waffle. Aku sukanya yg adonan nya vanilla plus toppingnya kejuuuu . . Lokasi : MAL Karawaci  Wafflelicious . . . Like ❀ dan tag temanmu βœ” . .  #anekaresep #waffle #jajanan #cemilan #cemilankekinian #cemilanenak #camilan #makanankekinian #makananenak #jajan #cemilanmurah #indonesiafood #makanan #makan #kulinernusantara #laperbaper #sarapan #makananindonesia #kulineraddict #makanantradisional #laper #jajanan #makan2
Kumpul Arisan dan Tukar kado mommy2 kartika #kumpul2 #makan2 #mommy2 #arisan #tukarkado
Jom Follow IG Min @simpleresepi  Resepi Jagung Susu Homemade ======================== Hihihihi, beli dkt luar mahal.. Buat sendiri modal RM20 boleh makan anak beranak.. 4 Bahan je.. βœ”οΈ jagung frozen yang di kukus.. βœ”οΈ Susu βœ”οΈ margarine & sikit garam utk bagi lemak.. Siap! Boleh ngap ngap ngapp 😜  Kredit: nurul syuhada firhan . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
#repost @ombuncittt • • • • • Satee satee tee sateee.. udah makan malam tapi masih laperr aja, jadi nya OmBun langsung cusss aj deh ke @satetaichanmpe_tanjungduren soal nya OmBun suka banget sama sate taichan ayam n sate kulit nya!! 🀀🀀 Disajiin bareng sambel special ala #satetaichanmpe bikin nyate nya makin lahappp deh.. Penasaran?? Yukk mampir n cobain.. πŸ˜‹πŸ˜‹ . In frame: 🍒 Taichan (25K) 🍒 Chikz (22K) . Pusat : πŸ“ MANGGA BESAR  Jl. Mangga besar raya. Seberang PHD .  Cabang : πŸ“ TANJUNG DUREN  Jl. Tanjung Duren Utara 10 No.903 ( lokasi Ayam Bebek Mafia ) πŸ“ JELAMBAR  Area Nongkrong Boss Jl. Swadaya Raya no 46 πŸ“ CITRA 7 Sop dan soto betawi H.Nawi Jl. Citra Garden 7 Blok E 02 /09, Kalideres. πŸ›΅ @gofoodjakarta & @grabfoodid - . . . #makanenak #jajananmalam #dj_kattybutterfly36 #laperbaper #anakmakan #makanan #makansiang #marimakan #djbutterfly36 #makanmakan #enak #kulinerjakarta #jktgo #makan2 #jktculinary #jktfoodbang #rusuhstagram #pecandumakanan #lezatnikmat #jktfooddestination #makan #kuliner #sukamakan #makanmalam #anakjajan #pedas #satetaichan #wowkuliner
Dah ada dipasaran. Cantik sangat! Colour pun sweet. Sekarangkan season unicorn, fairy tales. Sesuai untuk semua level.  #keksedap #birthdaycake #cake #malaysianfood #jemputmakan #dessert #sukamakan #makan2 #foodphotography #foodporn #foodie
3 #brownies batches done & 2 more to go. Ready for delivery. Chewy brownies by @bakebyrins COD anywhere within #klangvalley . * Price : RM35.00/ box. ** Delivery charges applicable depend base on the location.  To ORDER Whatsapp : +6012 2550 781 ( kak Wan ). #chewybrownies #brownies #cadburychewycookies #browniessedap #moistchocolatecakes #cupcakes #applepie #strawberrypie #chocolatepie #bananatoffeepie #putraheightsbrownies #subangjayabrownies #pastas #sweettooth #desserts #shahalambrownies #klangbrownies #makan2

Loading