Picdeer logo Browse Instagram content with Picdeer

@pu_azman

pu azman

pu_azman

MAN EVO RESOURCES Founder of PUman Jozan live as CIKMAN Lelaki Kiriman Tuhan as CIKMUIZ Aku orang biasa. Seorang pendosa. Harap ampun Maha Esa.

  • 239K Total Likes
  • 1K Tot. Comments
Mandi wajib, kalau nak mula ikut mana pun takdak masalah. Yang penting lengkap segala rukunnya iaitu niat dan ratakan air seluruh badan.  Tapi kalau lakukan cara Rasulullah maka itu yang paling terbaik dan mendapat pahala tambahan.  Isteri Nabi ceritakan tentang mandi janabah (mandi wajib)  Rasulullah,  كَانَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ إِذَا اغْتَسَلَ مِنْ الْجَنَابَةِ غَسَلَ يَدَيْهِ ، وَتَوَضَّأَ وُضُوءَهُ لِلصَّلَاةِ ، ثُمَّ اغْتَسَلَ ثُمَّ يُخَلِّلُ بِيَدِهِ شَعَرَهُ ، حَتَّى إِذَا ظَنَّ أَنَّهُ قَدْ أَرْوَى بَشَرَتَهُ أَفَاضَ عَلَيْهِ الْمَاءَ ثَلَاثَ مَرَّاتٍ ، ثُمَّ غَسَلَ سَائِرَ جَسَدِهِ  Jika Nabi SAW mandi janabah, baginda mulakan dengan basuh kedua-dua tangan, kemudian berwuduk sepertimana wuduk solat kemudian memasukkan jari-jarinya ke dalam air kemudian menyela dasar rambutnya sampai baginda menyangka air sampai ke dasar rambut kemudian menyiram kepalanya dengan kedua-dua tangannya sebanyak tiga kali kemudian baginda menyiram seluruh tubuhnya. [Bukhari dan Muslim]
Sehari dua ni, posting saya berkenaan dengan isu was-was dalam penggantian puasa atau fidyah.  Rancangan "TANYA CIK MAN"  Bermula 30 april 2019 Setiap Selasa 7.30 malam Astro Oasis saluran 106 Oasis  HD saluran 122
Was-was sering menganggu urusan ibadah kita.  Rancangan "TANYA CIK MAN"  Bermula 30 april 2019 Setiap Selasa 7.30 malam Astro Oasis saluran 106 Oasis  HD saluran 122
Jangan lupa rancangan "TANYA CIK MAN"  Bermula 30 april 2019 Setiap selasa 7.30 malam Astro oasis saluran 106 Oasis hd saluran 122
Miow.  Jangan lupa dapatkan salah satu koleksi kurta PUMAN iaitu kurta MIOW.  #pumankatalog  #kurtapuman  #puman  @puman_official  @jelitasara
Aku jadi bahagia, bila melihat miow dan aku dari sudut persamaan, kedua-duanya makhluk Tuhan.  #kurta #puman  #pumankatalog  #ustazevo  @puman_official
Penggambaran Ustaz EVO musim 2
Yang belakang bersampin tu dok perati je perangai korang berdua ni.  @puman_official  @jelitasara  #pumankatalog
Untuk keluaran sulung ni, saya hanya keluarkan kurta dewasa SAHAJA. InsyaAllah akan datang akan ada keluaran baju melayu dan kurta untuk kanak-kanak. Ada tiga koleksi kurta PUMAN.  Koleksi TENGGIRI sempena makanan kegemaran saya.  Koleksi MIOW kerana saya suka kucing.  Dan koleksi EVO sempena drama lakonan saya.  Korang boleh tengok di #pumankatalog  Jangan risau, ada saiz daripada S sampai XXL  #puman  #kurtapuman  Dapatkan juga info di @puman_official
Alhamdulillah selesai. Terima kasih Abah, En Wan Zaki, Puan Win, Kak Linda dan semua.
Kita jumpa esok insyaAllah.  Kat tepi pantai mana, jangan tanya. Itulah pantai di sebuah daerah yang aku telah jatuh cinta.  #puman  @puman_official  Tukang rekod @_hakimdaniel
Esok Sabtu 13 April 2019  Bertempat di,  Butik Jelitasara, 45, jalan lagenda, Jalan lagenda 1, Taman Lagenda, 75400 Melaka.  Sekitar jam 1 petang.

Loading