Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

#dinar

Posts tagged as #dinar on Instagram

203.741 Posts

By SARIKOÇ Restorant  Çay -Afyonkarahisar ☎️05456203485 🏪7/24 hizmet 🥣çorba 🍳kahvaltı 🥩ızgara 📱WiFi 🎡Çoçuk oyun alanı 🐎At biniciliği 💳kredi kartı ↗️Engelli girişi 🍸Alkolsüz 🚗Otopark 🕌Mescit 🏞Orman manzarası 🌿Açık alan . . .  #bysarıkoçrestorant #bysarıkoçbinicilik #bysarıkoçbahçe #afyonkarahisar  #afyon  #çay #afyonçay  #bolvadin #emirdağ  #dinar #şuhut #isçehisar #çobanlar #ışıklar  #akşehir #konyayolu #turkey #türkiye #akü  #kuzu #steak #tavuk #kebap  #kahvaltı #bahçe #atbiniçiliği #oyunparkı #manzara #şömine
By SARIKOÇ Restorant  Çay -Afyonkarahisar ☎️05456203485 🏪7/24 hizmet 🥣çorba 🍳kahvaltı 🥩ızgara 📱WiFi 🎡Çoçuk oyun alanı 🐎At biniciliği 💳kredi kartı ↗️Engelli girişi 🍸Alkolsüz 🚗Otopark 🕌Mescit 🏞Orman manzarası 🌿Açık alan . . .  #bysarıkoçrestorant #bysarıkoçbinicilik #bysarıkoçbahçe #afyonkarahisar  #afyon  #çay #afyonçay  #bolvadin #emirdağ  #dinar #şuhut #isçehisar #çobanlar #ışıklar  #akşehir #konyayolu #turkey #türkiye #akü  #kuzu #steak #tavuk #kebap  #kahvaltı #bahçe #atbiniçiliği #oyunparkı #manzara #şömine
💥Bomba Kreasyon ve Fiyatlar 🙋 🎉23 Nisan Trend Modellerimiz ile 😊 🔥En Uygun Fiyat ve Kalite Garantisi ✔ 🎯www.trendpark.com.tr sitemizden diğer modellerimizi inceleyebilir isterseniz sipariş verebilirsiniz.👍 (Görselde ürün kodu ve fiyatları geçerlidir) 📍Ürün Bilgisi ve Sipariş İçin 📮 DM veya 📲 0553 293 03 73  #23nisan #23nisangösterisi #erkekçocukgiyim #trendpark #onlinealisveris #takipteyiz #23nisan #23nisangösterisi #erkekçocukgiyim #tütüetek #papyon #kizetek #kizelbise #kızbadi #kizkiyafet #isparta #ısparta #cocukkombin #ankara #antalya #burdur #izmir #ızmır #istanbul #konya #aksaray #eskisehir #kayseri #afyonkarahisar #dinar #sandikli #samsun #23nisan #konya #ankara #konya #eskisehir #ıspartaanneleri
INFO Dinar Dirham Daya Beli Harian 23 Februari 2019  1 DINAR Antam/Peruri – Rp 2.500.000,- 1 DINAR Wakala Induk – Rp 2.700.000,- 1 DIRHAM Wakala – Rp  95.000,- 2 DIRHAM Wakala – Rp 190.000,- 5 DIRHAM Wakala –Rp 475.000,- 5 DIRHAM Antam/Peruri –Rp 520.000,- Harga update setiap hari dan dapat berubah sewaktu-waktu, tanpa pemberitahuan terlebih dahulu *) Bisa tambah cangkang/kapsul koin Rp. 5000/pcs  #dinar #dirham #muamalah #dinarantam #wakalainduk #dinarperuri #dirhamantam #uninstalljokowi #savebukalapak #lupabapak #asalbukanjokowi #2019gantipresiden #prabowosandi #pemilu2019 #jokowi muamalah #dirhamwakala #dirhamperuri #golddinar #savebukalapak #saveghouta #prabowosandi #dinarindonesia #adilmakmur #riba #bankster #sihirbankir #uangfiat #sultaniyya #zaimsaidi #jokowi
‍🔁 Free Repost🔁 . 👩‍💻 Judul Video : Dajjal Agenda . 👩‍💻 Sumber Video : Chocotube Channel "Merekalah yang telah di Nubuwwahkan Nabi 1400 tahun lalu" . 👩‍💻 Editor Video : @tubechoco . #chocotube #tubechoco #sultan #dinar #dirham  #rahmadpasaribu #hendrijef #fuadbakh #fuadbakhvideo #konspirasi #sihiruangkertas #uang #money #gold #dinardirham #soeharto #soekarno #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #kajian #kumpulankajian
P U B L I C  G O L D  M U D A H .  Zaman sekarang ni semua orang nak senang. Nak cepat. Nak jimat masa. Kalau boleh, semua benda nak beli online. .  Tak ketinggalan juga proses jual beli emas. Saya pernah sembang dengan seorang penyimpan emas ni. Masa tu beliau belum simpan dengan Public Gold. .  Kata beliau, "Jenuh nak beli emas ni. Setiap kali nak beli kena pi sana. Padahal nak beli 1 gram ja pun. Letih." . Saya terus cadangkan simpan emas secara akaun emas GAP yang disediakan oleh Public Gold. Sistem jual beli emas adalah secara online dan 24/7. . "Boleh simpan serendah RM 100 jugak tau", tambah saya. Dengan memebeliakkan mata, "Biaq betoi!! Ajaq aku weh!", kata beliau dengan penuh teruja. .  Jadi sahabat yang lain. Jangan tangguhkan niat anda untuk kumpul aset emas. Saya dah bagitau jalan ni. Mudah sangat! . . .  Sahabat yang ingin menyimpan emas bawah bimbingan saya, boleh hubungi saya melalui : . . 📌 WhatsApp : +60135245899 (klik link di bio untuk respons lebih cepat) . .  Zareen Naqiyah Active Public Gold Dealer (PG00131385) +60135245899 . .  #publicgoldpenang #publicgoldjohor #publicgoldperak #publicgoldsabah #publicgoldsarawak #publicgoldindonesia #dealerpublicgold #emas #gold #dinar #jongkongemas #goldbar #maskawin #barangkemas #emas999 #emas24k #emasmurah #kedaiemas #emaspatuhsyariah #simpanemas #bisnesemas #pelaburanemas #akaunemas #wangemas #pelaburanpatuhsyariah #utm #iamutm #utmmyhome #youthpower #cikguseo
P U B L I C  G O L D  M U D A H .  Zaman sekarang ni semua orang nak senang. Nak cepat. Nak jimat masa. Kalau boleh, semua benda nak beli online. .  Tak ketinggalan juga proses jual beli emas. Saya pernah sembang dengan seorang penyimpan emas ni. Masa tu beliau belum simpan dengan Public Gold. .  Kata beliau, "Jenuh nak beli emas ni. Setiap kali nak beli kena pi sana. Padahal nak beli 1 gram ja pun. Letih." . Saya terus cadangkan simpan emas secara akaun emas GAP yang disediakan oleh Public Gold. Sistem jual beli emas adalah secara online dan 24/7. . "Boleh simpan serendah RM 100 jugak tau", tambah saya. Dengan memebeliakkan mata, "Biaq betoi!! Ajaq aku weh!", kata beliau dengan penuh teruja. .  Jadi sahabat yang lain. Jangan tangguhkan niat anda untuk kumpul aset emas. Saya dah bagitau jalan ni. Mudah sangat! . . .  Sahabat yang ingin menyimpan emas bawah bimbingan saya, boleh hubungi saya melalui : . . 📌 WhatsApp : +60135245899 (klik link di bio untuk respons lebih cepat) . .  Zareen Naqiyah Active Public Gold Dealer (PG00131385) +60135245899 . .  #publicgoldpenang #publicgoldjohor #publicgoldperak #publicgoldsabah #publicgoldsarawak #publicgoldindonesia #dealerpublicgold #emas #gold #dinar #jongkongemas #goldbar #maskawin #barangkemas #emas999 #emas24k #emasmurah #kedaiemas #emaspatuhsyariah #simpanemas #bisnesemas #pelaburanemas #akaunemas #wangemas #pelaburanpatuhsyariah #utm #iamutm #utmmyhome #youthpower #cikguseo
P U B L I C  G O L D  M U D A H .  Zaman sekarang ni semua orang nak senang. Nak cepat. Nak jimat masa. Kalau boleh, semua benda nak beli online. .  Tak ketinggalan juga proses jual beli emas. Saya pernah sembang dengan seorang penyimpan emas ni. Masa tu beliau belum simpan dengan Public Gold. .  Kata beliau, "Jenuh nak beli emas ni. Setiap kali nak beli kena pi sana. Padahal nak beli 1 gram ja pun. Letih." . Saya terus cadangkan simpan emas secara akaun emas GAP yang disediakan oleh Public Gold. Sistem jual beli emas adalah secara online dan 24/7. . "Boleh simpan serendah RM 100 jugak tau", tambah saya. Dengan memebeliakkan mata, "Biaq betoi!! Ajaq aku weh!", kata beliau dengan penuh teruja. .  Jadi sahabat yang lain. Jangan tangguhkan niat anda untuk kumpul aset emas. Saya dah bagitau jalan ni. Mudah sangat! . . .  Sahabat yang ingin menyimpan emas bawah bimbingan saya, boleh hubungi saya melalui : . . 📌 WhatsApp : +60135245899 (klik link di bio untuk respons lebih cepat) . .  Zareen Naqiyah Active Public Gold Dealer (PG00131385) +60135245899 . .  #publicgoldpenang #publicgoldjohor #publicgoldperak #publicgoldsabah #publicgoldsarawak #publicgoldindonesia #dealerpublicgold #emas #gold #dinar #jongkongemas #goldbar #maskawin #barangkemas #emas999 #emas24k #emasmurah #kedaiemas #emaspatuhsyariah #simpanemas #bisnesemas #pelaburanemas #akaunemas #wangemas #pelaburanpatuhsyariah #utm #iamutm #utmmyhome #youthpower #cikguseo
P U B L I C  G O L D  M U D A H .  Zaman sekarang ni semua orang nak senang. Nak cepat. Nak jimat masa. Kalau boleh, semua benda nak beli online. .  Tak ketinggalan juga proses jual beli emas. Saya pernah sembang dengan seorang penyimpan emas ni. Masa tu beliau belum simpan dengan Public Gold. .  Kata beliau, "Jenuh nak beli emas ni. Setiap kali nak beli kena pi sana. Padahal nak beli 1 gram ja pun. Letih." . Saya terus cadangkan simpan emas secara akaun emas GAP yang disediakan oleh Public Gold. Sistem jual beli emas adalah secara online dan 24/7. . "Boleh simpan serendah RM 100 jugak tau", tambah saya. Dengan memebeliakkan mata, "Biaq betoi!! Ajaq aku weh!", kata beliau dengan penuh teruja. .  Jadi sahabat yang lain. Jangan tangguhkan niat anda untuk kumpul aset emas. Saya dah bagitau jalan ni. Mudah sangat! . . .  Sahabat yang ingin menyimpan emas bawah bimbingan saya, boleh hubungi saya melalui : . . 📌 WhatsApp : +60135245899 (klik link di bio untuk respons lebih cepat) . .  Zareen Naqiyah Active Public Gold Dealer (PG00131385) +60135245899 . .  #publicgoldpenang #publicgoldjohor #publicgoldperak #publicgoldsabah #publicgoldsarawak #publicgoldindonesia #dealerpublicgold #emas #gold #dinar #jongkongemas #goldbar #maskawin #barangkemas #emas999 #emas24k #emasmurah #kedaiemas #emaspatuhsyariah #simpanemas #bisnesemas #pelaburanemas #akaunemas #wangemas #pelaburanpatuhsyariah #utm #iamutm #utmmyhome #youthpower #cikguseo
ليبيا، ٢٠ دينار، اصدار خاص بمناسبة اعلان الاتحاد الأفريقي، ٢٠٠٢ LIBYA, 20 DINARS, 2002, P.67b #ليبيا#معمر_القذافي #القذافي #طرابلس #جمل #حوار #ناقة #عملات #نقود #هواية_اقتناء_العملات #دينار #libya #tripoli #africa #arabic_currency #camel #dinar #banknotes #numismatist #currency #collection #beautiful_currency
Kata mentor saya penulis buku Wang Emas, Tuan Zulkifli Shafie, duit kertas tak sesuai untuk simpanan jangka panjang sebab ia tak mampu menyimpan nilai (kuasa beli). Ia hanya sesuai untuk transaksi jual beli sahaja . RM50 hari ini confirm tak mampu membeli barang yang sama 10 tahun akan datang sebab kuasa belinya confirm semakin susut . Kalau nak simpan duit kertas, simpan dalam jumlah yang cukup untuk digunakan dalam masa terdekat atau simpanan untuk hal kecemasan berjumlah 3 bulan gaji sahaja . Selebihnya, simpan dalam bentuk aset fizikal yang mampu menyimpan nilai jangka panjang seperti emas, perak, tanah ataupun hartanah . Kalau menurut teori #1dinar1ekorkambing, apa yang mampu dibeli oleh 1 gram emas hari ini, ia tetap akan mampu dibeli dengan emas yang sama 10 tahun akan datang. Emas simpanan yang ideal untuk jangka panjang, sekurang-kurangnya untuk tempoh 2 - 3 tahun akan datang . . "Save gold today, it will save you tomorrow " . FOUNDER MASTER DEALER MU'AZ MAHADZIR a.k.a. DR JONGKONG EMAS PG.053.005 013.5237.532  #publicgold #1gram1bulan #pelaburan #wangemas #usm #raya #uia #pelaburanemas #upm #ukm #uitm #barangkemas #bukuwangemas #instadaily #emas24k #kewangan #mahal #utm  #emas916 #duitraya #gold #goldbar #dinar #dirham #hargaemas #emasmurah #ramadhankareem #goldprice  #sunnah
Kata mentor saya penulis buku Wang Emas, Tuan Zulkifli Shafie, duit kertas tak sesuai untuk simpanan jangka panjang sebab ia tak mampu menyimpan nilai (kuasa beli). Ia hanya sesuai untuk transaksi jual beli sahaja . RM50 hari ini confirm tak mampu membeli barang yang sama 10 tahun akan datang sebab kuasa belinya confirm semakin susut . Kalau nak simpan duit kertas, simpan dalam jumlah yang cukup untuk digunakan dalam masa terdekat atau simpanan untuk hal kecemasan berjumlah 3 bulan gaji sahaja . Selebihnya, simpan dalam bentuk aset fizikal yang mampu menyimpan nilai jangka panjang seperti emas, perak, tanah ataupun hartanah . Kalau menurut teori #1dinar1ekorkambing, apa yang mampu dibeli oleh 1 gram emas hari ini, ia tetap akan mampu dibeli dengan emas yang sama 10 tahun akan datang. Emas simpanan yang ideal untuk jangka panjang, sekurang-kurangnya untuk tempoh 2 - 3 tahun akan datang . . "Save gold today, it will save you tomorrow " . FOUNDER MASTER DEALER MU'AZ MAHADZIR a.k.a. DR JONGKONG EMAS PG.053.005 013.5237.532  #publicgold #1gram1bulan #pelaburan #wangemas #usm #raya #uia #pelaburanemas #upm #ukm #uitm #barangkemas #bukuwangemas #instadaily #emas24k #kewangan #mahal #utm  #emas916 #duitraya #gold #goldbar #dinar #dirham #hargaemas #emasmurah #ramadhankareem #goldprice  #sunnah
Kata mentor saya penulis buku Wang Emas, Tuan Zulkifli Shafie, duit kertas tak sesuai untuk simpanan jangka panjang sebab ia tak mampu menyimpan nilai (kuasa beli). Ia hanya sesuai untuk transaksi jual beli sahaja . RM50 hari ini confirm tak mampu membeli barang yang sama 10 tahun akan datang sebab kuasa belinya confirm semakin susut . Kalau nak simpan duit kertas, simpan dalam jumlah yang cukup untuk digunakan dalam masa terdekat atau simpanan untuk hal kecemasan berjumlah 3 bulan gaji sahaja . Selebihnya, simpan dalam bentuk aset fizikal yang mampu menyimpan nilai jangka panjang seperti emas, perak, tanah ataupun hartanah . Kalau menurut teori #1dinar1ekorkambing, apa yang mampu dibeli oleh 1 gram emas hari ini, ia tetap akan mampu dibeli dengan emas yang sama 10 tahun akan datang. Emas simpanan yang ideal untuk jangka panjang, sekurang-kurangnya untuk tempoh 2 - 3 tahun akan datang . . "Save gold today, it will save you tomorrow " . FOUNDER MASTER DEALER MU'AZ MAHADZIR a.k.a. DR JONGKONG EMAS PG.053.005 013.5237.532  #publicgold #1gram1bulan #pelaburan #wangemas #usm #raya #uia #pelaburanemas #upm #ukm #uitm #barangkemas #bukuwangemas #instadaily #emas24k #kewangan #mahal #utm  #emas916 #duitraya #gold #goldbar #dinar #dirham #hargaemas #emasmurah #ramadhankareem #goldprice  #sunnah
Reposted from @zaim.saidi -  Rasul SAW telah berkata: "Akan datang masanya segala yang kamu miliki tidak akan bernilai, kecuali emas dan perak. Selamatkan dinar dan dirham." HR Ahmad.  Dan faktanya adalah setiap manusia, sejak mencampakkan emas dan perak, mengalami krisis selalu kembali kepada fitrahnya: berpegang kepada emas dan perak.  Allah SWT berfirman telah menanamkan kecintaan kepada emas dan perak dalam dada manusia. Emas dan perak, bukan kertas, adalah harta.  Miliki dan gunakan dinar dan dirham sebelum krisis.  Video by @rahmad.pasaribu  #muamalah #dinar #dirham #emas #perak #sihiruangkertas #sihirbankir - #regrann
We have our mining hardware installed already, startup with investing in bitcoin mining today.#bitcoin #bitcoinmining #investment #makemoneyonline #passiveincome #moneygoals#kuwait#dinar#oman#bahrain#brunei#dollar#euro#businesscasual #enterpreneur @repostbahrain @kuwaitup2date
Be smart, startup with investing in bitcoin now.#bitcoin #bitcoinmining #investment #makemoneyonline #passiveincome #moneygoals#kuwait#dinar#oman#bahrain#brunei#dollar#euro#businesscasual #enterpreneur @repostbahrain
Nak menguji ketulenan emas ada 2 cara, . 1) Destructive 2) Non Destructive . -Destructive- Bakar dengan api yang panas, potong atau dengan gigitan. . -NonDestructive- Menggunakan alat khas yang dipanggil Densimeter dan juga Asid Khas. . #arrahnu #emas #goldbar1kilo #emas999 #posmalaysia #jongkongemas #belanjawan2019 #akaunemasfizikal #bankrakyat #pelindungkekayaan #1gram1bulan #kalisinflasi #1family1kilo #ekonomi #1kilo1family #akaunemasgap #publicgold #goldbar #dinar #pelaburanemas #emas24k #perundingkewangan #seminar #dealer #dealerpublicgoldipoh #ipohperak #simpanemas #menabungemas #kutuemasonline #financialfreedom
#repost @islamiceschatology Dengan gagah berani Soekarno berkata "go to hell with your aid" kepada AS melalui pidato 17 Agustus 1965 dan mengakhiri kerjasama dengan IMF (termasuk dengan Bank Dunia). Indonesia keluar dari IMF hingga kembali bergabung lagi pada 1967 saat tampuk kekuasan diduduki oleh Soeharto.  #akhirzaman #islam #islamiceschatology #ilmuakhirzaman  #eskatologi #zionis #nozionism #ahlussunnahwaljamaah #antiwahabi #wahabi #takfiri #israhell #saynotoisrael #antiimperialism #kiamat #charlesdegaulle #fitnahakhirzaman #tipuanuang #perbankan #uangkertasriba #backtodinardirham #dinar #dirham #dinardirham #indonesia #🇮🇩 #ahmadsoekarno #soekarno
Siapa sini dah asingkan duit anak2 tapi masih lagi asyik terpakai duit mereka? 🙋🙋🙋🙋 Cubalah tukar cara menyimpan.  Kalau simpan RM selalu je korek balik, dengan niat duit tu akan diganti, cuba simpan emas pulak.  Kalau nak tukar #angpow kepada goldbar 999, klik www.wasap.my/60123669330/SimpanEmas untuk info lanjut  Emellia Maskor Dealer Public Gold PG041139 +6012 366 9330  #pelaburanemas #emas #publicgold #pelaburanselamat  #jongkongemas #1kilo1keluarga #duitraya #wangemas #bukuwangemas #simpanemas #dinar #goldbar #barangkemas #emas916 #emas999 #emascantik #dealerpublicgold #insuranskewangan #mudah #murah #patuhsyariah #redpacket#emasmurah  #pgg100network #hantaranbajet
Wahai Allah, sesungguhnya kami telah menyampaikan, maka saksikanlah!  Wahai umat manusia, sesungguhnya kabar kebenaran telah sampai kepadamu, sadarlah, bangunlah dari tidur panjangmu!  Hadirkan yang HAQ agar yang batil musna.  #negarafiskal #bankster #neokolonialisme #pajak #riba #amirat #sihiruangkertas #dinar #dirham #penindasan #amarmakrufnahimungkar
Kalau nak invest dgn Emas inilah produknya. Harga per gram rendah. Spread plg kecil. .  Harga hari ini.. ~ RM184,392 .  Boleh bayar terus, 4 kali atau 10 kali. . Tapi jika kilobar di luar budget, item lebih kecil dan mampu milik pun ada 😎😎. Itulah KELEBIHAN aset fizikal boleh dikumpul sedikit-sedikit mengikut kemampuan masing-masing. .  Berminat boleh contact saya .  Authorised Public Gold Dealer M Redzuan A Rahman  PG00102474 | 📱 019-2284724  #publicgold #publicgoldgap #1gram1month #syariahcompliant #emasmurah #emaspublicgold #hargaemasmampumilik #emasmurahonline #kalisbocor #simpanemas #pgg100network #kilobar #asetmampumilik #belirumah #belitanah #tomei #pohkong #wahchan #habibjewels #goldbar #dinar #jongkongemas #rm100
I Di zaman bergelimang riba saat ini, jika kita ingin menghindari riba, kita sulit memiliki motor/mobil dan rumah. Kalau kita memilikinya, kita harus memakan riba. Sebagian besar orang memilih keduanya: menikmati kemakmuran yang bergelimah riba — jika belum juga menyadarinya, saya ucapkan selamat datang di perangkap kemakmuran/riba.  II Alih-alih berusaha keluar dari perangkap dosa besar riba, sebagian orang malah memilih terlibat dalam lomba menimbun riba. Dulu, lombanya masih sebatas pada kredit motor dan barang-barang perlengkapan rumah tangga sederhana. Tetapi melihat tetangga punya Avanza baru, dan mengganti televisinya yang 17 inci — dan tahu bahwa benda-benda itu dapat diperoleh dengan kredit berbunga (riba), sebagian orang menambah timbunan riba untuk mendapatkan Innova dan televisi layar datar 36 inci.  III Kemakmuran dan riba bukanlah pertukaran satu dimensi. Kecuali jika kita menganggapnya demikian, dan memilih untuk menjalani kehidupan kita dengan cara seperti itu. Sayangnya, sebagian orang melakukannya, dan menganggap riba sekadar makruh — seperti makan petai atau cengkol. Padahal riba adalah haram, dan Allah Ta’ala beserta Rasul-Nya, Shallallahu ‘alaihi wa sallam, telah menyatakan perang terhadap para pelakunya. — Sumber: buku “I Killed The Bank”; hlm. 223-224 karya Budhi Wuryanto  www.tanpabank.com Repost @zaim.saidi  #bankster #riba #kredit #bunga #utang #muamalah #bank #ikilledthebank #indonesiabebasriba #indonesiabertauhid  #indonesiatanpariba #xbank #riba #sihiruangkertas #muamalat #dinar #dirham #zaimsaidi #muhasabah #selfreminder #xbank_asuransi #xbank_kpr #xbank_leasing #xbank_duaharga #xbank_murabahah #saynotoriba #xbank_cc #xbank_kartukredit #xbank_produkbanknoriba #xbank_
Wahai Anakku, Tinggalkan Riba!  Anakku, tinggalkan riba dan tegakkan muamalah! Ini seruan yang perlu kalian simak dan laksanakan. Sekali lagi, ini seruan penting untuk kalian perhatikan –– lebih penting lagi untuk kalian laksanakan.  Ingat, seruan ini tidak akan pernah kalian dapatkan dari kampanye calon legislator, calon presiden dan partai politik mana pun, bahkan yang katanya parpol Islam sekali pun, yang sedang meminta kalian untuk memilihnya.  Jika kalian telah membaca sejauh ini tetapi belum paham juga mengenai seruan itu, tepuk-tepuk kepala kalian! Apabila kalian masih juga tidak paham, tepuk-tepuk kepala kalian lebih keras lagi! Bila perlu benturkan kepalamu ke dinding! Aku yakin ada yang salah dengan kepala kalian. [Nasihat untuk Anakku: Tinggalkan Riba! dalam buku “I Killed The Bank”; hlm. 330] Oleh Budhi Wuryanto  Www.tanpabank.com  #riba #bank #kredit #muamalah #bankster #ikilledthebank #budhiwuryanto #dinar #dirham
Runsing nk jual emas takut harga rendah?? Jangan risau abam membeli emas dengan harga tinggi‼️‼️ Anda ada emas untuk dijual, jangan malu jangan segan  kita boleh sembang2 dulu,😁 ✅Emas ✅Emas berbatu ✅surat pajak ✅surat pajak arRahnu ✅Suasa  #beliemas #belisuratpajakcina #belisuratpajakarrahnu #beliemassuasa #emassuasa #suratpajak #goldbar #dinar #emaspusaka #emaspatah #suratpajakcina #suratpajakarrahnu #emasberbatu #emas916 #suasa #emas #emaslama #emasrosak #trustedbuyer #seluruhmalaysia
KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD . 👉Sangat senang dibeli 👉Nak bayar 1x boleh, bayar 4x dalam 4 bulan pun boleh dan nak bayar 10x dalam 10 bulan pun boleh 👉Sangat senang dijual 👉Sangat senang Ar-rahnu(pajak gadai Islam) 👉100% diiktiraf patuh syariah . . Sekadar info buat semua, Saya (SJ) merupakan Dealer Aktif Public Gold di bawah mentorship Tuan Mohd Zulkifli Shafie (Penulis Buku Wang Emas dan Misi Bebas Hutang) dan berpengalaman membimbing lebih 500 penyimpan emas seluruh Malaysia. . . Buat rakan-rakan yang nak SJ bimbing mulakan simpanan emas, boleh terus DM atau klik link wassap di bio page saya untuk respon lebih cepat. . . Syarif Jamil (SJ) Dealer Aktif Public Gold (PG047442) www.syarifjamil.com . . . #publicgold #emas #emaspatuhsyariah #kutuemas #simpananemas #simpanemas #1gram1bulan #emasmurah #emaskualiti #emas999 #dealerpublicgoldpenang #dealerpublicgold #pelaburanemas #akaunemasgap #emaspublicgold #publicgoldpenang #nextmohdzulkifli #goldbar #dinar #emas24k #kedaiemas #kedaiemasonline #emasmurahonline #emasmurah #pelaburan #dakwah #kewangan #maskawin #youthpower #cikguseo
KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD . 👉Sangat senang dibeli 👉Nak bayar 1x boleh, bayar 4x dalam 4 bulan pun boleh dan nak bayar 10x dalam 10 bulan pun boleh 👉Sangat senang dijual 👉Sangat senang Ar-rahnu(pajak gadai Islam) 👉100% diiktiraf patuh syariah . . Sekadar info buat semua, Saya (SJ) merupakan Dealer Aktif Public Gold di bawah mentorship Tuan Mohd Zulkifli Shafie (Penulis Buku Wang Emas dan Misi Bebas Hutang) dan berpengalaman membimbing lebih 500 penyimpan emas seluruh Malaysia. . . Buat rakan-rakan yang nak SJ bimbing mulakan simpanan emas, boleh terus DM atau klik link wassap di bio page saya untuk respon lebih cepat. . . Syarif Jamil (SJ) Dealer Aktif Public Gold (PG047442) www.syarifjamil.com . . . #publicgold #emas #emaspatuhsyariah #kutuemas #simpananemas #simpanemas #1gram1bulan #emasmurah #emaskualiti #emas999 #dealerpublicgoldpenang #dealerpublicgold #pelaburanemas #akaunemasgap #emaspublicgold #publicgoldpenang #nextmohdzulkifli #goldbar #dinar #emas24k #kedaiemas #kedaiemasonline #emasmurahonline #emasmurah #pelaburan #dakwah #kewangan #maskawin #youthpower #cikguseo
KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD . 👉Sangat senang dibeli 👉Nak bayar 1x boleh, bayar 4x dalam 4 bulan pun boleh dan nak bayar 10x dalam 10 bulan pun boleh 👉Sangat senang dijual 👉Sangat senang Ar-rahnu(pajak gadai Islam) 👉100% diiktiraf patuh syariah . . Sekadar info buat semua, Saya (SJ) merupakan Dealer Aktif Public Gold di bawah mentorship Tuan Mohd Zulkifli Shafie (Penulis Buku Wang Emas dan Misi Bebas Hutang) dan berpengalaman membimbing lebih 500 penyimpan emas seluruh Malaysia. . . Buat rakan-rakan yang nak SJ bimbing mulakan simpanan emas, boleh terus DM atau klik link wassap di bio page saya untuk respon lebih cepat. . . Syarif Jamil (SJ) Dealer Aktif Public Gold (PG047442) www.syarifjamil.com . . . #publicgold #emas #emaspatuhsyariah #kutuemas #simpananemas #simpanemas #1gram1bulan #emasmurah #emaskualiti #emas999 #dealerpublicgoldpenang #dealerpublicgold #pelaburanemas #akaunemasgap #emaspublicgold #publicgoldpenang #nextmohdzulkifli #goldbar #dinar #emas24k #kedaiemas #kedaiemasonline #emasmurahonline #emasmurah #pelaburan #dakwah #kewangan #maskawin #youthpower #cikguseo
KELEBIHAN EMAS PUBLIC GOLD . 👉Sangat senang dibeli 👉Nak bayar 1x boleh, bayar 4x dalam 4 bulan pun boleh dan nak bayar 10x dalam 10 bulan pun boleh 👉Sangat senang dijual 👉Sangat senang Ar-rahnu(pajak gadai Islam) 👉100% diiktiraf patuh syariah . . Sekadar info buat semua, Saya (SJ) merupakan Dealer Aktif Public Gold di bawah mentorship Tuan Mohd Zulkifli Shafie (Penulis Buku Wang Emas dan Misi Bebas Hutang) dan berpengalaman membimbing lebih 500 penyimpan emas seluruh Malaysia. . . Buat rakan-rakan yang nak SJ bimbing mulakan simpanan emas, boleh terus DM atau klik link wassap di bio page saya untuk respon lebih cepat. . . Syarif Jamil (SJ) Dealer Aktif Public Gold (PG047442) www.syarifjamil.com . . . #publicgold #emas #emaspatuhsyariah #kutuemas #simpananemas #simpanemas #1gram1bulan #emasmurah #emaskualiti #emas999 #dealerpublicgoldpenang #dealerpublicgold #pelaburanemas #akaunemasgap #emaspublicgold #publicgoldpenang #nextmohdzulkifli #goldbar #dinar #emas24k #kedaiemas #kedaiemasonline #emasmurahonline #emasmurah #pelaburan #dakwah #kewangan #maskawin #youthpower #cikguseo
Sadarlah kita sudah di akhir zaman . . Rasul SAW telah berkata: "Akan datang masanya segala yang kamu miliki tidak akan bernilai, kecuali emas dan perak. Selamatkan dinar dan dirham." HR Ahmad.  Dan faktanya adalah setiap manusia, sejak mencampakkan emas dan perak, mengalami krisis selalu kembali kepada fitrahnya: berpegang kepada emas dan perak.  Allah SWT berfirman telah menanamkan kecintaan kepada emas dan perak dalam dada manusia. Emas dan perak, bukan kertas, adalah harta.  Miliki dan gunakan dinar dan dirham sebelum krisis.  Video by @rahmad.pasaribu  #muamalah #dinar #dirham #emas #perak #sihiruangkertas #sihirbankir
Tap the link in my bio👉@cashlex to know how!
JAWAPAN : . 📍 Cara saya. Saya menyimpan dalam dua bentuk yang berbeza. Duit (dalam ASB biasa) dan Emas.  Letak matlamat dulu. Takde matlamat, korang confirm pening. . [Matlamat Saya] 🔥Emas = Tabung Bayar Yayasan, Haji, Deposit Rumah. 🔥ASB = Tabung Kahwin. . [By Semester] Selepas tolak duit yuran, baki duit yayasan saya ada RM2,746. Kemudian, saya terus asingkan RM700 untuk simpanan. ⏩ RM500 untuk emas. ⏩ RM200 untuk ASB. . . [By Bulan] ⏩ Parttime Kedai Waffle saya topup Emas melalui Akaun Emas GAP. ⏩ Parttime Kiosk saya masukkan ke ASB. . Kalau ikut cara saya, korang kena kurangkan berjoli. Nak keluar berjalan pun sekali je boleh tiap sem 😅 Beli barang pun kena limit-limit. Yang penting-penting je. Kalau kuat iman, boleh ikut 😁 . . 📍 Cara Goldsaver bawah bimbingan saya.  Topup emas setiap bulan RM100. Ni paling minima.  Atau,  Masa dapat PTPTN tu, mereka terus lock harga ansuran 1 Dinar terus. . . ⏩ RM795 ÷ 4 kali = RM200 sebulan. Tapi mereka bayar 2 kali je. . . ⏩ Sem ni RM400. Sem depan RM400. So nanti bila habis study, korang akan ada 4 Dinar la. . .🔥Kira 1 tahun, 1 Dinar.  Yang penting dalam pengurusan wang, kita dapat urus betul-betul. Buat portion untuk duit kita. Next posting saya tunjuk cara saya buat portion untuk duit saya.  Goodluck gais ! Ada emas, pasti anda ada duit 🔥🔥🔥 . . #cikomeh #publicgold #kewanganmahasiswa #tipsmenabung #tipsemas #tabungkahwin #dinar #dinarmaskahwin #carastudentmenabung #ptptn #yayasanjohor #ypj #asb
‍🔁 Free Repost🔁 . 👩‍💻 Judul Video : Dajjal Agenda . 👩‍💻 Sumber Video : Chocotube Channel "Merekalah yang telah di Nubuwwahkan Nabi 1400 tahun lalu" . 👩‍💻 Editor Video : @tubechoco . #chocotube #tubechoco #sultan #dinar #dirham  #rahmadpasaribu #hendrijef #fuadbakh #fuadbakhvideo #konspirasi #sihiruangkertas #uang #money #gold #dinardirham #soeharto #soekarno #ustadzabdulsomad #ustadadihidayat #kajian #kumpulankajian
Dinar dan dirham adalah alat tukar yang sesuai fitrah. Tidak ada yang berubah dari fitrah atau ciptaan Allah.  1 dinar setara 1 ekor kambing. 1 dirham setara 1 ekor ayam.  Dinar Dirham bisa berfluktuasi tapi tidak mengalami #inflasi.  Salah satu tujuan paling penting penggunaan (kembali) Dinar n Dirham adalah untuk membayar zakat mal. Sebab menurut syariat Islam zakat mal harus dibayar dg 'ayn (harta riil) dan bukan dg secarik kertas seperti mata uang fiat. Ayn yg dimaksud adalah Dinar emas dan/atau Dirham perak.  Dan telah ada UU yang sah mengatur ttg pengeloaan zakat, yakni UU Nomor 23 Tahun 2011 (silakan googling), lihat Pasal 4 ayat (4): "....dilaksanakan sesuai syariat Islam.  Zaim Saidi & Rengky Abu Afifah Yasepta #dinar  #dirham
Rasul SAW telah berkata: "Akan datang masanya segala yang kamu miliki tidak akan bernilai, kecuali emas dan perak. Selamatkan dinar dan dirham." HR Ahmad.  Dan faktanya adalah setiap manusia, sejak mencampakkan emas dan perak, mengalami krisis selalu kembali kepada fitrahnya: berpegang kepada emas dan perak.  Allah SWT berfirman telah menanamkan kecintaan kepada emas dan perak dalam dada manusia. Emas dan perak, bukan kertas, adalah harta.  Miliki dan gunakan dinar dan dirham sebelum krisis. Regram bapak ustad @zaim.saidi Video by @rahmad.pasaribu  #muamalah #dinar #dirham #emas #perak #sihiruangkertas #sihirbankir
Kenapa emas berharga? . 1) Sebab ia cantik 2) Sukar diperolehi . (Cantik) . Barang yang cantik tentu ramai yang suka. Bila ramai yang suka, permintaannya tinggi. Secara tidak langsung ia dipandang barang yang berharga. . (SukarDiperolehi) . Emas perlu digali,dilombong, diproses, dibentuk dan tulenkan. . Proses untuk mendapatkan agak sukar dan memerlukan kos yang tinggi. . Ia bukan barang yang boleh dicipta oleh manusia. . #arrahnu #emas #goldbar1kilo #emas999 #posmalaysia #jongkongemas #belanjawan2019 #akaunemasfizikal #bankrakyat #pelindungkekayaan #1gram1bulan #kalisinflasi #1family1kilo #ekonomi #1kilo1family #akaunemasgap #publicgold #goldbar #dinar #pelaburanemas #emas24k #perundingkewangan #seminar #dealer #dealerpublicgoldipoh #ipohperak #simpanemas #menabungemas #kutuemasonline #financialfreedom
Rasul SAW telah berkata: "Akan datang masanya segala yang kamu miliki tidak akan bernilai, kecuali emas dan perak. Selamatkan dinar dan dirham." HR Ahmad.  Dan faktanya adalah setiap manusia, sejak mencampakkan emas dan perak, mengalami krisis selalu kembali kepada fitrahnya: berpegang kepada emas dan perak.  Allah SWT berfirman telah menanamkan kecintaan kepada emas dan perak dalam dada manusia. Emas dan perak, bukan kertas, adalah harta.  Miliki dan gunakan dinar dan dirham sebelum krisis.  Video by @rahmad.pasaribu  #muamalah #dinar #dirham #emas #perak #sihiruangkertas #sihirbankir
Croquetes casolanes de l'Anna!! #menjarcasolá #pollastre #boníssimes #balaguer #lanoguera #dinar #sopar
The shows @7pm cst The USA WANTS A FEW BAD MEN #mrbrando #kangaguru #dreadheadsdoitbetter #investor #youtube #trending #themovement #iqd #dinar
Res millor que tenir chef particular 👨🏻‍🍳 @tonigomilabibiloni • • #melassa #chefadomicili #hemdisfrutat 😋#espectacular #foodersmallorca #instafood #delicious #repetirem #dinar 🔝 #fetacasa #gastronomia #altacocina 💯 #boquerones #sipions #pèsols #paella #bogavante 🦀#croquetes #postres #senseparaules #dolç #homemade 🏡 #mallorca  @coloma27 @laurillanm @crismoyaf @ziruriz
"AKLIMIZA BİLİM CAMİASINDAKİ DURUŞUYLA SANCAR GELDİ"  Doç. Dr. Murat Koç, bolanthus grubunun 10 farklı türü bulunduğunu söyledi.Volkanik kayalar arasında buldukları bitkinin ise dünyada görülmemiş bir tür olduğunu anlatan Koç, keşfedilen bitkiyi Aziz Sancar'a atfetmek istediklerini belirtti.Koç, "Oldukça dik duran bir bitkiydi ve aklımıza bilim camiasındaki duruşuyla Aziz Sancar geldi. Ekip arkadaşlarımızla 'Aziz Sancar' isminin bu türe yakışacağına karar verdik" diye konuştu.  @afyonpaylasiyor  @afyonpaylasiyor  @afyonpaylasiyor  #afyonpaylasiyor  #afyonkarahisar #haşhaş #mercimeklibükme #afyon  #afyonkocatepe #erenler #sinanpaşa #emirdağ #bayat #bolvadin #çay #şuhut #gazlıgöl #iscehisar #sandıklı #dinar #sucuk l #afyonpaylaşıyor #instalike  #turkishdelight #gold #karahisarkalesi #utkuanıtı #lokum #kahve #türkkahvesi #karahisar #castle #gece
“Pada akhir zaman, manusia di masa itu semestinya memiliki dirham-dirham dan dinar-dinar untuk menegakkan urusan agamanya dan dunianya” (Hadits riwayat Imam Al-Tabrani sebagaimana terda¬pat dalam kitab Jami’u As-Saghir karya Imam As-Sayuti), Repost🔁 TUJUAN POKOK DARI PENGGUNAAN DINAR DAN DIRHAM . On Frame: Penyerahan Zakat Maal oleh Amirat Indonesia menggunakan Dirham di Masjid Al Jihad Jl. Abdullah Lubis Medan Pada Tanggal 11 Januari 2019 bersama Komunitas @selangkahlebihbaik_ . Free repost 🔁 Yuk simak video ini..!!! ⤵Tag saudara seiman kita di kolom komentar . Barakallah Fiik Amir Zaim Saidi, M.PA| IG: @zaim.saidi . Video 🎥 @rahmad.pasaribu . Follow akun cadangan @fuqara_ #dinar #dirham #zakatmaal #rahmadpasaribu #zaimsaidi #amiratindonesia #masjidaljihad #medan #aceh
I want to introduce you to my secret strategy that can generate huge profits within a short period of time. The system is 100% accurate with a guaranteed payout.  Minimum invest of $1000 can earn you $9,500 In 7 trading days. Invest $2000 earn $18,500 in 7 trading days.  Also you can Invest $3000 and earn $26000 profit. my strategy is unique and efficient. Testimonies available #binary #bills #beautifuldestinations #binaryoptions#canadiandollars #casino #coolcash#cryptocurrency #poker #pounds #paid #payout#payday #dollar #dubai #dinar #danielnegearnu#abudhabi #arabtrade#forextrader #forextrading#forexmarket#forexsignals #newyork#
🙏Elbet bir gün🙏  #vazgectim#kapaksözler#hüzünlüvedam#takip#takipci#unutulmuyor#kapaklaflar#farmasi#dazkiri#denizli#dinar#afyonkarahisar
#repost from @zaim.saidi with @regram.app ... Rasul SAW telah berkata: "Akan datang masanya segala yang kamu miliki tidak akan bernilai, kecuali emas dan perak. Selamatkan dinar dan dirham." HR Ahmad.  Dan faktanya adalah setiap manusia, sejak mencampakkan emas dan perak, mengalami krisis selalu kembali kepada fitrahnya: berpegang kepada emas dan perak.  Allah SWT berfirman telah menanamkan kecintaan kepada emas dan perak dalam dada manusia. Emas dan perak, bukan kertas, adalah harta.  Miliki dan gunakan dinar dan dirham sebelum krisis.  Video by @rahmad.pasaribu  #muamalah #dinar #dirham #emas #perak #sihiruangkertas #sihirbankir
Dinars amb la Mama 🥰 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ #dinar#mama#mardecava#barcelona#nine#elquedeveritatimporta #family
BANGLE emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
BANGLE emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
BANGLE budak emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
22/02/2019 Avui a #dinar a #lamuscleria 😋
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
CINCIN emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
SUBANG emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN budak emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
LOKET emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah
RANTAI TANGAN  emas 916  klik link Wasap: http://aryanshahlegacyyan.wasap.my/  019-985 5556 (Izian) / 012-725 4880 (Shahrul) INSTAGRAM: kedaiemas_aryanshah FACEBOOK: Izian Halah/Page: Kedai Emas Aryanshah-Online (jemput like)  #emas #emas916 #kedaiemas #kedaiemasonline #barangkemas #barangkemas916 #barangkemasonline #cincin916 #cincinemas #cincin #loket #loketemas #loketemas916 #gelangemas #gelang #gelangemas916 g#rantai #rantaileher #rantaileheremas #bangleemas #goldbar #dinar #syilingemas #goldbar999 #rantaitanganemas #subangemas #rantaikakiemas #rantaikaki #rantaitanganemasmurah

Loading